Inför V75 Umåker Juldagen: vem ska besegra Selmer?

Mina tankar inför V75 lördag

Uppesittarkvällen blev en riktig nagelbitare. En omgång som på förhand såg ut att kunna ge bra betalt, bjöd på så pass många skrällar att ingen spelare lyckades hitta samtliga sju vinnare. Vi tar nya tag redan i eftermiddag och håller tummarna för mer tur den här gången. 

V75-1

Omväxling förnöjer, här inleds eftermiddagens omgång med Gulddivisionen. Som även är  det fina loppet Vinterbjörken och således brukar locka bra hästar. Tyvärr ingen högre klass den här gången och enbart sju ekipage till start, men vi får i vart fall se 2 Selmer I.H. som håller en jämn, hög nivå och nu ställs mot enklare motstånd igen. Känns dock lite lurigt med tanke på sprinterdistansen och här kan vi nog räkna med full laddning direkt på flera håll. Exempelvis Daniel Wäjersten bakom 1 J.H.Mannerheim och 4 Grainfield Aiden med Hanna Korpi i vagnen. Den senare har visat nyfunnen storform och körs offensivt..? Den som varit med ett tag känner även till att 6 Giveitgasandgo kan öppna rejält vid laddning. 

V75-2

Ytterligare ett rivigt sprinterlopp över 1640 meter med autostart, den här gången för kallblod. Svårlöst enligt mig och tror inte att den tidiga favoriten, 3 Moshus Prinsen tar sig till ledningen av egen kraft. Och i så fall känns det hela vidöppet. Gillar 8 Höstbo Wille, som är gynnad av autostart, körs av pålitlige Ulf Ohlsson och har fina farter i kroppen. Spåret är dock ingen höjdare och ekipaget behöver ha en hel del tur. En chansspik för den vågade kan Jan Ove Olsen vara tillsammans med 11 Ängsbrage. Förmodligen högst kapacitet av samtliga, men samtidigt är läget väldigt chansartat. Behöver hjälp med tempo i loppet för att komma in i matchen på allvar. 

V75-3

Lördagens Bronsdivision känns som ett typiskt tvåhästarslopp, då båda favoriterna 2 Gazoline Mearas och 3 Mellby Galanga trivs över den långa distansen, känns stabila i voltstart och dessutom har lottats till fina utgångslägen. Den av dessa två som hittar till ledningen först är sannolikt även loppets vinnare. Vill dock inte släppa 6 Dante Godiva som verkar bli allt bättre i nya regin hos Gabriella Laestander. Spåret är helt perfekt för en startsnabb herre, rygg på ledaren samt lucka till slut kan absolut vara segerreceptet här. Vill även höja ett varningens finger för 9 Mr Sånna som både tränas och körs av duktiga Hanna Olofsson, som alltid är att räkna med uppe i norr. Tappade en sko i det senaste loppet, så den starten är bara att glömma. 

V75-4

Här är jag inne på att vi kan fälla den stora favoriten 3 Eigelands Fredrik, som jag tror kan vara borta redan när starten går. Nämligen dags för voltstart nu och Jörgen Westholms formstarka kallblodsvalack ser inte helt enkel ut att köra. Streckad på över 50 % i skrivande stund och bakom denna duo hittar jag många, mycket intressanta skrällbud som kan höja värdet riktigt ordentligt. Samtidigt som favoriten inte heller känns gynnad av medeldistans? 1 Pyckolina är duktig när hon fungerar och har en vass avslutning. Körs nu av sin ägare Martin Lundahl och utgångsläget är riktigt smaskigt. 2 %   på strecken känns definitivt intressant. Även 2 Minna C.G. blir bortglömd, en stark dam i absolut toppform som dessutom visat sig fungera bra på isbana. Låga 6 % är på tok för lite, även om motståndet naturligtvis är tufft. Som sig bör på V75. 

V75-5


Ni har hört det många gånger tidigare; klass två, strecka på. Med tanke på fina förutsättningar för framför allt 2 Mindyourvoice W.F. tillsammans med sin körsven Sandra Eriksson, tror jag på tidig spets och slut här. För att känna mig helt säker blir det dock även streck på Jörgen Westholm tillsammans med sitt ånglok 6 Fenix Brick som jag blivit imponerad av. Visat en enorm styrka och hamnar fyraåringen inte för illa till från ett spår långt ut bakom bilen, kan han bli tuff att hålla undan för. Även om han hamnar i dödens..? (positionen utvändigt om ledaren). 

V75-6

From Aboves lopp - Menhammar Stuteri. Ett försök i Diamantstoet och den som har en tjock plånbok rekommenderas att strecka samtliga femton ekipage. Vidöppet är bara förnamnet! Mina tidigaste streck är framför allt 15 Ava, som går ner i klass och möter betydligt enklare motstånd än på slutet. Tål en tuff slutrunda ute i spåren och duktiga Hanna Olofsson har säkerligen sin fina springare i riktigt fin författning den här dagen. 
Däremot är det alltid risk för trafikproblem i den här typen av lopp, med ojämna hästar och flera volter. Så istället för spik blir det gardering. På andra volten har jag även hittat en intressant spelidé i 13 Ladybug Lara med Mika Forss i sulkyn. Står bra inne i klassen, har visat kanonform, fått ett fint startspår samt körs av en vass kusk. Som kanske är som allra bäst nu på vintern dessutom!? 2 % är i vart fall på tok för lite och känns helt klart som dagens stora spelfynd. Bland skrällarna varnar jag även för Sandra Eriksson med Zola Boko-stoet 5 Juno Beach. Kan bli farlig om hon klarar det snäva startspåret. 

V75-7

Klass 1 avrundar lördagskvällen och här kan vi nog få uppleva en mycket sevärd duell mellan 5 M.T. Oberon och 10 Albert Zonett. Är helt inne på att den senare är den starkare av dessa två, vilket innebär spik på mitt stora system. Robert Dunder som tränar verkar ha vässat honom ordentligt i jobben och med två strykningar i loppet är det inte lika många att runda från bakspåret. Att Ulf Ohlsson sitter upp i jollen känns knappast heller som någon nackdel.. Övriga bör få det svårt att blanda sig i segerstriden och jag känner mig definitivt redo för sju rätt ikväll.

Hoppas att ni vill vara med, eller drar nytta av mina tidiga V75-tankar! Stort lycka till alla som testar lyckan ikväll. 


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi går mot en lunch-torsdag på Rommetravet där tidigare hemmatränaren Jörgen Westholm har en kall chans som spikas!V4-1 Trots frånvaro av lopp på ... Läs travtips

V64 är tillbaka igen efter över en veckas frånvaro! Spelformen gör comeback med smaskig jackpot direkt och en spik som skrämmer bort konkurrenterna. ... Läs travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips