Inför V75 Skive: 260 meter och Flemming hinner fram?

Kan bli en och annan smäll från open stretch

Vi byter land inför kvällen och håller tummarna för större framgång än de tröstpengar som delades ut till mina fantastiska andelsköpare under gårdagens V75-tävlingar från Norge.

Avdelning-1

Bör givetvis vara toppchans för Flemming Jensen här direkt med sin 5 Eros Zola, som sett till kapacitet bör vara överlägsen detta gäng. Har dock inte varit som bäst på slutet och vill faktiskt testa att gardera med två sylvassa avslutare, som båda har uppvisat färsk toppform och kan bli farliga till slut över det 260 meter långa upploppet. Nämligen 3 Enjoy the Game och 4 Baxo Epice. Dessa två är i tillägg startsnabba och någon av dem hamnar högst sannolikt i rygg på ledaren, som jag ändå tror kommer vara Flemming och Eros. 

Avdelning-2

Lurigt stolopp med en spännande proposition, där tjejerna är utspridda på tre volter. Med tanke på det oerhört långa upploppet, känns det trots medeldistans som att de mest rutinerade kommer göra upp om det. Även fast det handlar om 40 meters tillägg. Mitt förstastreck blir utan tvekan 10 Tour Eiffel tillsammans med Birger Jörgensen. En stark och tuff dam som inte är rädd för lite "skit under naglarna"! Tror på tidigt avancemang om hon känns bra för dagen. Kanske rentav blir släppt till ledningen då med tanke på open stretch-spåret som finns här på Skive? I annat fall är jag inne på att hon ändå kan visa sig starkast till slut. 

Streckar samtliga på den bakre volten, och adderar med den troliga ledaren samt två skrällar. Som båda bör kunna få bra löpningar från spännande startspår i volten. Lite inne på att Jeppe skulle kunna ordna en sen Julklapp med superskrällen 3 Deceni Langborg, om det klaffar maximalt. 

Avdelning-3

Låg klass, men ett par välkända namn på fyra ben ändå. Samt autostart över medeldistans, borde vi definitivt kunna reda ut. Flemming Jensen verkar ligga lågt med vinstchansen för favoriten 3 Rossi Garline, som enligt honom behöver fler lopp i kroppen innan han är redo för nya stordåd. Mest tror jag på Jeppe Juel, som här blir relativt hårt betrodd med 4 Emmett Downs. Startspåret bakom bilen är nästintill helt perfekt och det aviseras laddning direkt från flera ekipage. Hamnar kanske i andra-tredje utvändigt? Varnar även för Steen Juul, som blir något bortglömd från bakspåret med talangfulla 9 Dempsey Cloc. Hade otur med startspåret senast, men visade ändå form ute i spåren. Kommer vara betydligt längre fram den här gången! 

Avdelning-4

Omgångens bästa spik, har även det roligaste namnet av alla!? Det mesta talar för att 4 Futteflagfis vinner detta sprinterlopp, bara han håller sig på benen - dvs. i rätt gångart. Var strålande på Skive vid den senaste vinsten och övertygade då stort. Känns extra tryggt att han inte verkar vara särskilt beroende av någon speciell position, vilket innebär att kusken Morten Friis inte behöver chansa och ladda iväg för hårt i starten och kan köra på säkerhet. Trots att Flemming Jensen tror mycket på sitt starka sto 8 Honesty S, tycker jag att spårlottningen avgjorde detta. Krävs mycket tur för att lyckas vinna från spår åtta över kort distans med autostart.

Avdelning-5

Långlopp och många verkar tro på Flemming även här, som startar 11 Andre Ward. Visserligen en mycket bra häst, som mött bättre hästar än såhär och gjort det bra under stora delar av året. Men nu återkommer han efter paus och att han bara ska gå ut och runda samtliga i detta tolvhästarsfält, samt även hålla undan för den som kanske kommer flygande på det extra innerspåret... Nej, det är för mycket om och men. Jag väljer att gardera! Kretsen kring 3 Fritjof SH låter exempelvis uppåt, just nu spelad till låga 9 % på strecken. Kördes offensivt senast och fick definitivt en rejäl ”genomkörare” inför detta. Kan det vara spets och slut nu..? Det är även mycket snack både i Danmark och Sverige om stayern 13 Chablis, som genrepade på Halmstad inför detta och vann ett långlopp trots tillägg, tillsynes utan några större bekymmer. Form brukar ju dessutom slå klass, som det så fint heter inom travet. 

Avdelning-6

I den högsta klassen får vi se två kanoner, framför allt i favoriten 2 Tycoon Conway Hall - som verkligen verkar trivas med livet för dagen och fortfarande håller fin form, trots sina nu elva år. Är naturligt startsnabb och det är nog få som vill bråka med storfavoriten (71 %) om ledningen. En luring därbakom kan stallets andra häst, 3 Bandit Brick vara. Som numera också tävlar i Flemming Jensens regi. Hörde till kulltoppen som ung och är riktigt bra de dagar han fungerar fullt ut. Framför allt är han extremt duktig på att växla tempo fort, genom sin bländande teknik. Med rygg på storfavoriten fram till upploppet, kan det bli svettigt för favoritspelarna. Även om det känns långsökt att han ska hamna där, då framför allt 1 Wonderboy och 5 Zaffiro Jet är riktigt vassa bakom bilen. Ser fram emot att få beskåda detta sprinterlopp! 

Avdelning-7

Ett sprinterlopp får även avrunda kvällens omgång. Trots att den gode Flemming tror på toppchans för sin 5 B.G. Pastor Jonte, som han håller riktigt högt i stallet, garderar jag friskt i hopp om fina pengar! Tycker samtliga fem som startar innerst bakom startbilen känns spännande och har svårt att ranka dessa inbördes. 1 Charming Kiss ryktas vara oerhört startsnabb och kanske kan välja upplägg, spets eller rygg ledaren och spurta till slut? Även 3 C You Again är rapp bakom bilen vid full laddning. Hur gör Rene Kjaer? Som nu får chansen bakom loppets favorit B.G. Pastor Jonte? 4 Kaviar kan mycket, men får inte alltid till det i loppen. Som jag har analyserat det hela, är han dock en av dem som ser ut att kunna få den bästa resan här.. Pass upp!
 

  • Vill även passa på att gratulera Gävle-grabbarna Mattias Karlsson och Pettersson, som tillsammans spelade in över 624 000 kronor till nio glada V75-vinnare igår. Oerhört inspirerande och bevisar verkligen att "ingen dröm är för stor", som spelbolaget ATG understryker i sina reklamkampanjer. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips