Inför V75 Östersund: otroligt vass spik till förvånande 4 %

Helgens tips inför V75 på Östersund

  • Uppvärmningen inför PDA på söndag. Innan vi vänder blickarna mot Paris och Vincennes, där världens absolut bästa hästar ska göra upp, är det dags att ta reda på vilka hästar som är bäst i det svenska travets elitserie. Som den här lördagen avgörs på Östersund med spelstopp precis som vanligt, klockan 16:20. 


Avdelning-1

Hedershästen Sanity har här ett eget lopp uppkallat efter sig över lång distans och tre volter. Ingen av riktigt samma kaliber med i fältet, men tycker att 13 Donners AM däremot höjer sig över mängden. Testade högsta klassen senast och gjorde det bra i Gulddivisionen med en pigg avslutning. Lång distans känns som en fördel och utan allt för stora positionsbekymmer ska det vara god vinstchans. Inleder med spik på mitt lilla chanssystem - där varje andel kostar 50 kronor. 

Avdelning-2
I veckans klass två-försök är det många om budet. Distansen mäter 2640 meter och startmetoden är volt. Förutsättningar som bjuder in till överraskning? För den som tänker lämna in ett större system förordar jag helgardering. Själv går jag på att 10 Prometheus är tillbaka i gott slag igen efter flera lopp i kroppen. Har ett riktigt starkt facit över just lång distans och kan smyga igång från bakspåret. Dubblar med formstarka 7 Gladiator Mearas, som avslutar vasst och ser ut att få en passande smygresa från sitt springspår. Laddar för tät och släpper till någon av förhandsfavoriterna? 

Avdelning-3
Storfavoriten 8 Black and Quick hör definitivt till en av omgångens mest spännande hästar, om inte den mest spännande av samtliga? Visat skyhög kapacitet och verkar fortfarande vara under utveckling i sin nya regi hos stall Timo Nurmos. Nu har han dock varit borta ifrån tävlingsbanan ett halvår och spår åtta bakom bilen över sprinterdistans är ingen lek. Tror ändå att han visar sig starkast till slut. Vill ändå prova att gardera och varnar för både norrmannen 9 Borea Del Circeo samt 11 Master of Zon. Särskilt som det luktar hård spetskörning initialt och trötta hästar till slut.

Avdelning-4
Efter en sen strykning av 3 Husnäs Elving, kan det faktiskt vara läge att gå rakt ut på unghäststjärnan 4 Bäcklös Faron tillsammans med tränare och kusk Oskar Kylin Blom. Har nu fått ett betydligt bättre startspår och bör ta hand om ledningen. Blir då hästen att besegra och har stor fördel över den korta distansen. Just den korta distansen och faktum att det är voltstart som gäller, gör att jag känner mig något osäker. Vill även varna för speedkulan 2 Bonaldo som blir väldigt bortglömd, trots två raka andraplatser och att han står på tur för seger. 

Avdelning-5
Lördagens Silverdivision ser ut att kunna bli något alldeles extra! En riktigt startsnabb 1 Gooner i absolut toppslag för dagen, 6 Phoenix Photo med lopp i kroppen och Örjan Kihlström i vagnen, samt min vinnare, 9 Morotai Degato tillsammans med sin tränare Oskar Kylin Blom. Den senare kanske äntligen får ett fint rygglopp och kan då avsluta oerhört fort! Majoriteten av V75-spelarna verkar tro att loppet är låst med Gooner i täten och favoriten Phoenix Photo utvändigt. Jag tror istället att när två träter, vinner en tredje - helt enkelt. Och hoppas naturligtvis att ekipaget stannar på låga 4 % av strecken ända fram till spelstopp. 

Avdelning-6
Diamantstoet är en öppen historia även den här omgången. En lågprocentare som visat fin form uppe i Norrland och avslutat vasst flera gånger i rad är skrällen 11 Digital Literacy, kan det räcka hela vägen nu tillsammans med Ulf Ohlsson? På startfållan står både 1 Vilja T.Y.C. och 3 Precious Thing som båda känns spännande från fina lägen, för visst blir det ledare samt rygg ledaren? Risken att mer rutinerade och härdade stona 13 Super Sarah samt 15 Lyckans Cash avancerar tidigt, känns dock överhängande. Blir i så fall svåra att stå emot hela vägen över det extra långa upploppet. Bjuds 14 Kia Ora på en bra smygresa är hon vass till slut och jag håller det inte osannolikt att Oskar Kylin Blom får en riktigt bra eftermiddag. 

Avdelning-7

Ett riktigt getingbo avrundar lördagens travfest och här tänker jag försöka jobba in Hanna Forslin tillsammans med skrällen 5 Iceland Radio, som satt fast med sparade krafter på V75 senast och såg bländande ut. Kan vara dags nu istället. Startspåret bakom bilen är perfekt och medeldistans gillar det fina stoet, enligt statistiken. Vill även strecka Jörgen Westholm och 12 Reven Dejavu, trots ett uselt startspår. Har mött tuffa hästar och gjort det bra. Satt också fast senast och kanske kan få användning för de krafterna den här gången. Favoriterna 2 Huddlestone och 10 G.K.Justus är båda formstarka och tål att göra mycket på egen hand i loppen. Lurpassar på varandra inför slutvarvet? För visst är det Tomas Pettersson tillsammans med sin 3 Musett af Djupmyra som sticker till tät? Ovisst lopp och jag väljer att gardera brett, enligt rankingen: 2,10,5,12,3,9,11.


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Travveckan sätter fart från Skellefteåtravet och så även med en magisk årsdebutant som jag tror vinner direkt!V4-1 Sandra Eriksson är i fokus under ... Läs travtips

Mantorp erbjuder oss en V64-måndag av god klass med både obesegrade och ett profiltätt fält i V64-5! 🔨 SPIKEN V64-1 Man ska inte göra det ... Läs travtips

Det är ett fartfyllt V86 som väntar nästa onsdag! På Åby körs ett sprintlopp för elithästar med bland andra Bepi Bi i startfältet! Här är tidig koll ... Läs travtips

Gävle helgen innan Elitloppet är det som gäller och likt traditionen gör gällande tävlar Guldhästarna om en plats in i storloppet på SolvallaDet är ... Läs travtips