Inför V75: Milligan ute över rätt distans?
  • Hem
  • Sandra
  • Inför V75: Milligan ute över rätt distans?

Inför V75: Milligan ute över rätt distans?

Rivig inledning att vänta

Fullt upp den här veckan, vilket passar mig alldeles utmärkt - då november månad därmed snart är över och det är dags att fokusera på roligare tider istället. Tänk att det redan är första advent på söndag! Det här året har verkligen rusat förbi oss, eller är det bara en känsla som dyker upp ju äldre jag blir..? Hursomhelst, hoppas att det fryser på lite grann nu och att vi får lite snö och ljus. Då blir livet som hästskötare mycket enklare. Kan säga att det varit många smutsiga, och framför allt leriga hästar, att hämta från hagen under den senaste tiden, på grund av allt regn. 

"kan säga att det varit smutsiga, och framför allt leriga hästar"

Ruskväder eller ej, så är det dags för en intressant omgång på Gävle travbana i morgon. Innebär även sista chansen för att låta hästarna tävla utan skor på hovarna det här året. Eftersom 1 december inom travet innebär att det är skotvång - för att skydda våra fyrbenta vänner mot hårda och slitande underlag. Vilket det lätt blir när det fryser till på blöta banor. 

Veckans V75-analys kommer här enligt beställning

V75-1 Kortlopp på Gävles snabba bana brukar betyda full laddning från start på flera håll. Frågan är det det kommer att kosta att ta sig dit med en lång rad startkanoner som har fått bra lägen? 8 M.T. INSIDER kan öppna rysligt fort, men laddas han den här gången från spår längst ut på vingen? 7 EBONY BOKO går också under epitetet "startkatapult" och taktiken är nog given. Den stora frågan är var förhandsfavoriterna 2 THRUST CONTROL och 3 HAZARD BOKO hamnar? I dessa snabblopp vill man helst inte hamna allt för långt bak i fältet och det gäller att ha lite tur inledningsvis med positionerna. Testar nog med att enbart strecka formhästarna med bäst lägen här, det borde räcka långt kan jag tycka. Även om 10 DOM PERIGNON har visat kanonform på sistone! Att han ska kliva runt dessa ser jag dock som osannolikt. 

V75-2 Stolopp över tre volter, alltså två grupper som startar från tillägg och har extra meter att hämta in redan från start. Statistiken visar att det relativt ofta skräller här och att vinnaren finns i den första "gruppen". Alltså någon av hästarna med nummer 1-6 i just det här loppet. Tycker dock att man ska se upp med ett par vassa hästar från den andra volten, där jag vill varna lite extra för importen 13 ARTEMIDE ZACK som nu har lopp i kroppen efter att ha flyttats till Sverige från Italien. Klarar hon starten och hamnar hyfsat bra till, kommer hon definitivt att flyga lågt tillslut. I den senaste starten visade hon nämligen farter som ingen annan i fältet besitter. Skulle i så fall vara 15 MISS SOBER. Men att hon ska ta in ett tillägg på 20 meter tror jag inte på. Dock ett öppet lopp och jag garderar förmodligen på friskt här. Tar med de bästa på start, formkorten på andra volten. 

V75-3 Tycker att förhandsfavoriten 4 MILLIGAN´S SCHOOL visade en enorm löpskalle senast, när han såg slagen ut på upploppet - men ändå lyckades kontra till seger i sista stegen! Det är just sådana hästar som är oerhört svåra att spela emot och här hittar jag ärligt talat inte någon allvarlig utmanare? I synnerhet inte heller när han fått ett perfekt startspår och förmodligen kommer pipa till ledningen direkt. I dessa guldlopp vinner ledaren ofta och den statistiken talar sitt tydliga språk - spika och gå vidare till nästa lopp istället. Är du fortfarande inte övertygad så vill jag även påstå att distansen är en fördel, för den här tuffingen. 

V75-4 Luktar skräll lång väg här. Om nu inte "Uffe-uffe" får till en riktigt bra styrning med 7 HVALSTAD ODIN, som i så fall skulle kunna vara en spik till i omgången. Men anser att utgångsläget är något lurigt och det krävs lite tur här, så garderar upp med ett par stycken till. Några verkar bli bortglömda av spelarna dessutom, vilket både är intressant och tacksamt. Pass upp för 14 TANGEN BRAUTE som tål att gå i spåren och förmodligen kommer att stöta senast varvet kvar. Vill även nämna 12 DEMEX som kan hamna bra på det om Wiktor Kylin-Blom prickar bra från start från springspår. 

V75-5 I klass två brukar det ofta skrälla och visst kan det bli så även den här lördagen. Känns dock lockande att lämna Örjan Kihlström ensam på kupongen med 3 ITALIANO BOKO, som verkligen har tänt till på slutet. Från det här fina startspåret går det att använda flera olika taktiker, för att lyckas ta sig i mål först. Även om ledningen definitivt är den kortaste vägen dit. 

V75-6 Långlopp i bronsdivisionen. Känns skönt att vi har kvar en del streck att förbruka här.
8 WHIPPED EGGS har verkligen övertygat på slutet och distansen är rätt, men kanske något kort då han är extremt stark. Läget är allt annat än bra, så det blir nog ingen spårsnål resa - vilket kan vara avgörande när han nu är ute mot tuffa kamrater i rikstoton. 4 HAKON VON HAITHABU är en vinterhäst i fint slag som avgjorde senast genom en rejäl långspurt. Läget är mycket bra och kan han lifta med till 500-600m kvar är han vass tillslut och formen sitter helt klart där. Luringarna är Emilia Leo med 9 LÖVDALA PRINCIPITO, som inte är särskilt betrodd men också i fin form. Hästen är i bra form och tävlar dessutom på sin hemmabana, vilken kan vara en stor fördel. Även om motståndet är stenhårt, kan det nog gå med lite flyt i loppet. Även 2 TALE OF JACKS har mycket inombords och jag skulle inte heller bli överraskad om "Kajan" Widell sätter dit honom som vinnare från ett smaskigt läge.

V75-7 Många avrundar omgången med jättetalangen 11 SEISMIC WAVE, vilket inte är svårt att förstå med tanke på vad han visat i Sverige. Läget är dock lurigt och på Gävle kan det som sagt vara svårt att "ta något" tillslut i loppen. Särskilt om det körs i ett lite lugnare tempo under delar av loppet, innan det är dags att sätta in slutstöten. Då jag är en drömmare av rang och fortfarande ser fram emot en vinst i modellen större, kommer jag nog gå emot strömmen den här lördagen och gardera den här fina hästen. 7 MASTER BLASTER är jag bland annat svag för och kommer han till ledningen blir det en svår nöt att knäcka för övriga. Glöm för all del inte 3 RELIGIOUS som haft lite otur, men definitivt har ett stort kunnande. Jorma Kontio och 1 MAS CAPACITY är minsann heller ingen bluff det. Kan visa sig att startspåret är helt perfekt. 

Veckans V75-andelar som gäller heter följande

Varmt välkomna att spela med mig och drömma vidare i jakten på miljonerna.
När vi minst anar det, kommer de att dyka upp - var så säker!

  • Sandra
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Lite sämre utbud än konkurrenterna
Välkomsterbjudande
Upp till 1250 SEK i Spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsida

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Webbsida: bet365.comGrundad: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Summering

Författare: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs fullständig recension

Fler aktuella travtips

Här kommer ytterligare ett tips till elitloppet som jag tycker är mycket spelvärt på förhand och det handlar om Daniel Redens väldigt intressanta ... Läs travtips

Jarmo Niskanens Earl Simon gjorde comeback föra veckan när travet äntligen öppnades upp i Frankrike igen och vilken comeback det var!Hästen vann ... Läs travtips