Inför V75 måndag: Momarken bjuder in bakspåren?

Tidiga tankar inför V75 Momarken

Efter en lugn och trevlig julhelg rivstartar vi Nyårsveckan med fina tävlingar från Momarken, Norges svar på Axevalla. Med ett extra långt och utslagsgivande upplopp som mäter hela 240 meter. Spurtstarka hästar har därför stor fördel och bakspår är inte riktigt lika illa just här, som på andra banor. 

V75-1

Ett fint stolopp över medeldistans inleder och det är lite ”vinna eller försvinna” över Frode Hamres 2 Riva O. Står bra inne i loppet (tillägg vid tjänade 500 000 kronor), har ett fint startspår och dessutom visat god form vid de senaste starterna. Gäller nog bara att hon håller sig lugn när det är dags att vända upp i starten och hålla sig till rätt gångart. Tycker dock att det är ett fint spelvärde i 5 Secret Snap, som förmodligen inte är särskilt mycket sämre kapacitetsmässigt. På den kanten lyser det också form och får hon ett fint smyglopp fram till upploppet är jag inne på att vi kan bjudas på en sevärd duell över det långa upploppet redan här i inledningen. Tror övriga får det svårt. Även om de något mer rutinerade tjejerna från tilläggsvolten säkerligen kommer att avsluta starkt. 

V75-2

Kallblodslopp i den lägre klassen och här kan det vara läge att ge förtroendet till någon av ekipagen som startar i den främre träffen. Just kallblod brukar vara extra duktiga på att hålla jämn fart i loppen och hittar exempelvis outsidern 3 Egge Jerven till ledningen direkt från sitt fina startspår på den främre, lilla trehästarsvolten, kan det helt klart räcka hela vägen. En mycket talangfull fyraåring som tidigare även gjort det bra i Sverige och verkligen ser ut att vara under kraftig utveckling för dagen. Kan rentav vara en chansspik i ett annars vidöppet lopp. Är dock rädd att både 4 Arverud Oda samt framför allt 7 Mjölner Balder kommer hamna bra på det direkt, och kanske är något snabbare i benen till slut än så länge..? Tycker även 5 Stjernelill och 8 Lome Pilen är intressanta. Toppkuskar i vagnarna och kanske serveras fina lopp i draget. 

V75-3

Många verkar tro på spets och slut här för 2 Le Rapide, som är vass från start och kanske kan rycka åt sig ledningen direkt? Storskrällen enligt mig är 5 Okashi Cheri, som kan leverera sylvassa avslutningar och vann senast tillsammans med Madeleine Berås på Solvalla. Läget blev kanon den här gången och är ändå otroligt bortglömd på spelet, streckad på 4 % i skrivande stund. Talangfulla 4 Strong Case blir också väldigt lite spelad, som fastnade i det senaste loppet med gott om krafter kvar i mål. Kanske bortglömd då det står en ”nolla” i resultatraden, men jag vill påminna om att det kan vända oerhört fort. Vilket vi inte minst fick bevis på igår. När Gareth Boko var kanonbra och vann guldfinalen på Solvalla, efter att ha varit betydligt sämre i starten innan.. 

V75-4

Verkar bli laddning här på flera håll direkt i starten, med flera startsnabba ekipage i främre ledet bakom startbilsvingen. Bland annat från Gunnar Austevoll som kör den stora favoriten 3 Avonaco (60 % just nu). Men dit vill även 2 Jeriko B.R. och framför allt Vidar Hop med 6 Forever Dream, som verkar trivas extra bra i tät. Utan vansinneskörning tror jag att ledarhästen håller utan, och mitt tips är att den senare av denna trio hittar dit. Då jag spelar för att ordna fina pengar på systemet, chansar jag helt enkelt bort storfavoriten här. Känns sårbar från andra positioner än just ledningen och tidsmässigt är han långt ifrån en solklar vinnare. Nej, här säger jag syn och hoppas att strecken inte ökar på mina två motbud. 

V75-5

Ytterligare ett kallblodslopp inom ramen för V75 och dessutom över kort distans och voltstart. Upplagt för hög utdelning, säger jag! Väl medveten om att 1 Todin blir spelad till stor favorit och sannolikt har han god chans att leda detta sprinterlopp från start till mål. Vilket i så fall mycket väl skulle kunna innebära andra raka segern för Vidar Hop, som sitter i vagnen. För mig blir ekipaget ändå bara ett streck av många. 11 Troll Solen är exempelvis härdad mot Skandinaviens bästa kallblod, och går ner rejält i klass här. Sitter formen fortfarande, efter en lång och tuff säsong - kan han visa sig både starkast och snabbast till slut tillsammans med Magnus Teien Gundersen. Men det finns betydligt fler tänkbara vinnare här, som skulle kunna överraska stort och bjuda på rejäl värdeökning på V75. Lägesgynnade 2 Tangen Trygg till 6 % känns riktigt intressant och kan bli farlig att nonchalera. Även 8 Ramstad Balder till 2 % är spännande från ett utgångsläge som skulle kunna bli helt perfekt, med rygg på storfavoriten fram till upploppet. Knallform på den kanten och hästen känner förstås inte till att han nu går upp i klass till den här starten. 

V75-6

Sprinterlopp för varmblod med autostart. Av tidigare resultat och meriter att döma, står det främst mellan 2 Greed och 6 Six O´Clock News här. Två fina individer som kan öppna kvickt bakom bilen och trivs över distansen. Då jag har lite svårt att bedöma vem som kommer ta sig till ledningen i startögonblicket, får det bli ett ”lås” och streck för bägge två. För med två toppkuskar som Åsbjörn Tengsareid och Frode Hamre bakom förhandsfavoriterna, ska det nog mycket till att någon gasar alldeles för mycket i början och får väl trötta ben till slut.. Den som vinner spetskörningen vinner högst troligt även loppet. Fina pengar väntar både vinnaren och ekipaget som inkommer som tvåa!

V75-7

Ett mycket roligt lopp avrundar måndagskvällen på V75! Kanske rentav det roligaste!? 
Långlopp över grunddistansen 2640 meter med voltstart för fyra- och femåringar. Min tidiga analys av loppet berättar att 6 Boots Hanson körs till ledningen i ett tidigt skede av Erlend Rennesvik, som är mycket skicklig och knappast någon försämring i sulkyn. Den här fyraåringen är dessutom stark och rejäl, bör således vara gynnad av den långa distansen samt det långa upploppet. Var faktiskt inne på att lämna honom ensam på kupongen i avslutningen, men fegade ur och tar även med 12 Hulken Sisu - som nog är den bästa hästen i loppet ändå. Sett till kapacitet. Över den långa, dryga distansen kan det dock bli tufft att besegra min vinnare utvändigt. Och om den norska derbytrean 9 Super Winner inte körs offensivt och sätter upp tempot, ser jag inte så många andra hästar i startlistan som känns tuffa nog att stå för den insatsen. Sammanfattningen blir helt enkelt: Boots Hanson om denne får bestämma framme i tät, Hulken Sisu om ledaren inte får göra det. 

Hoppas att ni vill vara med på något av mina V75-system ikväll. Analysen är underlaget för mitt lilla system, Sandras Chansning. Tror på fin utdelning och att Momarken kommer bjuda på en spännande kväll för oss travälskare!


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Vi ska avsluta V86 Super Days med en jackpot och jag har spelat tre omgångar hittills och slutat på 7 rätt av 8 varje gång. Jag fortsätter att jobba ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips