Inför V75 jackpot - dags att leta efter starka hästar
  • Hem
  • Sandra
  • Inför V75 jackpot - dags att leta efter starka hästar

Inför V75 jackpot - dags att leta efter starka hästar

Dags att sätta tänderna i veckans V75-omgång

Efter en trevlig debut på V86 i onsdags, är det nu dags att sätta tänderna i veckans V75-omgång. Känns på förhand som en svår nöt att knäcka, men ska givetvis göra mitt allra bästa!

Nu gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun, då valet av spikar kommer att bli väldigt avgörande. Vilket i och för sig inte är något nytt, men av stor betydelse nu när det luktar stor skräll både här och där i loppen. För att ha råd med bred gardering där det behöv, behöver vi gå kort lite här och där. Om ruskvädret har tänkt fortsätta i helgen, kan det vara viktigt att försöka ta reda på vilka hästar som inte trivs på ett kladdigt underlag och kräver fäste för att prestera på topp. 

Någon som är lagom mycket betrodd på spelet just nu, och visat att han gillar sådana förutsättningar är 6 GLOBAL UNDECIDED i V75-6. Kan absolut vara en tänkbar spik.
Även om läget bakom startbilen kanske är lite väl långt ut? Och på innersidan har han dessutom lite av en favorithäst på spelet för min del hittills, som inbringat stor lycka under ett par tillfällen - nämligen 2 FROM THE MINE med Magnus A Djuse. Kanske blir ett lås här istället när jag tänker efter. Och det behöver jag verkligen göra den här gången, eftersom jag fortfarande inte har testat hur det känns att få sju rätt på V75 under en smaskig jackpot-omgång. 

Mina system den här veckan 

Tankar om omgången som helhet

V75-1 Kan nog bli en trevlig inledning för favoritspelarna här. 6 MACELLERIA har verkligen övertygat på slutet och kommer till start med fyra segrar i de fem senaste starterna. Det enda luriga jag hittar i resultatraden är att han inte har startat så mycket med voltstart. Men klev samtidigt iväg bra från ett snävt fjärdespår senast han gjorde det i juni, där han även var riktigt duktig från positionen utvändigt om ledaren. Med lite bättre svängrum den här gången kanske han lyckas ta sig till ledningen i ett tidigt skede? Vill man försöka fälla favoriten här så ska man nog hoppas på att han blir för ivrig och galopperar direkt i starten. Annars ligger nog vägen fram till en bekväm seger öppen. Bakom honom vill jag nämna 4 CHAPUY som inte är någon dålig häst och blixtrar till med jämna mellanrum. Han kan nog även starta relativt snabbt trots fjärdespåret. Kommer dessutom till start med två raka segrar och har form! Därefter rankar jag 1 ELECTRICAL STORM från stall Mattias Djuse. 

V75-2 Charlie Mills Race över 3140m med voltstart. Förstahästen är nog 9 GUILLAUME BOKO och Björn Goop som uppvisat stort kunnande och starka avslutningar. Men här är det samtidigt många om budet och någon spik tror jag inte att det är. Vill även nämna styrkefenomenen 8 MAGIC CASH och 10 VOLOCITY DE VIE. Vill absolut inte heller missa på fina 6 SLOPPY JOE som numera finns i träning hos den gode Robert Bergh som säkert har förberett honom väl i träningen inför detta. Finns även en spännande fransman på startlinjen, en formtoppad fyraåring samt en häst som kan "allt" ibland. Nej, här gäller det att gardera brett.

V75-3 Omgångens guldlopp är antingen superenkelt eller supersvårt att lösa. 4 MILLIGAN´S SCHOOL blir mycket stor favorit, vilket förstås är helt rätt från det fina läget bakom startbilen över kort distans. Frågan är bara om inte Erik Adielsson vill ge 6 DIAMANTEN chansen från början nu när han har framspår och ett par lopp i kroppen? Även 2 ANTONIO TABAC och 3 SUPER ZANTOS kan öppna vasst bakom bilen. Blir det inte allt för hård körning vinner favoriten, kanske även från positionen utvändigt om ledaren. Men blir det allt för högt tempo tror jag att 11 ELIAN WEB växlar ner dem över upploppet. 

V75-4 Blir kul att se hur träningen gått för kallblodet 3 BOKLI RAPP N.O. som här ska försöka ta sin andra seger tillsammans med Örjan Kihlström. Hästen som finns i träning hos Daniel Redén har mycket hög kapacitet, men kanske blir lite överspelad här då han möter ett gäng tuffa kamrater. Framför allt från bakspår där vi hittar en riktig tuffing i 13 LUKAS RAUEN som är distansgynnad. Lång distans är nog även bra för 9 JÄRVSÖODIN, 10 BILBO B.S.12 GULI RUBIN och 14 GULI TOR

V75-5 Åter igen ett kortlopp, där positionerna blir avgörande. 1 EASY CASH är en riktigt fin häst, men spår ett? 2 CHOCO LANE med Björn Goop är mitt första-streck. Spelar förmodligen inte utan de 6 innersta hästarna bakom startbilen, samt 9 FIGHTER MEARAS - som kan få ett fint lopp i draget bakom förhandsfavoriterna. 

V75-6 Här förordar jag som sagt spik på 6 GLOBAL UNDECIDED eller en gardering med 3 FROM THE MINE. Bakom dessa tror jag att 2 TRACK ANGLE är värst emot. 

V75-7 Spekulerar i vem som jag tror får det bästa loppet här? Av det jag kan utläsa så kommer 4 ROCKY TILLY att försöka ta sig till ledningen. Men även 2 PREDICTION är startsnabb och vann senast från ledningen. Att den här talangfulla hästen har visa fina takter hos tränare Nicklas Westerholm känns spännande. Känns han bra för dagen kanske ledningen svaras upp? 3 FIGARO VICI är härdad mot tuffa kamrater nere i Frankrike och räds absolut inte motståndet här. Borde dessutom hamna bra till från spåret. Är han starkast tillslut? Vad gör Jorma Kontio med 9 ISTANBUL BOKO som vill ha ett jämn, högt tempo? Samt var hamnar fina 10 MCGARRET som gillar att avgöra loppen med hjälp av sin vassa spurt?

Avslutningsvis vill jag tacka alla som "backar upp" mig och köper andelar. Hade på förhand aldrig kunnat tro att så många skulle vara intresserade av mina speltips! Det är otroligt roligt och jag ser fram emot den dagen då vi tillsammans når nya höjder. Mina förhoppningar om miljonvinsten växer varje vecka. Särskilt då det visat sig att även en blind höna kan hitta ett frö i vinst-djungeln! 

Önskar samtliga läsare en riktigt trevlig helg - och ett stort lycka till!

  • Sandra

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från kvällens V64 på Färjestadstravet tror jag det kan bli väldigt bra värde! Jag drar till med två spikar som inte blir favoriter och har koll på ... Läs travtips

Dags gör ny V75:a hemma från Jägersro. Jackpott på spelet och ute på banan är det sju lopp av mycket fin sportslig klass. Det ser ut att bli riktigt ... Läs travtips