Inför V75 lör - har redan tre ben i mål
  • Hem
  • Sandra
  • Inför V75 lör - har redan tre ben i mål

Inför V75 lör - har redan tre ben i mål

Tappa inte travet

Mycket som händer nu i helgen när vi får besök av V75 på min hemmabana Sundbyholm. Mycket trevlig helg för alla travintresserade och i synnerhet för alla involverade som har starthäst i Breeders Crown-finalerna på söndag, när en extra V75-omgång väntar med tävlingar av absolut högsta klass för våra unghästar. Efter en lång säsong för många av hästarna som startar där, kan mycket hända i loppen och det behöver därför inte vara fel att gardera favoriterna.

Har viss känsla av att det kan skrälla till även under lördagens omgång, som jag har valt att fokusera på i den här analysen. Veckans fynd har jag gjort i den sista avdelningen och inte i någon butik med lyxväskor - där jag tror på god skrällchans, bara han håller sig till rätt gångart i starten. 

Länk till laget: Travstugan.se <3 Direkten Ryd 

Mina tidiga funderingar ser ut enligt följande

V75-1 Den som kommer till ledningen av förhandsfavoriterna 6 BURNING MAN och 7 MAN AT WORK bör stå med tre ben i mål. Den senare har dock visat något hetsiga tendenser i lopp och frågan är hur mycket Örjan Kihlström som kör, vågar ladda iväg när det nu handlar om voltstart? Skrällbuden är hemmahästen 3 YOUNG DA VICI som var mycket bra sedan trots högt tempo. Samt kapable 2 FALCON AM som kanske är tillbaka i fin form igen? När ska 1 MR CLAYTON J.F. få vinna? Här har han i vart fall lottats till ett perfekt utgångsläge för en startsnabb häst. 

V75-2 Här ser det öppet ut ur många aspekter. Håller till exempel 1 MELLBY HOFFA upp ledningen? Vilka hästar är gynnade av den dryga distansen över 3140m? Går 6 FIGHTER MEARAS felfritt? Tror att det kan smälla till redan i det här loppet och vill varna för 2 KAPTEN KIDD med Peter Untersteiner som är duktiga på att överraska samt starka 4 IMOLA BOKO och Björn Goop, samt 7 CYRANO DE B. som vann direkt i debuten i sin nya regi senast. 

V75-3 Många om budet igen, trots tävlingar i den högsta klassen. Kort distans och här blir det körning från start! Vem tar sig till ledningen? 9 DISCO VOLANTE var fin från bakspår över kort distans för ett par veckor sedan och kanske kan räcka hela vägen om tempot blir allt för högt uppskruvat? Eller är det stallkamraten 5 MILLIGAN´S SCHOOL som parkerar i positionen utvändigt om ledaren, låser loppet och vinner trots en tuff resa? 3 LUCIFER LANE satt fast i det senaste loppet och kanske får nytta av de krafterna nu istället?

V75-4 Möjligtvis spets och slut för 3 LEIA PALEMA som har visat fin vinnarskalle. Möter dock en hel del tuffa hästar på den andra volten. 6 POLLY AVENUE står bra till och kommer definitivt att utmana. 4 TI AMO FACE är en vass spurtare och 11 MATTIE kan väldigt mycket de dagar hon fungerar. Pass upp! 

V75-5 Mina förstastreck är utan tvekan 7 ISTANBUL BOKO som är en riktigt stark rackare som har Jorma i sulkyn, samt formtoppade 6 VELASQUEZ GAR som ser riktigt läcker ut för dagen! Skulle eventuellt kunna tänkas vara ett bra lås? Men jag gillar även 2 NO LIMIT ROYALY, 4 ECLIPSE AM och 5 HURRICANE RIVER. Löpningsförloppet kommer att avgöra det mesta här. Kanske rentav allt?

V75-6 Långlopp igen - håll i hatten! Här vimlar det av tänkbara segerkandidater efter min idé 4 GLOBAL UNESCO, som verkar bli lite bortglömd från sitt luriga startspår. Vad kan kapable 9 VIKINGS PREACHER med lopp i kroppen över en distans som han verkligen gillar? Tror i vart fall inte att det blir någon "walk in the park" för den stora favoriten 8 WHIPPED EGGS. Även om han givetvis har varit väldigt bra på slutet och visat fin styrka. 

V75-7 När miljonerna ska fördelas är det många som kommer tro på 2 NIKY FLAX som vann senast, trots en jobbig resa utvändigt om ledaren. Håller han samma form blir det svårt för övriga att göra sig gällande när han nu inleder från ett bra startspår dessutom. 1 ARON PALEMA känns allltid farlig i den här klassen och kanske kan få loppet? 3 HAZARD BOKO har lopp i kroppen och är startsnabb, vart hamnar han? 9 URAL tål jobb och blir att räkna med oavsett löpning. 5 ESPIRIT SISU går från alla positioner men är väldigt startsnabb, laddas hårt mot ledningen? 4 ISLAND LIFE med ett bra startspår, lopp i kroppen samt Örjan Kihlström i vagnen känns intressant. 

Andelarna som förhoppningsvis ska liva upp den här gråa lördagen i november heter: 

Avslutningsvis vill jag understryka att jag verkligen inte legat på latsidan den här veckan. Snarare tvärtom när jag nu äntligen får chansen att "visa upp" mig på Sveriges bästa travbana - alla kategorier!
Har ni inga planer hoppas jag självklart att så många som möjligt tar sig till banan för att uppleva loppen live. Vilket alltid är mycket roligare och en HELT annan känsla än att följa det hemifrån. 


Trevlig helg och lycka till!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Axevalla har verkligen en toppenomgång med V75 denna helgen. Det är fulla och jämna fält som gör upp och över Skaraslättens långa upplopp kan ... Läs travtips