Inför V75: går det att rubba stenkrossen? » 20 feb. | Sandra -…
 • Hem
 • Sandra
 • Inför V75: går det att rubba stenkrossen?

Inför V75: går det att rubba stenkrossen?

Vill du också utmana V75-vinstrekordet? Som ligger på 67 miljoner kronor och inträffade just på Axevalla, där vi hittar Sveriges längsta upplopp som mäter hela 227 meter.
Då föreslår jag att du hänger med på en andel eller två. Den här omgången gör jag ett exklusivt spel som lämnas in ett varv, samt ett lite mindre - där fler har möjlighet att vara med på ett hörn.

   Ruskigt svår omgång bäddar för hög utdelning

   V75-1 Han hör inte till de mer betrodda, men jag vill ändå nämna 11 MY DREAM ART med Jorma Kontio som värmde riktigt fint inför den senaste starten. Som även var den första i nya regin hos Timo Nurmos. Hästen var dock lite väl löpglad den dagen efter kortare frånvaro från tävlingsovalen och jag gissar att han kommer vara betydligt lugnare och mer i balans den här gången. Kan bli riktigt bra med lite tempo på loppet och framför allt det långa upploppet som väntar tillslut. Favoriter blir 7 BURNING MAN, som är i kanonslag för dagen och är riktigt stark och rejäl, samt hemmahästen 2 HOBBY DE L´ITON som står på tur för seger och var riktigt bra i V75-finalerna på Solvalla senast. Även 1 ROCKY TILLY får många streck från det fina utgångsläget. Någon som däremot har fått ett lurigt läge är Marc Elias som kör 8 NERO MAXIMUS. Frågan är var han hamnar och framför allt - lyckas han ta sig ut från innerspåret? I så fall ska han i allra högsta grad räknas. 

   V75-2 Ungdomslopp och spårtrappa. Min första tanke när jag bläddrade i startlistorna var "oj, det här blir svårt". De som har råd tar samtliga hästar och hoppas på en fin smällkaramell. Ska jag nämna ett ekipage som jag tycker ser lite extra intressant ut, blir det nog 11 I.T. INVENTOR som är en riktigt fin häst och nu kommer köras av stjärnskottet Magnus A Djuse. Men även brorsan Mats E Djuse blir förmodligen livsfarlig med 10 JUSTWALKONBY och en kul lösning på loppet är kanske att försöka sig på ett lås med dessa två? Känns dock väldigt "risky" med tanke på att båda har tråkiga bakspår. Å andra sidan verkar deras "körhänder" lyckas hitta rätt vägar för det mesta, vilket vi inte minst såg under gårdagens V86-tävlingar där Mats var i en klass för sig. 

   V75-3 Här går många på 2 ZENZERO JET med skicklige Anders Eriksson och lämnar ekipaget ensamma på V75-kupongen. Givetvis en bra segerchans! Men jag hittar även 8 INEZ ALKI i startfältet som jag verkligen gillar. Kör de andra för tufft inledningsvis, kan den långa distansen bli dryg tillslut och Inez har sin bästa del just där.

   V75-4 Med tanke på att två hästar på första volten tyvärr har blivit strukna, ser det plötsligt lite bättre ut för hästarna som startar med tillägg. Mitt förstaval är 14 VELEGANCE som spurtade strålande senast och verkar ha hittat en riktig formtopp. Det är dock flera vassa tjejer emot och här tror jag att det kan komma en liten överraskning. Varför inte 15 MICRO VIC som är otroligt stark i spurten och har ett relativt bra läge samt körs av Christoffer Eriksson? Håller sig hemmahästen 12 VIOLA GRIF på benen hela vägen, är hon nog dock förmodligen den mest sannolika vinnaren efter insatsen i det senaste loppet. 

   V75-5 Ett riktigt getingbo där distansen är kort och många verkar tro på sina hästar. Mina främsta val är 4 VITRO DIABLO och 5 BRANDY FLAME som jag tror är bland de mest distansgynnade i fältet. Men vill nog även ha med 1 ACE TO PLAY som också gillar distansen och dessutom har fått ett smaskigt läge bakom bilen. Vad kan Örjan Kihlström hitta på med 9 BIG SHOT från bakspåret? Skrällen kan 12 VICTORIOUS WINE vara om tempot blir högt. Johan Untersteiner får chansen bakom pappa Peters fina formhäst, och loppet ser som sagt vidöppet ut på förhand. 

   V75-6 Vet inte om det går att rubba stenkrossen 3 VELVET GIO här, som har varit osannolikt bra sedan han överraskade stort vid vinst i Gulddivisionen i höstas. Det som talar emot skulle väl kunna vara att han varit nere i Frankrike och tävlat mot hårt motstånd. Men det kan lika gärna ha fört fram honom ytterligare! Väljer man att gardera ska både NAROLD VOX, 7 OLLE ROLS och 12 GARETH BOKO med på kupongen och bakom den stora favoriten känns det öppet. 

   V75-7 Blir 7 GRAINFIELD AIDEN tidigt släppt till ledningen så vinner han nog det här loppet. Jag har dock inte glömt bort 10 MARTIN DE BOS som jag trodde mycket på senast, men som då aldrig riktigt kom in i matchen. Nu hoppar Erik Adielsson upp i vagnen och det skulle kunna bli snabb revansch för den här talangen - som både kan avsluta visslande, samt göra mycket på egen hand om det skulle krävas. Men då gäller det förstås även att kusken är med på noterna, samt lite tur med positionerna från ett lurigt bakspår.  

   Dela inlägg

   Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

   Fler aktuella travtips

   Mars månads sista kväll genomförs från Sundbyholmstravet. Daniel Redén reser till Eskilstuna med Sorbet. Är han segermogen direkt? V64-1 Alla utom ... Läs travtips

   Bara inte utdelningen blir ett aprilskämt! Vilket jag inte tror då det är Xpress V86 på "Skrällåker" & Solvalla! Uppdatering pågår! Videoanalys inom ... Läs travtips

   V86 1 2 Bucks To Burn har gjort två lopp nere i Frankrike, där han båda gångerna spurtade bra. Nu har han fått ett perfekt läge, innanför värsta ... Läs travtips

   V75 från självaste hemmabanan den här helgen. Jägersro i Malmö har hand om lördag eftermiddagen. Andra deltävlingen av Paralympiatravet innehåller ... Läs travtips

   Det är tydligt att dem hittat ytterligare en växel hos Disco som redan förra året var med i elitloppet nu har han fullständigt pulveriserat sina ... Läs travtips

   Oddset är för högt för att inte testa en slant på vinnare och plats på en av Sveriges bästa ston. Daniel Redèn har en handfull hästar som kan vara ... Läs travtips