Inför V75: allt blir rätt för Djuse i SM?

En hel del pengar som ska delas ut i morgon på Åbytravet. Den nya och moderna anläggningen har verkligen lockat till sig intressanta hästar och ekipage! Inte minst i Monté-SM, där vi faktiskt får se en av världens bästa montéjockeys i egenskap av fransmannen Eric Raffin från Frankrike. 

Själv är jag mest glad över att jag tror mig ha hittat en riktigt vass spik i omgången. Som i förhållande till segerchansen inte verkar bli allt för hårt betrodd heller. Givetvis kommer jag att luska lite extra och höra vad mina kontakter har att säga, innan andelsspelen lämnas in i god tid innan spelstopp på lördag.

Mina tankar inför V75 på Åbytravet 

Avdelning-1

Stoeliten är alltid spännande, och lägger ibland ribban för hela omgången. Årets upplaga av sto-SM ser inte helt lättlöst ut och är det inte så enkelt att 6 Honey Mearas tar hem detta tillsammans med Örjan.. ja, då kan nog vad som helst hända. Visserligen ett mycket tufft startspår, men 8 Unique Juni till 2 % kan vara ett roligt bud. Liksom 1 Dixie Brix, där Jorma verkar tro på rätt bra chans från ett perfekt utgångsläge bakom bilen.

Avdelning-2


Europeiskt mästerskap för treåringar, en eller alla? Kliver 4 Ivensong iväg felfritt i starten och får trava in sig innan attacken sker, kan hon vara en chansspik i ett öppet lopp. Treåringar är dock alltid treåringar och jag finner värde i att gardera. Open stretch är till exempel ett nytt begrepp för flera av dessa. 8 Invictus Madiba ryktas vara en riktig startraket och kanske blir den som får rygg ledare? Om inte körande Eric Raffin väljer att försvara tät om han kommer dit, förstås? 

Avdelning-3


Kanske andra raka V75-seger för vår gäst Eric? Här blir han i vart fall spelad till storfavorit när han ska hoppa upp på ryggen av Bergharns 3 Mindyourvalue W.F. som är en riktigt härdad och tuff slugger. Möter dock, självklart, flera andra riktigt vassa montéhästar som också trivs med disciplinen. Både 4 Uncle Töll och 5 Polycrates Face har lopp i kroppen inför detta och känns spännande. 2 Rajesh Face har skyhög kapacitet och levererar han på sitt bästa tillsammans med Sofia Adolfsson får de andra vara riktigt bra om de ska lyckas besegra honom. Jonathan Carre är även han en skicklig montéjockey som inte får räknas bort bakom 1 Hector Boko. Även om det förmodligen är för tufft emot ska man aldrig underskatta en skicklig ryttare i montéloppen. 

Avdelning-4


Omgångens fynd kan gömma sig här i årets upplaga av ungdoms-SM. Från ett svårt utgångsläge hamnade nämligen 9 Gerben långt bak i fältet i sin senaste start, men spurtade vildsint till ett fint tredjepris och visade 10/700 meter. Får den här gången Magnus A Djuse i sulkyn och i ungdomsloppen brukar det bli hårt tempo. Fäller allt sista biten? Det är i vart fall min tes och jag spikar, i ett annars vidöppet lopp. 

Avdelning-5


EM för femåringar. Svårt att inte stirra sig blind på 7 Don Fanucci Zet som trots allt vann Elitloppet i år och är en ruskigt bra häst. Samt 6 Aetos Kronos som nästan var overkligt bra i Jubileumspokalen när han segrade på den mycket imponerande tiden 9,9 över medeldistans med autostart. Är dock spänd på vad kanske Danmarks, just nu bästa häst kan uträtta? 2 Extreme är i vart fall våldsamt startsnabb och kan få en fin resa i draget. Även 9 Rackham verkar vara i riktigt härlig utveckling för dagen och kanske inte bör räknas bort helt, ifall favoriterna gör bort sig? 

Avdelning-6


Det sett till prissumman, största loppet den här lördagen - UET Grand Prix, Europaderbyt med två miljoner kronor i förstapris. Värt att tänka på här är den "lilla" detaljen att andrapriset ligger på en miljon kronor. Samt tredjepriset en halv miljon. Så för många ekipage finns det alltså mer att förlora än att vinna, om de skulle råka köra för fort inledningsvis eller välja fel taktik. Talar utan tvekan för storfavoriten 4 Calgary Games - som mycket väl kan vara det bästa vi sett på väldigt lång tid inom Svensk travsport, av de senaste insatserna att döma. Blir släppt till ledningen i ett tidigt skede? Däremot har Nurmos varit orolig för nedsatta hästar i stallet och det är väl vad som skulle kunna stoppa honom från att ta nionde raka segern? Finns ett enormt värde i att gardera och för att nå hög utdelning behöver vi fälla favoriter. Ska självklart inte förlora detta, men å andra sidan kan alla hästar ha en sämre dag. Trav är trav och allt kan hända. Vill även nämna att 3 Hirondelle Sibey vann sitt senaste lopp från positionen utvändigt om ledaren på stentuffa banan Vincennes. Segertiden? 10,9.. Säger en del om vilken kapacitet som finns i det Jean Michel Baudouin- tränade stoet. 

Avdelning-7

Sluta krångla till det, ibland är det bara så enkelt som det faktiskt verkar. Detta är min tanke för årets upplaga av Svenskt Mästerskap, som till skillnad mot de andra loppen avgörs över lång distans (2640m auto). Mest gynnad tror jag starke 10 Very Kronos är som förmodligen körs offensivt, om tempot framme i täten bedarrar. Väl i tät eller utvändigt om ledaren ska det vara riktigt bra segerchans. Det som talar emot är bakspår i starten, som kan hålla honom lite extra lugn. Samt att flera motbud med framspår aviserar laddning för att nå ledningen. Kan bli helt rätt och jag väljer att lita på Erik och Very den här gången. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

Vi ska avsluta V86 Super Days med en jackpot och jag har spelat tre omgångar hittills och slutat på 7 rätt av 8 varje gång. Jag fortsätter att jobba ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips