Inför V75 Ålborg - tre starka spikar

Dags att sätta tänderna i den traditionsrika V75-omgången från danska Ålborg, som bjuder på en hel del förändringar att tänka på för oss spelare. 

Upploppet är till exempel väldigt långt med sina dryga 240 meter. Vilket även innebär att svängarna blir något snävare än normalt på denna tusenmetersbana. Viktigt att tänka på är även det faktum att reglerna för voltstart ser annorlunda ut, då starten sker helt utan springspår. Något som bland annat innebär att det finns mer plats i volten för samtliga hästar. Spår 6 och 7 vänder istället upp bakom första volten som spår 8 och 9 i Sverige. 

 • I tillägg gäller inte heller något skotvång.

Det är alltså valfri balans på danska banor och enligt vädertjänsten YR ska det bara dugga lite lätt regn under eftermiddagen. Så banan borde bli fin och vi kan nog räkna med optimal balans på de flesta hästarna.

     Kort om mina tankar inför omgången

     V75-1
     Här är tanken att försöka koppla grepp om omgången direkt. 11 Onceforall Face går ner rejält i klass till den här starten och trots flera tillägg känns det som en sund spik att luta sig emot. Räknar med att körande Jeppe Juel tar det "piano" i starten och låter hästen trava in sig. Sedan blir det nog garanterat ett offensivt upplägg och det verkar som att även Jeppe själv är tämligen säker på att han har den bästa hästen över den långa distansen. Skulle han ha en sämre dag eller komma bort av någon anledning, tror jag att den förmodade ledaren 3 Jackpot BR som tränas av Bo Westergaard är minst lika klar. 

     V75-2
     Många om budet här och mitt råd är att strecka samtliga om plånboken tillåter. Luktar körning initialt om ledningen och tempot kan bli högt uppskruvat. Visst bör Flemming Jensen ha fin segerchans med startraketen 4 Aros Line, men jag vill även varna för 3 Wham Bam Boo och 2 Baxo Epice. Gillar även 7 Cherie De Vie som också kan öppna fort bakom bilen och kanske rentav lyckas ta sig till tät, alternativt får rygg på favoriten? Kan i så fall bli mycket intressant med lucka till slut. Upploppet är som sagt långt.

     V75-3
     Med tanke på att jag har stort förtroende för två stora favoriter i omgången, håller jag tummarna för att det skräller till lite extra i ett par andra avdelningar. Till exempel här, där jag väljer att strecka hela fältet igen och håller tummarna för de hästar som är minst streckade. Varning för 12 Tour Eiffel trots startspåret. Otroligt stark "fuxa" i toppform som varit bra på slutet och nu möter enklare motstånd, med lite klaff så..

     V75-4
     Här hittar vi en relativt stor favorit som jag tror går att fälla. Garderar därför med den förmodade ledaren, samt en häst med mycket hög kapacitet som jag tror kan vinna oavsett löpningsförlopp - om han bara håller sig till trav. 

     V75-5
     Dags för dagens näst bästa spik, vilket enligt mig är 12 Dream Kåsgård - trots det usla startspåret. Därifrån verkar han dock inte bli riktigt lika hårt betrodd på spelet, vilket passar mig perfekt med tanke på att jag är tämligen säker på att han är överlägsen detta gäng. Hästen jagar sin femte raka seger och är oerhört stark tillslut. Passar perfekt över det långa upploppet på Ålborg, där han var mycket fin i sin senaste start vid en tillsynes mycket enkel seger.

     V75-6
     Om föregående lopp kan bli något spännande ändå med tanke på att mitt spikförslag behöver runda hela fältet, känns det desto mer odramatiskt här på förhand. Bör absolut bli en klassisk "spets och slut-seger" för favoriten 5 Tycoon Conway Hall, som fått ett perfekt startspår bakom bilen och med stor sannolikhet kommer att vissla till ledningen direkt. Vem ska sedan sätta upp tempot? 12 Slide So Easy behöver nog ha lite tur med positionerna och hjälp med tempot. 7 Photo Lavec försöker säkert hitta rygg på ledaren och lucka till slut, men bör få svårt ändå?

     V75-7
     Risken för favoritparad i avslutningen bedömer jag som stor och förstår att Flemming Jensen har en mycket fin segerchans även i omgångens sista lopp för dagen. Den här gången med 1 Even Steven som ståtar med fyra raka segrar i bagaget. Däremot varnas det från flera håll om att han kanske får svårt att hålla upp ledningen från innerspåret bakom bilen? Då han lika gärna kan bli fast invändigt, som att vara helt överlägsen, väljer jag att därför att komplettera kupongen med flera formstarka hästar och hoppas att jag inte är helt fel ute. 

     Bästa spelbolaget för travodds

     Bet365

     • Världens största spelsajt
     • Egna fasta travodds
     • Bra välkomsterbjudande
     • Inget poolspel
     Välkomstbonus
     1250 SEK i spelkrediter
     Hämta bonus Besök hemsidan

     Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

     Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
     Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

     Sammanfattning

     Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

     Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

     Läs hela recensionen

     Fler aktuella travtips

     Fredag inleds även denna helgen med Solvalla-besök och V65- och V4:an innehåller tycker jag två starka spikförslag!V65-1 Anders Eriksson har nu fått ... Läs travtips

     Vi fortsätter nosa på de stora pengarna, 3 system med sex rätt i lördags på V75 igen, och ny åtta i onsdags. Åttor, sjuor och sexor till höger och ... Läs travtips

     V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

     I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips

     Vi får en finfin söndag framför oss med topptävlingar på Vincennes - men framförallt GS75-jackpot på Kälmäh! Stall Lövgren har två sexiga ... Läs travtips