Inför V64 tisdag: spikar inte i montélopp
  • Hem
  • Sandra
  • Inför V64 tisdag: spikar inte i montélopp

Inför V64 tisdag: spikar inte i montélopp

V64-1 Lopp med enbart sju hästar bakom startbilsvingen. Ändå känns det oerhört svårlöst då 1 STARO LEONARDO förmodligen inte kan hålla upp ledningen. När ska 3 NIKY FLAX tappa sin kanonform egentligen? Var mycket fin på V75 senast och avslutade piggt till ett fint tredjepris. 6 BONNIES CELEBRITY har övertygat för sadel och kanske är lite "gåvillig" framför sulky nu? Rysaren heter 7 WONDERBOY och är just nu streckad på 4%. Får han bara lite hjälp med tempot, så kan den här killen avsluta visslande. Fältet är som sagt litet och utgångsläget behöver inte vara helt fel. 

V64-2 Montélopp där 1 BÖRGE och Sofia Adolfsson blir storfavoriter. Hästen har övertygad och Sofia är en av de skickligaste ryttarinnorna vi har. Kan dock bli stök redan i inledningen av dessa lopp och jag är inte så sugen på att spika i monté av flera olika anledningar. 2 DAY SUN DREAM blir totalt bortglömd och Anna Erixon som rider är definitivt ingen bluff. Även 3 OLIVIA CHERI ska tas på fullaste allvar! 8 UAPPA DI AZZURA kan mycket vid ljusa stunder och det kan vara så att just tisdagskvällen är en sådan. 5 PAX har utvecklats sedan han kom till stall Pilenberg och får inte heller glömmas bort. Samt 6 THE PATRIOT som har fin kapacitet, men haft svårt att få till det i loppen på sistone.

V64-3 Hur ska det gå för favoriten 2 PERFECT LANE som har ett lurigt andraspår i volten? På innerspåret kommer 1 LIVI MIDNIGHT med Nicolaj Andersen förmodligen att göra allt de kan för att hålla upp ledningen. Samt utifrån är det stor sannlikhet att Christoffer Eriksson trycker på gasen med 7 TOUT LA FACE. Låter som en spännande öppning på gång här, som både kan sluta i galopper samt ett allt för högt inledningstempo. Eller varför inte, spets och slut? 12 UPS FACE var fin vid segern senast och kanske kommer "flygande" tillslut om de andra varit för optimistiska i början?

V64-4 Kan nog visa sig vara en del klasskillnad i det här loppet över 1640 meter med autostart. Amatörer som ska göra upp om segern och det kan absolut ligga en skräll på luft även här. Om det inte är så att 6 THE MUFFIN MAN tar sig till ledningen direkt. Då kan vi nog vända blad och gå vidare direkt. Skulle han däremot hamna på vingel känns det som att precis vem som helst kan vinna. 9 TIFFANY CASH måste med trots bakspår. Då vi trots allt befinner oss på Jägersro den här kvällen, kanske vi kan chansa oss ur detta getingbo genom att strecka startspår 1-5, favoriten 6 The Muffin Man samt 9 Tiffany Cash på bakspår -för att hitta vinnaren. 

V64-5 Från ett bättre läge hade 3 BREIDABLIKS COGNAC kunnat vara ett spikförslag. Nu handlar det dock om voltstart och ett snävt spår. Vilket innebär att det kanske behöver köras lite på säkerhet från start. 
Från springspår på tillägg startar 7 VICTORY LEE, som inte fått utdelning på sistone och kanske är redo för en ny viktoria om han kommer till ledningen i ett tidigt skede? Eller varför inte 8 TOWNSHEND BROLINE som ibland är riktigt vass och kanske "tänder till" nu när motståndet är lite enklare. Rygg på Victory och lucka tillslut? Fältets näst bästa häst tror jag 9 STAND BY KEN är över den här distansen. Står dock byngligt till och kan få svårt att hinna kliva runt hela fältet innan mållinjen dyker upp. Storskrällen sitter Peter Ingves upp bakom. 4 TORPEDO W.F. kan avsluta starkt och trots att han förmodligen inte är lika bra som förhandsfavoriterna, kan han duga med sin fina form och lite klaff i loppet. Men det förutsätter nog även att de mer betrodda på förhand kommer bort i loppet av någon anledning. 

V64-6 Lärlingslopp för ston avrundar omgången. 2 NANNY MCPHEE tror jag mycket på och i synnerhet nu när hon fått lopp i kroppen efter vila. Spåret är bra och hon kommer att hamna fint till om hon håller sig till trav. 4 GLOBAL WIRELESS är nog värsta hotet och tar hon sig till ledningen så är mycket vunnet. I den här typen av lopp brukar det dock kunna gå undan rejält i starten och ibland kostar det lite för mycket för hästarna som varit med i denna spetskörning. Då kanske 9 QUEEN FOR A DAY och 10 AURA S.L. kliver in i matchen? Från sina annars, svåra utgångslägen från bakspår. Luringen är formtoppade och lägesgynnade 1 ZAIRA DEL RONCO som skulle kunna få en drömresa. Med lucka tillslut så... Pass upp! 

Dagens Dubbel tips

  • Spelförslaget på Dagens Dubbel är 2 BREIDABLIKS COGNAC i DD-1 mot  1 ZAIRA DEL RONCO2 NANNY MCPHEE och 4 GLOBAL WIRELESS i DD-2. Vilket ger tre kombinationer. 
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Ny vecka och nya möjligheter! Jag ska erkänna att V86 är lite av mitt favoritspel då det är så himla speciellt, hyfsad klass och saxad bana vilket ... Läs travtips

Dags för V86 Express och denna gång ska vi besöka Jägersro och Solvalla för som vanligt en spännande omgång.Vilken lördag det hade kunnat bli, men vi ... Läs travtips

V86 1På detta preliminära system börjar jag direkt med en spik i avdelning 1. 5 Juan är van att alltid möta tufft motstånd, nu skulle jag vilja säga ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips