V75 Bollnäs - Premiäranalys

V75-1 Klass I:

A: 1,8,4,6 B: 5,2,10 C: 7,3,9,12

I voltstart försöker jag alltid analysera risken för omstart och hur det eventuellt skulle påverka hästarna främst från spår 1,6 & 7 då det oftast är de som har möjlighet att lägga mest från start och således blir mest missgynnad av omstart. Jens Sjödén hävdar att favoriten får 50% mindre sannolikhet att vinna om det blir omstart. Huruvida man ska ta hänsyn till detta eller inte är upp till var och en. Jag väljer att ta hänsyn om jag finner det sannolikt att det blir omstart och att det samtidigt är så att favoriten är osäker eller väldigt spetsberoende. Med det sagt så föjer här min tanke om loppet och resten av omgången:

I första loppet tycket jag sannolikheten för omstart är låg framförallt för att det är, enligt mitt tyckte, världens bästa volstartskusk som leder volten. Erik är dessutom extremt vass i starten och hästen han sitter upp bakom är dessutom OK startsnabb. Detta kombinerat innebär att jag tycker att det är rätt favorit. Med det sagt tycker jag inte att det saknas motbut i loppet.

Man ska ha i åtanke att favoriten endast är 4 år gammal och inte har vunnit mot äldre motstånd i denna klassen tidigare. Det är inte heller helt givet att Erik sitter i spets efter 500 meter. Missar High Line Pellini spets är favoriten sårbar. På mitt lilla system kommer jag att strecka 1, 8 ,4 & 6. På det stora tar jag även med 5,2 & 10.

V75-2 Kallblod:

A: 12,11 B: 10,7,13,5 C: 8,3,2 D: 2,9,6,14,15,4,1

Min tes är att kallblod blir bättre ju äldre de blir. 12 Åsruds Vilja har mött 11 Stjärnblomster några gånger nu i rad och bevisat sig vara bättre än denne varje gång. När de möttaes i Elitkampen på Solvalla var Åsruds Vilja 5:a i mål och Stjärnblomster oplacerad. När de möttes i Bjerke slapp de Odd Herakles och då var Åsruds Vilja fyra i mål. Stjärnblomster fortsatt oplacerad. Antalet gånger Åsruds Viljas tider över medel har varit runt 22 överstiger nästan Stjärnblomsters ålder. Stjärnblomster har till denna dag fortfarande kvar att bevisa att hon reder ut att komma under 1,23. Det är dock lätt att förstå varför Stjärnblomster är favorit när man kollar raden. J-O har matchat bra och då blir det många ettor i raden. Det är dock ingen hemlighet att moståndet i Sverige är av lägre klass än Norge.

Min vinnare är Åsruds Vilja. Knappt före Stjärnblomster som är en väldigt läcker häst att se på. När bägge hästars karriärer summeras är jag dock tämligen övertygad om att Stjärnblomster kommer ha fler kronor på sitt konto – dock är vi inte där än och jag tycker att Åsruds Vilja fortfarande är ett huvud högre. Låser på 12,11 även om det kliar i fingrarna att ta med 7. Tycker dock att den blivit obefogat mycket spelat bara för att Erik sätter sig upp bakom.

V75-3 Gulddivisionen:

A: 11,8,6 B: 2,3,4,5,10 C: 1,9,7

3 Sister Sledge är favorit. Skojar någon med mig? Ensamt sto. Debut i guld. 5 år. En start sedan april. Får inte spets. 46%. Tack för procenten på alla bakom – även om jag tycker att även Inti Boko och Seismic Wave (ursäkta vad har den gjort sen Silver som motiverar 11% i guld) är överspelade.

Här rankar jag mycket hellre upp Snowstorm Hanover, Diamanten och framförallt Global Adventure som jag tycker dels för dagen är bättre hästar och som dessutom är jämnare prestationsmässigt än 5 & 11. Sister Sledge är på inget sätt dålig. Det finns bara ingen statistik överhuvudtaget genom historien som backar upp att den vinner. Att vara debutant i guld brukar vara svårt nog. Att lägga på ensamt sto, 5 år och aldrig i sitt liv mött äldre samtidigt som man inte kommer till spets av egen maskin blir bara löjligt. Det luktar Axevalla-lördagen lång väg där jag var mind-blown över att Milligan’s inte var mer spelad. Jag förstår grejen över att man inte gör honom till favorit. Men att han inte ens var i närheten förblir en gåta.

Mitt aber i loppet är om Disco Volante skulle vara bra under sommaren, trots att han aldrig visat det tidigare, trots sin gräsallergi. Är Disco den Disco vi såg i vintras så har vi en vinnare under 10% spikad och klar. Jag vågar inte lita på det och rankar ner honom trots Tarzans lovord.

Jag skulle vilja fulcitera Tage Danielsson här och påstå att veckan gulddivision är så usel att oavsett vem som vinner är det så osannolikt att det sannolikt inte har hänt ändå klockan 17:15.

V75-4 Silverdivisionen:

A: 3 B: 1,6,7,2,11 C: 12,8,5,4,10,9

Här spikar jag då jag tror att Dark Roadster spetsar och sen ser vi resten av ekipagen bakom från start till mål. Skulle inte Dark Roadster spetsa tror jag att min spik är fullkomligt rökt dels p.g.a. att väldigt mycket har lagts från start samt att hästen inte presterar lika bra bakifrån.

Vad som talar emot scenariot är att det finns en viss risk att det blir solfjäder om 1 & 2 vill köra max från start. Vi har sett 2 Tale of Jacks köra ifrån Tonique från starten tidigare samtidig som Dark Roadster har haft svårt att ens följa med densamma. Med det sagt är jag tämligen övertygad om att Tale of Jacks släpper om fallet blir så att han tar spets. Mitt huvudscenario är som sagt att Dark Roadster tar spets och håller det i mål. I övrigt är alltid 6 Morotai Degato & 7 Gooner intressanta. Anledningen till att 1 Readly Lavec är rankad tvåa är dels p.g.a. at den är andrahandare till spets och dels att den är andrahandare till rygg ledaren vilket gör den mycket intressant oavsett.

V75-5 Klass II:

A: 2 B: 8,10,1,11 C: 3,5,9,6,12

Efter strykningarna av 4 & 7 har jag haft funderingar på om jag ska ändra spik. Jag har efter noga övervägande kommit fram till att jag behåller 2 trosts allt. Det kliar dock en hel del i fingrarna att även strecka 8,10,1 & 11. Dels för att det är väldigt bra hästar i konkurenssen och dels för att Jörgen har spetschans med sin 8 nu när han nedstruken till spår 6. Jag anser dock fortfarande att 2 är favorit till främsta position efter 200 meter och då blir det klurigt att slå hästen som provat Klass II två gånger nu på kort tid från dåliga spår. När han nu fått ett vettigt läge så tror jag det är hästen att slå. Det ska dock understrykas att detta är en chansspik.

V75-6 Diamantstoet:

A: 6,1,3,13 B: 4,5,9,10,11 C: 2,7,8,12,14,15

Jag tycker att 6 Faeza Zet har en vettigt chans om det kommer till ledningen men jag vill understryka att strykningen av Örjan inte gav den bättre chanser och att jag dessutom tycker att den är överspelad. Det är den klassiska ”Örjan/Redén”-överspelningen som alltid förekommer alla omgångar. Förhoppningsvis kan kuskbytet få procenten att gå ner då hästen inte bevisat att den skall vara över 40% på V75. Ännu. Fördelen är att den har springspår, startar på första volten och att första volten har 8 hästar. Detta gör att de andra volterna får det svårare att komma fram. Se förra veckan som exempel. När det är fulla framvolter får framförallt mellanvolter det svårare att komma fram. Ännu tydligare på sommaren. Mitt tips är att vinnaren finns på första volten.

V75-1 Bronsdivisionen:

A: 9 B: 7,2 C: 12,11,1,8,3,4,5,6,10

Jag tycker egentligen att det är spel mot öppet mål här när 9 Born to Run har bevisat det han gjort på senaste två loppen. Abret är att han startar i högre klass och från spår 9. På den positiva sidan är att motståndet inte är det hårdaste brons har leverarat under sommaren. Born to Run har en väldigt vettig chans att ta hem avslutningen på V75. Även om det inte kommer bli lika enkelt som på Östersund. Jag väljer att inte spika då jag vill syna bakspåret och den nya klassen och hoppas på att 2 eller 7 kan ta hem det istället. På DD kommer jag dock högst sannolikt att spika Gocciadoro.

Lycka till med spelet!

Vill ni följa med mig hädanefter kommer jag spela andelsspel med början på lördag nästa vecka.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips