Mina funderingar inför v86 på Bollnäs, dessutom Jackpot! » 7 aug. |…
  • Hem
  • NiklasL
  • Mina funderingar inför v86 på Bollnäs, dessutom Jackpot!

Mina funderingar inför v86 på Bollnäs, dessutom Jackpot!

Då var de onsdag igen, dvs lill Lördag och v86 står för dörren. Idag är de Bollnäs som står värd för tävlingarna, vädret just nu skall vara bedrövligt med regn och åskskurar fram till 18:00 enligt yr.no. Detta försvårar omgången väldigt och jag kommer bevaka livesändningen extra noga denna gång för att se hur banan klarar vädret samt om de blir några avvikande egenskaper på banan osv. Min som analys jag skriver nu utgår ifrån att banan klarar regnet och att den är lika fin som den brukar, Bollnäs är känd för att vara en av Sveriges absolut snabbaste banor, bla har Delicious slagit världsrekord för ston här. Självklart kommer mina tankar att ändras om de skulle bli avvikande förutsättningar på banan.

Omgången som sådan är väldigt spännande och inte alls jättelätt historia, är förutsättningarna fina så blir de dock v76 då vi har en brakfavorit tillika omgångens bästa spik.

Omgångens Bästa spik.

I v86-3 kommer Nr1 Nordsjö Odin ut, i nuläget spelad till 84%, de må låta konstigt men jag tycker faktiskt de är en spik som har liknande segerchans som procenten säger. För 2 veckor sedan var han ute i Svenskt Kallblodsderby och vann där på ett mycket övertygande sätt. De var inget blufflopp på något vis och fick inte bestämma från ledningen men gick ändå undan på bra vis ohotad. Denna gång är de 1 halvt varv kortare vilket inte är någon nackdel samt att denna häst har garantispets sett till sin startsnabbhet. Med enbart 6 hästar i loppet så lär resterande rada upp sig på ett pärlband på innespår och sedan lite körning sista biten. Nej de är bara att spika och gå vidare.

Omgångens näst bästa spik.

I v86-5 kommer Mats e Djuse ut med Nr 6 Thess Vilja. Detta är ett lite udda lopp där de är ålders handikapp, 3-5 åriga ston. Denna häst var i senaste starten ute i Derby stoet och gjorde de mycket bra, nollan i raden är missvisande och ursäktande då hon hade ett jobbigt utgångsläge med spår 10. Här tror jag man kör offensivt och jag tror inte man vill svara ledningen med de 3åriga hästarna som sitter i ledningen. Jag är även svag för Mats E Djuse som är är ung kusk som sällan gör misstag och kör med självförtroende. Nej jag tycker de borde vara en fin chans och 35% i skrivande stund känns i paritet med segerchansen.

Omgångens lås.

De är sällan jag förespråkar lås i kupongen då de rent speltekniskt blir dyrt att betala för 2 hästar och snor massor av streck från övriga lopp, här mycket jag dock de är befogat då 2st hästar höjer sig betydligt från mängden och den ena är lite överspelad. Jag tycker att Nr 4 Pydin är befogad favorit. Denna herre har i år gjort allt rätt och slagit sig in i eliten på kallblodssidan på ett mycket övertygande sätt och stoltserar nu med 3 raka segrar mot toppmotstånd. Jag tycker dock han är lite överspelad till 44% i nuläget och kommer därför dubbla systemet med Nr 1 Tangen Haap. Tangen Haap slog på galopp sist innan startbilen rullande men jag är inte orolig över detta då han vanligtvis är väldigt travsäker så "olycksfall i arbetet". Spelare glömmer fort och Tangen Haap vann faktiskt Elitkampen i år, motsvarande Elitloppet för kallblod från bricka 9 och var igen bluffseger på något vis. Tangen Haap är desstom startsnabb så ledningen här är inte alls omöjligt i min bok. Jag tycker dessa 2 höjer sig även mängden, framförallt gällande form och låser således här.

Detta är mitt preliminära förslag gällande mitt system "Niklas Tyngre" som kostar 200kr/andel, detta är ett unikt system som enbart lämnas in 1 gång, när de är fullt så är de fullt, således först till kvarn. Lycka till med ert spel idag!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Vanligtvis när det gäller V64 från Halmstad så är där alltid en eller två hästar man tryggt kan luta sig mot. Den här måndag kvällen är dock ... Läs travtips

Av stallets två hästar i loppet har Peter Untersteiner valt 10 Explosive Rain. Intressant ikväll!I lopp 5 på Halmstad ikväll ser vi flera ... Läs travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips