Min analys inför V75 Axevalla lördag - världens svåraste omgång? » 19…
  • Hem
  • NiklasL
  • Min analys inför V75 Axevalla lördag - världens svåraste omgång?

Min analys inför V75 Axevalla lördag - världens svåraste omgång?

Trevlig helg på er och dags för trippeltrav på Axevalla. Som rubriken lyder så tycker jag på förhand att de är den svåraste omgången någonsin sedan jag började spela på v75 2015. Vi har bla ett stayerlopp över 3140 meter för klass 2, en gulddivision över lång distans, en stökig silverdivision och ett lärlingslopp över 3 volter... De som gör omgången extra svår enligt mig är att de tidiga spelarna gjort flertalet hästar i resp lopp till enligt mig för stora favoriter samt många hästar som är läskigt bortglömda, lägg där till Sveriges längsta upplopp på 227 meter där alla hästar får chansen. 

Jag fastnade till slut för 3 spikar, samtliga inga "klara" men de finns inte denna omgång enligt mig, således får man gå på statistik, intryck och magskänla. Min första spik och också min bästa hittar vi i inledningen, häst Nr 7 Randemar R.D. Denna häst gjorde de heroiskt senast och var ute mot Zalie Gar som enligt mig är av en annan ras. Jag tror att de kommer bli ledning här från spår 7 och springspår, Björn kan häxa lite med Nr 6 Grandfather Bill men jag tror att om Peter ställer en ordentlig fråga så släpper nog björn ledningen. Värst emot är stallkamraten Nr 10 Pastor Power men Peter är inne på att denna går bäst i ledningen och rankar Randemar först, jag väljer att lita på honom här.

Min nästa spik kommer i nästföljande lopp och de är häst Nr 11 Hevin Boko. Detta är en riktig hårding som hela tiden är ute och möter stoeliten, lite som en skänk från ovan här att de inte finns något övre tak för intjänade pengar kan man tycka. Denna dam är lite humörbetonad så självklart är de en chansning men jag tycker ändå att hon inte möter alls samma motstånd som hon gjort de senaste. Enligt tränare Timo Numros skall de inte vara några problem med voltstart. Värst emot är röd kusk, Johan Unterstiener med Nr 6 Ambon Degato.

Min 3:e spik hittar vi i avslutningen och jag tar ställning för Nr 3 Global Winner. Firma Nurmos och Kontio är alltid farliga och denna häst är ingen bluff. Var ute i en stenhård klass 2 final senast och slutade 3:a med ett riktigt kasst löpscenario. I detta lopp är de 3st hästar som är spelade om min filosofi är att antingen strecka på eller spika. Från stallet låter man riktigt uppåt och jag räknar med bra chans här, vinstchansen värderar jag till runt 30% och i skrivande stund är han streckad på 27%, således litet spelvärde här.

Min rekommendation i övriga lopp är att ta så många ni har råd med, framförallt i Guld där en av mina favoriter Nr 4 Milligans School i skrivande stund är spelad till över 50%. Här finns de många hästar som trivs över lång distans och jag tror inte att han vinner loppet drygt 5 gånger av 10.

Detsamma gäller v75-3 där lägsta klassen ska springa dryga 3 varv. För mig är de oseriöst av Nr 6 Istanbul Boko är streckad på över 60% i nuläget. Hästen har aldrig sprungit längre än 2140 meter och nu är de alltså ett varv till, lägg där till att de är Sveriges längsta upplopp och då kan de bli svettigt sista biten. Hästen har gjort 6 starter och 150 lax på kontot, då tycker jag de är oansvarigt av spelarkåren att göra den till "Propulsion favorit".

Mina 5 bästa skrällar i omgången:

Avd 3 Nr 10 Kalashnikov 3%

Avd 4 Nr 12 Bålsta Palema. 2%

Avd 5 Nr Nr 6 Adiago Trot 2% (hårt spelad sist)

Avd 5 Nr 12 Hazard Boko 1% (hårt spelad sist)

Avd 6 Nr 7 Baron Gift 3%.

Detta är min preliminära analys för "Niklas Tyngre" som säljs på Direkten ryds tillsammans sida. Självklart kan de komma att ändras vid strykningar eller sistaminuten info. Hoppas jag i alla fall har guidat er en bit på väg till 7 rätt. Jag har även billigare samt dyrare andelar till försäljning. Förra veckan gav satsad 100lapp nästan 1500 tillbaka på v86 så formen får jag säga är god. Lycka till med era spel!

Med vänlig hälsning Niklas Lindstedt

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Vanligtvis när det gäller V64 från Halmstad så är där alltid en eller två hästar man tryggt kan luta sig mot. Den här måndag kvällen är dock ... Läs travtips

Av stallets två hästar i loppet har Peter Untersteiner valt 10 Explosive Rain. Intressant ikväll!I lopp 5 på Halmstad ikväll ser vi flera ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips