Min analys inför Åbys stora pris, kryddad med jackpott! » 9 aug. |…
  • Hem
  • NiklasL
  • Min analys inför Åbys stora pris, kryddad med jackpott!

Min analys inför Åbys stora pris, kryddad med jackpott!

Då var de lördag igen! De är inte vilken lördag som helst utan den är kryddad med jackpott och dessutom finaler, på Åby!? Kan de bli bättre? Nej inte om ni frågar mig i alla fall.

Jag lägger redan nu in en brasklapp då vädrerprognoserna är ojämna beroende på vilken tjänst man använder, dock verkar de vara överens om att de kommer bli regn. Det skrivs uppåt 40mm på sina ställen och skulle så bli fallet så kommer de göras korrigeringar. Bästa tipset som vanligt är att titta in livesändningarna innan och se de tidiga loppen om något skulle avvika från de normala.

Jag tycker denna omgång på förhand är både väldigt lätt och väldigt svår, jag har lyckats hitta inte mindre än 5 spikförslag (!) men sen är de ju den lilla detaljen att välja rätt också..

Omgångens bästa spik.

Omgångens bästa spik är tyvärr får jag ändå lov att säga Propulsion, Nr 9 v75-7. Förra året vann han detta lopp efter målfoto mot Readly Express efter ett rafflande upplopp. Propulsion är ett riktigt unikum då mig veterligen har han inte förlorat på många år på ett sådant sätt där en häst gått om honom utvändigt, han har alltid torskat för att han satt för långt bak och inte ”hunnit fram”. Denna gång är de 3140 meter och i mitt tycke räcker de med att Örjan kör 500 meter från mål och ändå skall Proppen klara av att brotta ner dem sista biten. Troligare scenario denna gång är dock att Örjan styr på med proppen i god tid och faktiskt får överta ledningen då de flesta kuskar redan aviserat att de kör om andrapriset. Nej i min bok Är Propulsion spelvärd till 71%. Jag tycker de är svårt att hitta riktiga motbud här faktiskt men vill varna för Nr 1 Usain Henna, men kommer mer djupgående gå in på honom i ett separat spelförslag.

Denna gång har jag faktiskt ingen näst bästa spik men kommer nämna mina tipsettor i alla lopp och således är alla dessa förslag till spik.

V75-1: Global Undecided. Detta är en strulpelle som jag aldrig blir riktigt klok på, blandar och ger om vartannat. Sist såg han ut som en rund miljon och är han lika bra igen städar han av dessa utan dramatik. Spännande Outsider är Final Dream som alltid gör det bra och kommer få chansen på open stretch.

V75-2 Här har vi Velten Versaillies som ännu inte vet hur det känns att bli omsprungen och få stryk. Mycket talar väl för att den raden upprepas här också och självklart spikförslag. Jag tycker dock 70% är i högsta laget och streckar man Ready To Roll samt Istanbul Boko också så känns detta heltäckt.

V75-3 Min Solkara tips 1:a här är Eldorado.B. Senast var de ren uppvisning med alla växlar sparade, mycket talar för att de blir ledning här igen och därifrån skall han slås. Med tanke på intrycket senast så måste de bli tryck en bra bit från någon häst utvändigt för att han ska vika ner sig. Jag streckar ändå ett par stycken här och vill varna för Hazard Boko med bra smygspår och toppform!

V75-4 Här får jag utse Marcello Vibb som Tipsetta. Har gjort de bra, de står ledning i programmet och Johan avslöjade i dagens sändning att de blir första Bike! Här vill jag varna för Tale Of Jacks som såg ut som en bomb senast och bortglömd nu. Även Zizou är bortglömd med Veijo har stuckit ut hakan att denna är klar och de är inte ofta han gör ett sådant uttalande.

V75-5 Här luktar de brutal körning hela vägen. När herrar som Bergh och Gul kusk är med lär de bli fart på grejerna. I ledningen kommer M.S Triple J sitta men med tanke på att gul kusk kommer trycka sönder med Zlatan så tror jag man kommer långt med 2 streck. Missle Hill har gjort allt rätt hittills i Sverige. Han brottade bland annat ned Evaluate under elitloppshelgen och vann säkert senast också tämligen okörd. Jag vill dock varna för Zarenne As som verkar vara ett riktigt råämne och jag tror den kan bli en läskig överraskning för många spelare när de gått i överljudsfart första 1500.

V75-6 Jag tror detta blir en favorit i repris från föregående lopp. De kommer bli riktigt utdragen körning här med hanarna Bergh och gul kusk samt Peter med Justice Ås som nog är snabbast av alla första biten. Här tror jag de kan bli om något ännu mer ställningskrig då man nog inte vill släppa över kort distans. Jag tror de är dags för Baron Gift nu som kan profitera på de höga tempot, spurtar han lika bra som i lördags så orkar nog ingen stå emot här.

Detta är mitt spelförslag för Niklas ”tyngre” som kostar 200Kr/andelen, enbart 10 andelar till salu. Jag har även andelar för 100 resp 400:-, dock alltid 10 andelar. Jag kommer denna vecka ha olika spikar på mina system vilket inte brukar förekomma annars.

Lycka till med era spel och hoppas just jag får förtroendet att lotsa er till 7 rätt på lördag!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.