Extra V75 med Jubileumspokalen, svårspikat värre! » 14 aug. | NiklasL…
  • Hem
  • NiklasL
  • Extra V75 med Jubileumspokalen, svårspikat värre!

Extra V75 med Jubileumspokalen, svårspikat värre!

Hej allesammans!

Idag är de sedvanlig Onsdag, dock extra v7 och inte v86 som de brukar vara. Vad spelar de för roll när vi har dessa fantastiska lopp att se fram emot?

Vädret ser ut att vara ok utan större risk för nederbörd (ringt och dubbelkollat med min käre far som ikväll är på plats). Jag har följt livesändningarna nu tidigt och banan verkar bra utan något att klaga på.

Omgången som sådan tycker jag är svår att hitta spelvärda spikar och väljer därför att gå lite utanför de jag brukar, nämligen köra spiklöst på mitt stora system ”Niklas Tyngst”.

V75:1 Här tycker jag de är framförallt 4 hästar som sträcker sig över mängden, därav streckar jag dessa. Efter strykningarna ser de upplagt ut för nr 7 Ultimaluna Grif. Jag tycker dock nästan 50% är för högt och ser värde i att gardera då de är ganska så hårt motstånd här och gul kusks stallform är ett frågetecken.

V75:2 Detta är ett kallblodslopp som jag tycker är lite stökigt. Detta är handikappslopp för stona och 20 meter tillägg för hingstarna. 20 meter är ganska mycket att ta in och om stona gör så bra ifrån sig som de har kapacitet för så tror jag någon av dessa vinner. De som ska sägas är att de är stona som är anmälda i detta lopp blandar och ger en hel del så jag plockar med ett par hingstar på tillägg då de är jämnare i sina prestationer.

V75:3 EM för ston och även här har vi några damer som höjt sig över mängden. Självklart är Mellby Free och Uza Josselyn på förhand favoriter men jag plockar med såväl nr 4 Bahia Quesnot (som vann ett fint lopp på Åby i maj) samt även en personlig favorit för mig Nr 9 Dear Friend som alltid gör sitt bästa och har alltid en fin spurt till slut.

V75:4 Bernt Lindstedts minneslopp (fint efternamn!) och detta är omgångens mest öppna lopp på förhand i mitt tycke vilket syns på mina streck. Jag har kryssat för 9 hästar och skulle egentligen velat ha alla men de tillåter inte min plånbok. Helt enkelt, ta så många ni har råd med!

V75:5 3-4 åringslopp där 3åringarna står på start. Jag låser här på Nr 2 Upset Face samt Ecurie D. Dessa 2 står i en klass för sig på start, Upset Face stod för en otrolig prestation under elitloppshelgen och skall inte nonchaleras. Rå talangen Ecurie D. Har gjort allt rätt såhär långt i livet på travbanan med 100% segrar och har enligt Björn i gårdagens ”Björnkollen” haft mycket sparat varje gång. Jag ser de som osannolikt att 4åringarna tar 20 meters tillägg här, speciellt med tanke på att de är kort distans.

V75:6 Russinet i kakan, Jubileums pokalen. Jag har nu slösat ganska mycket streck och får gå kort här. Jag väljer att tro att Nr 9 Who’s Who är 110% förberedd inför denna uppgift. Örjan har sakta men säkert enbart byggt denna inför denna uppgift och jag tror de är påställt deluxe här, kan bara brakvinna. Jag väljer dock att dubbla med Nr 6 Milliondollarrhyme som jag spikade sist och detta är en riktig kanon. Jag har tjatat om de förut men skall icke förglömmas att han var i Elitloppsfinal i Maj. Jag är rädd för Nr 4 Villiam men jag väljer att rata denna då han är ganska hårt spelad och gjorde en slät figur i säsongsdebuten.

V75:7 Här hade jag tänkt spika en häst som blev struken så blev tvungen att tänka om. Jag gör de ”enkelt för mig” och plockar 2 hästar. Jag tar nr 1 Captain Morgan som är en riktig stayer som aldrig gör en dålig prestation, fint inmatchad på pengarna och jag tror de är tidig ledning där. Jag tar även med Nr 12 On Track Piraten som jag ratat en del i sommar, jag brukar säga att de är en ren vinter häst men sist höll jag på att sätta kaffet i halsen när han såg som pånyttfödd ut. Spurtar han lika bra denna gång kan de absolut räcka! Rickard har bra statistik med denna hedershäst, kör så de ryker!

Detta är ett spelförslag för Niklas Tyngst och är spiklöst. Jag har även flera andra andelar till försäljning, där blir de spikar idag. Hoppas du hittar något som faller dig i smaken, och sist men inte minst, lycka till med ditt spel!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.