extra v75 från Dannero med fokus kallblod! » 10 aug. | NiklasL -…
  • Hem
  • NiklasL
  • extra v75 från Dannero med fokus kallblod!

extra v75 från Dannero med fokus kallblod!

Morgondagens extra v75 kommer till oss från Kramfors genom Dannero Travbana. På förhand är detta en extremt svår omgång där jag skulle vilja haft en betydligt större plånbok än jag förfogar över. Vädret ser i skrivande stund ostadigt ut på förmiddagen men skall klarna upp under eftermiddagen så okej förutsättningar borde de bli. Jag vill även kasta in en brasklapp för att de just nu är 1 miljon omsatt så jag får hålla koll på strecken här under morgondagen.

Jag har 3st spikar i skrivande stund, 2st ”säkra” och en chansning, ja jag vet att de inte finns några säkra spikar men de känns på förhand väl.

Omgångens bästa spik.

I v75-8 kommer Nr 8 Grissle Odin G.L ut från ett 8espår i kallblodskriteriet och är gigantisk favorit. Här tror jag Öystein tar revansch från sortin i onsdags när han körde brutalt med sin storfavorit vilket resulterade i galopp. Man kan tycka att spår 8 är knöligt men faktum är att han faktiskt valde detta spår helt av egen maskin så jag hoppas han vet vad han gör. Min bedömning här är att de borde vara spel mot 1 mål och enbart galopp emot. Det är bara se vilka tider denna kuse gått och konstatera att han 2 senaste loppen gått 3(!) sekunder snabbare än snabbaste konkurrenten. Nej jag spikar utan att tveka.

Omgångens näst bästa spik.

I v75-7 är de Ådalsloppet tillika en gulddivision light. Här kommer Nr 3 Elian Web ut och jag tror de är spets o slut här. Detta är en riktigt fin häst som kört prepare i 3 raka lopp nu när han lottats till spår 7,7 samt 8. Denna gång är de betydligt lättare emot och dessutom spetsläge. Jag tror de kommer lysa rött vilket innebär barfota runt om och därefter kommer konkurrenterna att enbart se ryggen på Jorma. 27% just nu är ett fynd!

Omgångens chansspik.

Jag drar en rövare och spikar i ett öppet lopp, v75-3. Jag väljer att hålla Örjan i handen med Nr 6 Holens Aquavit. Det är väldigt låg klass på detta lopp och Örjan har ensamt springspår på start. Jag tror de blir tidig ledning här och därefter hoppas jag Örjan kör i ett lagom hårt tempo och klarar attackerna på de långa upploppet. Detta är som sagt ett lopp med väldigt låg klass och väldigt beskedligt motstånd på tillägg så jag går kort här och sparar strecken senare.

I övrigt är de svåra lopp, bla v75-2 kriteristoet. Där har vi flera damer som enbart gjort 3-4 starter dvs helt gröna på banan så strecka på här då hästar kan gå framåt olika mycket från lopp till lopp i början. Detsamma gäller v75-6 travsportens guldtäcke. Här har vi kallblod över 5(!) volter och de är på förhand väldigt svårt att veta hur bakspårshästarna positionerar sig i ett sådant här utspritt lopp, ta så många som plånboken tillåter!

Detta är mitt spelförslag till Niklas Tung som kostar 100kr/andel och 10 andelar per system. Jag kommer även erbjuda dyrare system under dagen som då är unikt och lämnas bara in 1 gång. Lycka till med spelet imorgon!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.