Mina tidiga tankar inför V75 på Årjäng. » 11 juli | NiklasL -…
  • Hem
  • NiklasL
  • Mina tidiga tankar inför V75 på Årjäng.

Mina tidiga tankar inför V75 på Årjäng.

Dags för en av mina absoluta favoritdagar på året i travväg, nämligen Årjäng. Jag har varit på plats varje år sedan 2015 och känslan, atmosfären, människorna och trycket på banan är helt i en egen klass. Att de ligger fint till går inte heller att säga emot då de ligger insprängt i berget. Tyvärr har min vän valt att gifta sig denna dag och således blir denna rad bruten detta år.

Jag tycker på förhand denna omgång ser småklurig ut på så vis att de finns flertalet ganska bra favoriter så det är lite svårt välja vilka som skall spikas samt garderas. Såhär på Torsdagseftermiddagen tycker jag att de finns 2 fina spikförslag.

Jag väljer delvis att spika Eldorado B i V75-1. Motstånd saknas inte alls men jag tycker han såg ut som en bomb sist i Eskilstuna på V75 finalerna och spurtade snabbast av alla den dagen, 05 tempo sista 250 meterna. Som jag läser de i nuläget så får han tidig ledning och får därefter bestämma en bit eftersom de är lång distans 2640 meter. Från ledningen lär han bli svårslagen och jag tror inte värsta motbudet Nr 6 Ragazzo Da Sopra plockar ner Eldorado B från dödens. De som gör mig lite osäker på att spika är att häst nr 8 Antonio Trot finns med i loppet. Jag tror absolut inte han vinner detta, de är han för ospeedig för på en snabb sommarbana. De jag är orolig för är att Jorma Kontio som känner denna häst väl (ordinarie kusk) kör som han brukar göra med denna, nämligen att han snabbt efter att fältet satt sig tar i högertömmen och sätter sig i dödens och inte låter min spik vila, vilket skulle bjuda in ovan nämnda Ragazzo Da Sopra men även en sådan kapabel häst som Apapmand. Min farhåga är också att han kommer stiga i streck, till 35% som han är just nu så kommer jag troligen att spika men jag är rädd för att de kan bli närmare 50% innan de är klart och då tycker jag han är överspelad.

Min andra spik hittar vi i V75-6 häst nr 1 Visa As. Här är de mer lättmotiverat.  Jag tycker helt enkelt detta är ett riktigt kasst bronsförsök. Jag tror och tycker de borde bli ledning här och därefter borde de spåras runt om. För mig finns det egentligen enbart galopp emot här. Skulle Visa As mot förmodan bli av med ledningen, Nr 5 Peder Mykla är snabb, så borde ändå Björn hitta ut då jag tycker detta lopp är rätt ihåligt och luckor kommer uppenbara sig runt sista sväng. Skulle man vilja fälla min spik här så rekommenderar jag HELGARDERING just eftersom de inte finns några andra hästar med dokumenterad form att prata om, min andrahäst blir ovan nämnda Peder Mykla men denna häst är väldigt ojämn i sina prestationer så de är inget att hålla i handen när de blåser.

I huvudnumret v75-7 tillika Årjängs Stora Sprinterlopp så tycker jag man kommer långt på ett 3 hästarslås. Dante Boko är extremt spelvärd i skrivande stund till14% och min knappa favorit från spets. Dante Boko vann detta lopp 2017 från just ledningen och höll undan för en viss Proppen som hade varit storfavorit här. Häst nr 2 Nadal Broline var grym i debuten får Goop och rundade ovalen på en låg 0.9tid, är han i sådan form här så vinner han, orosmolnet är att han var bedrövlig i huvudloppet i Norge sist, han fick bästa resan men la i backen på upploppet och ville ingenting. Häst nr 6 Milligans School är lite av en favorithäst för mig som jag håller extra varmt om hjärtat. Denna lyckas på något sätt alltid få fina resor och har sin otroliga speed till slut. Jag tror helt enkelt de står mellan dessa 3 och låser således på dessa.

Mina 3 bästa skrällar i omgången:

v75-2  10 Pelle Roc 3%

v75-3  8 U.R.Faxe 6%

v75-5 2 Tale of Jacks 5%

Detta är mitt systemförslag för min andel "Niklas Tyngre" som kostar 200/andelen. Mitt systemförslag kan komma att ändras vid strykningar eller "sistaminuten info" eller dylikt. Jag har även andelar för 100 resp 400/andel, alltid 10 andelar! Igår var en lyckad dag då de som köpte in sig i mitt lilla system på v86 fick nästan 15gånger insatsen tillbaka. Vi ses till helgen!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Lite sämre utbud än konkurrenterna
Välkomsterbjudande
Upp till 1250 SEK i Spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsida

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Webbsida: bet365.comGrundad: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Summering

Författare: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs fullständig recension

Fler aktuella travtips

Här kommer ytterligare ett tips till elitloppet som jag tycker är mycket spelvärt på förhand och det handlar om Daniel Redens väldigt intressanta ... Läs travtips

Jarmo Niskanens Earl Simon gjorde comeback föra veckan när travet äntligen öppnades upp i Frankrike igen och vilken comeback det var!Hästen vann ... Läs travtips