Matilda Persson

Midsommar ute på travbanorna

Ni vet väl hur man spenderar midsommar bäst? På trav såklart!
I vanlig ordning var det fotografering på Hagmyren som gällde för mig på midsommarafton. Att fira midsommar på Hagmyren har jag gjort så länge jag kan minnas. När jag var liten och travintresset ännu inte kommit var det pappa som drog med en dit och nu sitter man där själv varje år.

Att fota en sån här dag på Hagmyren var dessutom lite extra roligt eftersom att publiken faktiskt är tillbaka - hur kul är inte det! Stämningen blir bättre, bilderna roligare och de där kuskarna ser lite gladare ut i vinnarcirkeln. Nu får vi verkligen hoppas att allt håller i sig så att vi även i fortsättningen kommer kunna ta in publik på banorna.

Några av mina bilder från tävlingsdagen:

JARVSOMALLA Peter Eriksson 7434

Järvsömalla och Peter Eriksson

PROMETHEUS Benny Christensen 7264

Prometheus och Benny Christensen vann I Långa Loppet på fina tiden 1.14,9/3140m

WILDA SIMON Nicklas Westerholm 7203

Wilda Simon och Nicklas Westerholm

TANGEN BORK Tom Erik Solberg 6973

Tangen Bork efter segern i Sleipners Fyraåringslopp

Idag blev det även en tur till Oviken med min gamla Greve. Resultatet blev en sjätteplats på 1.17,1/2100m. Ingen speciell tid och ingen speciell placering, men oavsett väldigt kul att få åka på trav med den här gamla gubben.

Greve E 7748

Hjälp mig namnge fölet!

Den 5 juni föddes äntligen denna lilla spralliga, pigga och översociala fölunge. Pappan heter Galileo och mamman är mitt kallblodssto MölleslettensLinna (e.Bork Odin).

Att få föl är alltid spännande. Fölvakandet innan och förväntningarna på vad det ska bli. Detta blev ju också första gången vi fått ett föl när jag bott hemma, vid tidigare föl vi fått här på gården har jag ju bott nere i Kalmar och därmed missat att fölmys. I år däremot spenderas vääldigt många timmar i fölboxen. Att vi dessutom fått en liten tjej som är så social så att hon nästan sitter i knät på en gör ju inte saken sämre, det blir ju liksom svårt att lämna boxen då.

Juni 4356
Juni 5750

Det är jag tillsammans med brorsan och hans flickvän som kommer stå som uppfödare och ägare på lilltjejen som ännu inte fått något namn. Så hjälp mig nu!
Grundtanken var Astrid (efter mormor), men jag vet inte om hon ser ut som någon Astrid? Ett tag tänkte vi hon skulle heta Helga (pga hon ser ut som en mini älg), och annars så vill jag helst ha något på L eftersom mamman heter Linna och fjolårsfölet heter Loke och gammelponnyn som varit lekfarbror heter Linnson.

För dagen kallas hon Doris när hon är förbannad pga det kändes som ett gulligt namn på ett envist sto - Men hon kan ju INTE heta Doris. Det skulle ju inte passa när hon kommer där ute i tredjespår och ska vinna lopp i framtiden. 😂

Nu vet vi inte alls längre men något namn behöver hon ju, sååå namnförslag? Vad ser lillskiten ut att heta? Eftersom att det är ett kallblod måste hon heta något på svenska.

Juni 5820

Hej maj

Jag önskar verkligen att jag var bättre på att uppdatera här, för det känns som att jag har så himla mycket jag vill berätta om för er. Men ibland kommer livet lite emellan och den här tiden till att skiva räcker inte alltid till.

Det känns i alla fall som att april har gått i 190. Jag har jobbat sex dagar i veckan och den där sjunde dagen har gått åt till att ta ikapp allt arbete med hemsidor och vinnartavlor.

Det har varit jobb på heltid och lite till på Hagmyren. Jag har i vanlig ordning skött om travskolan med hästar, kurser och hästhotell, och utöver det så har ju tävlingssäsongen dragit igång vilket innebär att det ska göras boxlistor och städas och mockas boxar inför tävlingarna. När tävlingsdagen sedan är så är jag på plats i vinnarcirkeln för att fota och efter tävlingarna uppdaterar jag hemsidor och sociala medier åt Hagmyren - och gör vinnartavlor åt lyckliga vinnare.

Utöver det har jag hunnit plugga till en ledarutbildning genom hästsportens folkhögskola, jag har varit iväg och tävlat med mina egna hästar, jag har hunnit flytta och jag har filmat lite inför ett kommande projekt.

L H Adventure 0171

L.H.Adventure

C3401872 5116 48 EC B3 D8 30 CA408 C179 B

Bäckmoras Loke

Ska vi sedan gå över på hästbiten så har Loke hunnit flytta iväg till Tomas Rosén för inkörning, Chili har fått astma och vilar, resten av hästarna har presterat utan framgång på tävlingsbanorna och Linna börjar allt mer närma sig fölning.

April har varit utmanande på många vis och har bjudit på både toppar och dalar, men nu hoppas jag att allt ska hålla sig på en lagom nivå igen.

Jag har bott i min min lägenhet i en månad nu utan en endaste lampa, så jag tänker att det snart i alla fall börjar bli dags för att hinna ”flytta in” på riktigt där (😂) - sen lovar jag att jag är tillbaka här.

Dfsf

Mölleslettens Linna & Xlnt Chili Tripel

Dags för årsdebut

Nu närmar det sig rejält! Anmälan är gjord, sista uppladdningen är körd och nu är det bara det lilla pysslandet med att smörja selar och klippa öron kvar. På måndag är det nämligen årsdebut som gäller för Devs Daredevil. Hagmyren kör årets första tävlingsdag och Musse går ut och gör sin årsdebut i GS75-7. Autostart och står 12, så förutsättningarna är väl allt annat än vad vi hoppats på.

Musse har tränat riktigt fint i vinter. Han är fin i kroppen och ruskigt laddad. Men motståndet är tufft på måndag, autostart är minus och spåret ger ännu mer minus. Han måste vara med där framme eller ute i spåren, annars brukar han tyvärr skita lite i det. Så vi får väl helt enkelt se hur det går i årsdebuten, men oavsett så vet vi ju att vi har en riktigt fin häst och går det inte vägen på måndag får vi förhoppningvis ett bättre spår nästa gång.

Devs Daredevil 1408

L.H.Adventure följer även med och provar att kvala. Beter hon sig är kvalet inget problem och i så fall anmäls hon och Greve E till breddloppen som är på Hagmyren nästa söndag.

L H Adventure 1553

En annan har tillbringat denna jobbvecka med att och mocka och städa på Hagmyren inför årspremiären. Jag har även gjort boxlistan (hej å hå vilken panik man har över det) och kommer vid varje tävlingsdag i år sitta vid vinnarcirkeln och fotografera vinnarna. Mycket extrajobb nu ett tag men lite kul är det ju med! 😄

Härliga tider

Efter en vinter i hemma i backen har hästarna fått börja åka in till Hagmyren för att träna i lite mer farter. Alla fyra tränar på bra och känns verkligen så fina. Det börjar närma sig tävlingssäsong allt mer för våran del och det ska bli riktigt kul åka runt med dessa i sommar!

Igår joggade jag Xlnt Chili Tripel runt bana undertiden brorsan körde snabbjobb med L.H.Adventure. Chili gör framsteg hela tiden och har kommit en bra bit på vägen, men vi stressar inte utan det hela får ta den tid det tar. Adventure då? Jo hon gjorde nog ett av sina bästa pass igår. Brorsan var helnöjd och det blir nog kval ändå för hennes del.

Devs Daredevil och Greve E. åkte in i förrgår och gjorde ett banjobb i 1.20 tempo. Devs Daredevil har verkligen tagit åt sig vinterträningen och ser bättre ut än någonsin (eller ja, under den tiden jag skött om/ägt honom i alla fall). Startar inom någon vecka, blir en spännande säsong.
Gamla gubben Greve E. är oftast trög och seg men fick på sig ett par kåpor nu och blev en helt annan häst. Hängde på bra fram tills att Musse stack iväg över upploppet. Vi testar något breddlopp i april så ser vi vad han går för då. Fin och träningsvillig är ändå en bra bit på vägen.

Tänk ändå vad glad man kan bli över något sånt här. Att bara släppa all stress och press för en stund och köra ut på en tur tillsammans med hästarna ger så mycket, speciellt när allt känns positivt med träningspasset. När man märker att träningen går framåt och man liksom vågar drömma lite om framtiden. Den känslan är, i alla fall om du frågar mig, den absolut bästa känslan man kan ha. Allt känns lite enklare och man vågar liksom drömma lite om framtiden.

IMG 5320
Följ Travstugan på Youtube