V86 Vaggeryd 13 juni 2018

I småländska skogarna bjuds vi på veckans V86-tävlingar. Från Vaggeryd går tävlingarna där en Ferrari tar revansch!

V86-1

1 Waffle och 2 Early Pactol är två som räcker långt i det här loppet. En som blir något bortglömd är 6 East Herkules. Se upp när hästen får chansen över upploppet, tillsammans med 10 Smokey Herman.

V86-2

Omgångens öppnaste lopp som kräver sina streck - helgardering givet!

12 Quite Right är troligen bästa hästen, men från ett hopplöst svårt läge och är värd att gardera emot. 5 Moruga gör intressant årsdebut och behöver säkert några lopp i kroppen, men från det här läget kan han räcka långt direkt!

Det känns som det är här värdet kan höjas och en sådan som 9 Wallbanger R.W. är, likt Moruga, stort frågetecken för formen men har fart nog under hovarna för att kunna sluta långt framme. Fastnade tidigt för denne i omgången och aviserar varning! Som vanligt har jag respekt för Thomas Uhrberg för lite längre distanse roch ska bli intressant att se hur 10 Floalts Clouseau räcker över distansen.

V86-3

5 Ceylon Dream gjorde ett riktigt bra lopp på Jägersro förra veckan. Jag hade hästen streckad på endast fem streck och den var knappt spelad på 2% på V64-spelet. Den här gången blir hon betydligt mer spelad så klart och formen är precis där den ska vara.

1 Venere di Azzurra får fin position direkt i loppet härifrån och vid lucka är det farligt segerbud! Dags för 2 Zdenka att ta första segern!? 6 Cosmorita har gjort det bra även fast hon inte vunnit sedan debuten. Slutar ständigt i främre träffen och kan vara läge för att seger nummer två kommer här? Klart streckvärd dock om man streckar fyra eller fler.

V86-4

14 Balfour har nu fått två lopp i kroppen och sjuåringen borde vara segerredo den här gången. Alltid svårt med tilläggen, men är Bergharen bara offensiv tidigt kan Balfour plocka ner hela fältet, över en distans han kommer få möjligheten att göra det på. Finns några jag har respekt för så klart, men de är samtidigt långtifrån klassen Balfour besitter...

V86-5

Ett kul stolopp med flera fina hästar. Är det inte så att jag hade tagit ställning hade jag behövt en hel del hästar här.

Den jag är mest imponerad av är 14 Swish Lane som verkar trivas med Ulf Ohlsson. Stallkamraten Julia af Solnäs är i stort sett minst lika bra, men min känsla för Swish Lane är att hon blir oerhört svårslagen sista varvet. Spik!

V86-6

1 Da Vinci Power verkar vara en mycket lovande tävlare för Bo Falsig och skulle de försvara innerspåret kan det räcka långt. En som däremot kommer vara framme och bråka om positionen är 6 Harvey

14 Versus As var fin på Solvalla senast och är så klart tidig bakom, liksom 11 Spickleback Face och streckspelssrensaren 12 Vikens High Yield!

V86-7

Lite samma tankegångar här som i spikloppet V85-6 - hade behövt alldeles för många hästar här om jag inte tog ställning.

Stall Conrad Luguaer presterar fortsatt riktigt starkt och här startar 2 Ferrari River. Föll som hårt betrodd på Jägers förra veckan, men tror på snabb revansch. Hästen är högkapabel och kommer inte behöva ledningen för att vinna här. 

V86-8

Avslutningen helgarderas med låset 2 Gear Extension och 4 Bear Hope som jag tycker håller lite högre klass än övriga för dagen. 

Bakom ska man se upp för 6 Quite Wish och 1 El Gaitero Sisu som blir första resp. andrareserv.

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mölndalsbanan Åby tar emot oss till V75 på lördag! Sju spelvänliga lopp där treåringsloppet står ut! Här är tidiga analysen! V75-1 Sir Q.C. - Örjan ... Läs travtips