V86 Solvalla/Jägersro 17 maj

En omgång utan några storfavorit gör att det för spelarna kan bli god utdelning, då singelstreck och garderingslopp lär skilja sig en hel del jämfört med förra veckan.

Även fast där inte är någon Nuncio i startfältet inom V86:an den här onsdagen är det ändå stall Melander som sitter lite på leken i loppen från Solvalla.
Nere på Jägersro är det desto mindre streckkrävande och är där några överraskningar som ska slå in den här kvällen, lär det nog komma från nationalbanan utanför Stockholm.

V86-1
Fyraåringslopp inleder där 5 Electric Light lär komma väl förberedd. Har fått några genomkörare i sig och skulle han mot förmodan nå ledningen här ser det väldigt tufft ut för övriga.
Går kort i loppet och låser med 4 Borups Powerful och 7 Donatello Sisu. Borups Powerful fick ett sylvasst provlopp innanför västen inför årsdebuten senast. Årsdebuterade i uttagning till Kungapokalen från bakspår mot hårt motstånd och därför inte jättemycket att värdera. Har gått framåt med det loppet i kroppen och förväntar mig en bra insats här.
Donatello Sisu testas tillsammans med Johnny Takter och det ska bli intressant vad hästen kan uträtta här. Att han har vad som krävs för att vinna vet vi!

V86-2
Att där finns kapacitet så det räcker och blir över har vi vetat sedan dag ett när det gäller 1 Qahar Q.C.. Men vad som är en jättefördel inom travsport är ju att trava hela vägen - något hästen alltför sällan kunnat göra. Blandar och ger likt ingen annan och har hästen en bra dag på banan slutar han långt framme. Stallkamraten, 2 D.D's Preseverance har inte riktigt fått till det på slutet och föll även i galopp senast. Hämtade upp sig bra efter det och avslutade loppet i god stil. Borde kunna prestera bättre här. 11 Comte du Pommeau har fått två lopp i kroppen efter frånvaron och senast vann dessutom hästen. Tillhör utan tvekan bland de bättre i loppet och med springspår lär hästen vara framme bland tätpositionerna tidigt av loppet. 3 Ninepoints Googoo svarade för en kanoninsats senast och Björn Goop upp den här gången. 10 She's From Above känns något underskattad och tillsammans med Claes Sjöström, som tagit rejäla kliv under 2017, skulle det inte vara en jätteöverraskning ifall hon skrällvinner. Streckar även 8 Merry Broline som är på väg upp i form!

V86-3
De mest betrodda är även de två mest ovissa buden i loppet. 4 Renda L.B. och 5 Marta Chip kan mycket väl räcka i det här loppet som ett ävldigt tryggt lås. Främst Marta Chip vet vi om sedan tidigare att hon direkt kan leverera i comeback. Men jag är långt ifrån trygg.
7 Lonely Star har ett struligt utgångsläge, framförallt när distansen är så kort, men var riktigt fin senast och känns som en typisk nästagångare. 8 Kendra Silvio har än struligare utgångsläge, men varit ute i stenhårda gäng flera gånger om på slutet och känslan är att formen är sakteliga på väg uppåt. 2 Twins Zindy lär tidigt placera sig i smygposition och kan bli farlig sista biten. 6 Twin Peaks lär behöva en del tur, men Ken Ecce låter smyguppåt. Se upp...!

V86-4
Ovanligt och framförallt kul med montélopp inom V86:an, inte minst när det blev ett sådant fint lopp. Motståndet håller god klass, men så som 5 Nantucket har sett ut sedan den dagen han klev in i montévärlden känns det givet. Det är bara att singelstrecka. Där finns som sagt respekt, inte minst i montédebuten för 3 Reven d'Amour och för pånyttfödde 7 Olympic Kronos - men jag tror till sist inte att där finns något emot för Nantucket.

V86-5
Ett öppet stayerlopp på Jägers, tänker nog de flera. Personligen känner jag mig trygg med ett chansartat lås.
Visst är 3 Dracula Hornline en bra häst, men jag tycker att de klart bästa hästarna är 10 Alex Tröjborg och framförallt 11 Rocky Egedal. Jag har en god förhoppning om att de två med sin styrka till sist gör upp om segern i loppet. Skönt att spara på bläcket i pennan ibland...

V86-6
V86-2 ser ut som en vettig chans för Cattis/Tarzan-stallet, men här är den mest intressanta starten. Det här blev ett riktigt jänkarlopp, där fem av de åtta startande är USA-födda. 
Som sagt tror jag mycket på Melander och här kör han själv favoriten 2 Milligan's School. Debuterade med betyget mycket väl godkänt bakom Makethemark senast och hur tråkigt det än låter, men här tror jag hästen bara är bäst.

V86-7
Mycket tråkigt med strykningen på 4 Southwind Mozart som jag hade som ett solklart singelstreck. Nu blir det desto mer öppnare.
Visst ska 5 Västerboonthenews räknas som hästen att slå. Johnny Takter lär tidigt satsa på att nå ledningen och därifrån ger sig hästen väldigt sällan, framförallt mot det här motståndet. 2 Tripolini V.P. är tidig bakom. Jeppe Juel har höga tankar om sin sjuåring och så som hästen sett ut under våren är där en seger på tur när som helst. 3 Solvato har inte riktigt varit sitt gamla jag sedan comebacken. Admir Zukanovic låter dock lite försiktigt uppåt inför den här starten och slipper hästen vara med om någon rusning i loppet, så kan han ta ner väldigt många sista biten. 6 Uzo Josselyn har en rad som knappast imponerar, men som fått stå emot motstånd som är av högre klass än kvällens. 11 Flex Lane behöver all tur i världen, men är given om man streckar på en del.
Streckar även det rejäla långskottet, 8 Nok'En Frækkert, som överraskat förr i sådana här sammanhang.

V86-8
Från Solvalla avslutar vi kvällen med ett lärlingslopp och likt stayerloppet på Jägersro lär där säkert bli en del som streckar på här. Icke jag.
6 The True F. tycker jag har en lämplig uppgift här och tror han bara vinner. Stall Helena Burman håller mycket fin form för dagen och senast tycker jag The True F. svarade för en insats som satte sig på minnet. Nu är det äntligen dags. Marcus Schön tillhör dessutom bland de mer rutinerade körsvennerna i loppet.

Lycka till,
Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64-kväll och tisdag på Jägersro igen. Omgången inleds med singelstreck och där skrällbuden dyker upp mot slutet! V64-1 Ett litet fält inleder ... Läs travtips

V75-lördag med fina finaler och en avslutande Harper Hanovers som även i år bjuder upp till högklassigt fält.Här är första tankarna om lördagens ... Läs travtips