V86 Solvalla/Jägers 10 oktober 2018 » 10 okt. | Martin - Travstugan.se
  • Hem
  • Martin
  • V86 Solvalla/Jägers 10 oktober 2018

V86 Solvalla/Jägers 10 oktober 2018

V86 är tillbaka i hemmatrakterna på Jägersro som delar omgången med Solvalla.
Tycker det är en klart kul omgång där jag avslutar med rens.

V86-1

Tycker väl det är halvskoj det här med supersprint, men nu är det vad det är.
2 Othello Victory slipper volten den här gången och istället siktar Peter Untersteiner på att gasa iväg hela vägen. Det kommer visserligen majoriteten i fältet göra, men håller Othello Victory som klart etta i ledningen.

För mig finns där bara en som kan utmana och det är klasshästen 7 Tycoon Conway Hall. 

8 Comanche Moon har lite för svårt utgångsläge och övriga tycker jag inte är bra nog för dagen för att kunna segerstrida.

V86-2

9 Stoneisle Ocean går verkligen ner i klass här jämfört med senast och visst ska hon vara den att slå i loppet.
Jag är förtjust i 1 Must Have som jag hamnade riktigt rätt på näst senast som spik på V86 där hon levererade en femstjärnig insats. Jag tror hon leder det här loppet väldigt länge!

5 Dealwithakiss har inte riktigt fått till det men är klart positivt att hon nu fått några lopp i kroppen. 

V86-3

5 Nolimmitjimmit har övertygat rejält på slutet och nu testar han lite längre distans. Kan bli en skrattmatch återigen för honom, men finns lite roliga bud bakom som är värda att ta med.

9 Rodick Broline känns intressant från bakspåret och som jag tror får en fin position i loppet direkt och jag förväntar mig att han strider om det. Intressanta ändringar på 2 Powderfinger och 6 Peakster är även han tidig!

V86-4

Tomi Haapio gör det här till en fartfest med 3 One For You som siktar på att leda hela vägen. Jag har svårt att se att det kommer hålla och är ingen jag håller i handen.

11 Charlock Wiking är tillbaka och är ett givet streck men att gardera upp honom är självklart! 12 O.M.Easton har inget enkelt utgångsläge härifrån men är bland de mer formstarka i fältet och som närmast ospelad är han ett kul fynd.

Även 2 Scotch Brodde blir lite väl bortglömd och 8 Maximus M.M. med lopp i kroppen ska vara med i segerdiskussionen men krävs en vass insats härifrån.

V86-5

Peter Untersteiner sitter minst sagt på leken i det här stoloppet. Både 2 Absolut Gehör och 3 Stonewashd Diamant är segerbud och att båda ska svika i det här loppet ser jag som långsökt. Därför behövs där inte jättemycket fler streck.

5 Come And Dream som i ljusa stunder är riktigt vass. Det tråkiga är dock att det sker lite för sällan... 7 Pompano Euphoria är lite väl lågt spelad.

V86-6

11 Esprit Sisu startar ikväll som omgångens största favorit. Att han blir favorit tycker även jag är helt rätt, men han blir på tok för stor sådan och jag tycker det rensar lite för bra bakom...

12 Rigel Face är kapacitetsmässig klart bäst i fältet men är samtidigt för dagen väldigt oviss i hur han kommer prestera. Antingen levererar han rejält eller så blir det att han bara lunkar runt banan och får ett lopp i kroppen. 8 So Gå Ikaros är också bra nog att kunna utmana.

  • Klart roligaste strecket i loppet är 2 Vincent Chase! Raden är inget vidare men formen är betydligt bättre än så. Jag tror Vincent Chase får till det när som helst och ikväll sitter Örjan Kihlström upp för första gången!

V86-7

Uttrycket Danmarks bästa häst är både uttjatat och inbjuder till nya namn varje vecka... Men här tror jag en av danskarnas bästa hästar bara vinner.

14 Bandit Brick besöker åter Jägersro och utan något vidare strul längs vägen, tror jag han gör det här till en tämligen odramatisk historia. Visst finns där respekt för sådana som Toddler, Cashback Pellini och Global Strategy från start, men Bandit Brick är av helt annan klass!

V86-8

Låt avsluta med en rejäl rensare. Det känns som det behövs om man vill åt en fin utdelning på spelet och det är här jag ska försöka lyckas!

Jag tycker 9 Pikachu Face ska kunna ha en god segerchans i det här fältet. Varit ute i tuffa lopp på slutet, bland annat V75-final senast, och härifrån smyger han med länge. 2 640 meter är klart gynnsamt för honom tror jag och förväntar mig att han slutar långt framme.

  • Jag hittar flera motbud och garderingar i loppet om jag inte tar ställning...!
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips