V86 Solvalla/Bergsåker 5 september » 5 sep. | Martin - Travstugan.se

V86 Solvalla/Bergsåker 5 september

Det är, som vanligt vid V86, en klurig och spelmässigt mycket rolig omgång som väntar oss från Solvalla och Bergsåker denna onsdag! 
Som vanligt försöker jag hitta draget som kopplar grepp om det.

V86-1

Varit länge inställd på att 4 Beyond Tested blir svårslagen i det här loppet. Tas lugnt till en början och när han sätter in avancemanget kommer det bita riktigt bra. Men där finns ett par härliga rensare i loppet som måste med på lappen och gör det här till ett garderingslopp.

3 Rocky Tilly ska försöka köra emot och gå hela vägen från ledning. 11 It Happend Again är totalt borttappad av spelarna från bakspåret. Var godkänd senast, men före det två riktigt fina insatser. Förhoppningsvis tillbaka i samma slag här.

7 Donovan Hall har inte riktigt fått till det på slutet, men kan betydligt bättre än så. 

V86-2

Jag tror det för en gång skull är läge för 4 Earl Variera. Hästen har blivit uppsnackad inför i stort sett varje start, men ännu ej fått sätta nosen först den här säsongen.
Nu sitter Örjan Kihlström upp för första gången, vilket väl alltid är intressant, och jag tror hästen från det här läget kan få perfekt löp hela vägen och slå av många över upploppet! Funderade länge på att det här kunde vara en chansspik...

Bakom är så klart 9 Baron d'Inverne given. Varnat för hästen på V75 på sistone och nu är motståndet lite enklare och utgångsläget inte lika tufft. Kommer åter avsluta vasst och segerinsatsen för tre starter sedan kan repriseras här.

V86-3

Tror en hel del på 6 Titan Arrow i det här loppet, därav att jag ej plockar med så många bakom.

4 Digital Engine har jag hållit koll på i senaste starterna och som verkligen är värd en seger snart. 5 Scarpia fick ta första segern på ett tag senast och är på väg uppåt i form och 10 Ditty Bopper kan bättre än vad hon visade senast!

V86-4

3 Robloxia är lite av omgångens mest uppsnackade och favoritskapet blir tungt på henne. Dock är hon fortfarande alldeles för orutinerad för mig att vara något att singelstrecka. Klar förstahäst men möter flera bra här.

2 Intake klart intressant som kämpat mot värre hästar än kvällens och även fast läget är svårt känns 8 Mooncake Wine intressant. 6 R.K.Rapida verkar vara i rejält slag för dagen och slutvarvet senast var ruggigt. Efter två månaders vila har 4 Digital Wave svarat för två bra insatser inför det här. 

V86-5

Segerrika 5 Bork Faxa har en imponerande rad med sju segrar på fjorton starter. Visst är han given att ha med tidigt i segersnacket.

Bakom känns det som vanligt väldigt öppet i dessa loppen.
9 Se På Mig ska räknas tidigt även fast hästen kommer tillbaka från vila. Utgångsläget härifrån är bra och bäddar för fin position tidigt och hästen har även tidigare presterat bra efter vila! En del intressanta ändringar på 7 Moddelina som blir lite väl bortglömd kan vara loppets överraskning! Likaså 13 Storspjuver.

V86-6

Det ser äntligen upplagt ut för 13 Marvelous att ta första segern i regi Timo Nurmos.
Hästen går ner lite i klass på motståndet den här gången och när det till sist gäller tror jag han bara är starkast och bäst. Jag spikar!

V86-7

Givetvis är 8 My Dream Art det främsta segerbudet i det här loppet, som föll med flaggan i topp i derbykval senast. Normalt blir han svårtuggad i det här loppet, men utgångsläget kan göra att det häxar med positionerna och fyraåringen verkar bli väldigt hårt betrodd.

Se upp för 9 Doyoucash In bakom och även 5 Balotelli Crown som med lite flyt kan få position rygg ledaren. Hästen ska inte nonchaleras trots sitt långa uppehåll inför det här!

7 Lotus Gil känns för mig alldeles för opålitlig just nu och hamnar som bäst som första reserv.

V86-8

Jag har svårt att ta till mig 6 Tahiti Journey som det givna segerbudet i det här kluriga stoloppet.

En jag fastnar lite för är 7 Pompano Euphoria. Stoet siktas mot V75-sammanhangen under hösten och svarade för ett riktigt blekt comeback-lopp näst senast. Senast däremot var det ett stort steg framåt i formen och förväntar mig ytterligare kliv framåt inför det här.
Kan mycket väl nå ledarpositionen härifrån, även fast det kan bli svårt, men oavsett tror jag stoet segerstrider. Och till låg procent kittlar det!

Värst emot henne är utan tvekan 10 Carisma Sisu som är i sitt livs form ser det ut som. Kommer blåsa ner många över sista halvvarvet och med sig har hon tredjerankade 11 Stonewashd Diamant.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips