V86 Solvalla/Bergsåker 21 mars » 21 mars | Martin - Travstugan.se

V86 Solvalla/Bergsåker 21 mars

Dags för ny V86-omgång nu från Solvalla och Sundsvallsbanan Bergsåker. En mycket rolig omgång utan någon given favorit att bygga omgången runt. Det kan bli bra betalt!

Förra veckans omgång blev snöplig.
Förstareserven satte dit oss och istället blev det sju rätt och oerhört nära stora pengar. Precis så här jag vill att det ska vara, då min spelstil alltid kommer jaga stora utdelningarna!
Ikväll kör vi ny vända och det ser riktigt roligt ut. Som vanligt har jag hittat de som kommer hjälpa oss mot fina pengarna.

V86-1

Kallblodslopp från Bergsåker river igång kvällen och även fast 14 Tand Tuff är klart bästa hästen, är det knappast några duvungar han ska runda.
1 Brenne Brakar borde komma bra på det härifrån och kan bli giftig liksom norska budet 3 Vill Solen.

5 Gärdsjö Aragon har fått två lopp i kroppen. Svarade för några fina insatser under fjolåret och även fast ekipaget behöver en del tur är han bra nog att överraska här. Spets och släpp är inte omöjligt scenario.
8 Lome Annar körs av loppets överlägset bäste kusk, vilket behövs från det här utgångsläget. 

V86-2

Årsdebut för 4 Exclamation Mark som det låter riktigt uppåt på direkt. Når troligen ledarpositionen tidigt och kan bli svår att nå ifatt.
Jag tycker dock 12 S.G.Charpenter är en bättre häst som trots tuffa utgångsläget ska kunna hinna fram och strida emot. 

Det är ett något tråkigt lås rent spelmässigt, men dessa två höjer sig ganska tydligt i det här fältet även fast 6 Rolex Tilly kan blixtra till då och då...

V86-3

Jag är förtjust i 9 Troll Borken som jag hoppats en del på i senaste insatserna. Det är så klart lite vanskligt att gå iväg fårn bakspår med värsta motbuden från framspår, men så som hästen sett ut under vintern förväntar jag mig en stark insats här!
4 S.T.C.C.Faksen kan bli svår att nå från ledningen - om han kommer dit. 1 Tin Gnist vill nog utnyttja sitt innerspår så länge det bara går. 5 Nordby Hugin var imponerande senast och ska givetvis vara med och bråka om det här.

Starkt fyrahästarslopp.

V86-4

Jag har knappast stuckit under stolen att jag är en "mamma-gris". Och möjligen ger det sig ett sken här. Även fast jag inte direkt jämför mig med hästens namn...
Här spikar jag Kaj Widell med duktiga 11 Ineedyourmoneymum. Hästen har kommit tillbaka starkt direkt från ett halvårs långt uppehåll och nu hunnit få två genomkörare. Ikväll kommer hästen troligen lättas i balansen och skicklige Kaj Widell är offensiv i tidigt skede.
Visst är motståndet bra, men ingen har lika stark avslutning som min vinnare. Och med en alldeles för låg procent är det läge. Visst spikar jag!

V86-5

Ett kul stayerlopp där de tkommer hända en del. 4 Mellby Don Juan vet vi sedan gammalt att han är bra. De gånger han kommer iväg, vill säga. Härifrån borde han kunna vara med och slåss om segern.
Jag streckar på en del här och ett måstestreck är 13 Ellieann som svarade för en stark insats på V75 senast. Intressant debut i norr för 6 Marciano som i sina ljusa stunder möjligen är den klart bäste i det här loppet!

V86-6

Med genomköraren i kroppen och troligen barfota runt om förväntar jag mig en förbättrad 7 Bula Bula Am.
Den här gången slipper stoet dessutom några tuffingar som hon mötte i årsdebuten senast. Tycker Bula Bula Am borde köras framåt i tidigt skede och med loppet i kroppen är detta hästar hon ska kunna slå. Jag spikar.
8 Oceanic Clearance är en jag vurmat om på sistone, men insatsen senast var inte mer än knappt godkänd. Gör säkert ett bra lopp bakom vinnaren. Är klar förstareserv.

V86-7

1 Nymphe d'Inverne tror jag en del på här. Läget är perfekt för att få en vilsam resa i rygg på ledaren. Får hästen bara chansen över upploppet blir det segerstrid.
Enda jag har respekt för är 4 Sheherazade Face som med Ulf Ohlsson borde kunna laddas mot ledningen och köras där. 

Jag låser på dessa två.

V86-8

Visst tror man åter lite på 3 Fairplay Pellini som här dessutom fått bäst utgångsläge av segerbuden. Dock är det ingen häst som radar upp segrarna, så det är ingen att hålla i handen. 7 Eldorado B. tror jag kommer testas iväg direkt och jag blir inte förvånad om hästen orkar kämpa om segern ifall det mot förmodan blir utvändigt ledaren.
11 Cuarto Käbb såg riktigt fin ut senast och är ett givet streck - och för mig förstahästen! Tror tempot kommer bjuda in honom långt framme till sist. 10 Jamie Oliver är jag något tveksam till. Har tjänat snabba pengar i två senaste loppen - däremot har hästen där sett otroligt fin ut. Formmässigt är det sunt att plocka med hästen som fjärdehäst...

Nu laddar vi mot åttan!
Martin Engström

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips