V86 Solvalla/Bergsåker 16 maj

Solvalla och Bergsåker ikväll med två säkra vinnare på slutet och en inledning som är öppnare.
8 rätt förra veckan med förvisso låg utdelning - men ikväll höjer vi!

V86-1

Vi drar igång från Bergsåker i vild fart med omgångens öppnaste lopp. 
5 Equine Am kan vara hästen att slå från ledningen, men jag väljer tidigt att lyfta fram 9 Alliss Wadd från stall Tomas Pettersson. Hästarna går bra för dagen och stoet har i sina fyra starter den här säsongen svarat för fina insatser! Framförallt senast var hon riktigt vass.

Starka sexåringen 14 Tzarina tar ner många, och visst kan 8 Corona Brick överraska trots läget!

V86-2

1 Jairo tar garanterat inte ledningen från sitt innerspår, men i det här lilla fältet kommer hästen få chansen ändå. 4 El Diablo B.R. galopperade bort regidebuten senast och behöver lite fler lopp i kroppen. Ska räknas ändå i det här fältet, liksom 3 Re Doc som vid felfritt och ledning blir att räkna med.

V86-3

Ett inte så jätteklassigt kallblodslopp där 4 Rus Can borde vara den att slå från ledningen. 5 Grude Eld kommer från en vass insats och körs troligen offensivt direkt. 6 Granetta är V75-härdad och borde i det här sällskapet att segerstrida. 
En jätteskräll är 8 Lill Maria. Läget är vad det är, men jag tycker hon är bland de bättre i fältet och blir mer eller mindre ospelad ikväll.

V86-4

10 Jagger Zon var riktigt bra senast och Tino Ärling kan hästen utan och innan. Andra raka?
1 Bottnas Dragon blir över härifrån, men jag håller honom som förstahästen i loppet. Insatserna förutom senast har varit av bästa slag! 4 Ramon Dekkers laddas direkt och kommer han till ledningen och kör en låg 13-tid kan det bli svårt för övriga.
2 Gustavo Boko regidebuterar och är knappast i någon jätteform. Sandra Eriksson har jag dock stor respekt för och hästen kan på sin kapacitet sluta långt framme ändå.

V86-5

9 Tesio är den självklara favoriten och det är mycket troligt att han vinner överlägset här. Borde åtminstone göra det.
Men jag tycker han blir lite väl stor favorit, då där finns två bra motbud.

12 Wasa Thunder är den i loppet med bäst form och vid offensiv styrning kan det bli tufft för Tesio. Tycker även 5 Buckle Up Pellini med förra insatsen kvar på näthinnan är värd att nämna och strecka. Dessa två kommer höja värdet ifall Tesio faller och de är betydligt bättre än vad procenten kommer säga!

V86-6

Fint treåringslopp där det står mellan tre.
4 Musique d'Inverne är självklart den att slå, så som hon sett ut i sina tre starter. 6 Twigs Frances var bra i debuten och kommer gå framåt i den här starten och givetvis är även 5 Twyla Face given!

V86-7

Sveriges kallblodskonung gjorde vad han kunde bakom Lome Brage senast. Nu är förutsättningarna tillbaka i segerläge för 5 Månprinsen A.M. som laddas inför Elitkampen. Jag tror han åter visar vem som är bäst!

V86-8

Årsdebut, men vad gör det? Klart bästa hästen, väl förberedd och offensivt upplägg direkt gör att 5 Araw Hoss skrattar åt det här motståndet och vinner direkt. 

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips