V86 Solvalla/Åby 4 april

Ny onsdag och nya möjligheter på kluriga V86.
Där finns några starka segerbud - och följehästen har en våffla emot sig!

V86-1

Det känns alltid tryggt att inleda med en säker vinnare. Jovisst, det såg inte så säkert ut senast sista biten, men det här är en häst av otrolig kapaictet.
Jag har varit förtjust i 5 Harran Boko från att jag såg honom på banan och det verkar vara en häst av bästa sort. Conrad Lugauer kommer tidigt fronta loppet, då där knappast finns någon som kommer våga köra emot. Felfritt är det stensäkert att han vinner. Spik!

V86-2

4 Havbergs Knight har nu fått lopp i kroppen och årsdebuten genomfördes på bästa sätt med seger. Med den insatsen i kroppen kommer hästen vara än bättre i form den här gången och i det här lilla fältet borde Fredrik B Larsson tidigt fronta och bli svår att ta ner.

Där finns dock två som är starka nog att utmana;
5 Dice Man ger en gråa hår som aldrig trycks släppa loss på tävlingsbanan. Ändras till barfota fram nu och visst ger jag mig inte den här gången heller... 6 Joe Martini gjorde det bra över en ännu längre distans senast och behövde nog även det loppet i kroppen efter en liten tid ifrån. Ska kunna vara stak nog att strida här. 

V86-3

2 Puccy Italia ska bli mycket intressant ikväll med ryckta dojor på hovarna. Respekt för 1 Twin's Zindy från fint smygläge och 6 Hall of Fashion är normalt bästa hästen i fältet, men tufft utgångsläge.
En långsökt men som krävs att streckas är 4 Makera. Stoet gör förmodligen sista starten för karriären och Peter Untersteiner kommer garanterat inte smyga med och gå i mål med krafter kvar... Kim Eriksson kommer köra offensivt med 5 Madelen L.T.C. som väl inte gör resan till Åby helt i onödan...!?

V86-4

Kul lopp där jag tycker strecken är väldigt jämna av sig! Tror på ett händelserikt lopp.

1 Earn n'Burn trivs som fisken i vattnet i regi Björn Goop och är där någon kombination som varit framgångsrik senaste dagarna är det Torbjörn Jansson på Lutfi Kolgjini-tränade hästar. Här kör Jansson ojämne 6 Stronghold som kan bli dyr att ignorera...
5 Dragondamour Sisu har jag haft lite hopp om på sistone och ikväll blir stoet åter lite bortglömd. Inte helt borta om hon får det serverat... Likaså 8 In Line Tooma som är rejält missgynnad av spåret, men 1% just nu gör ändå att jag bara måste ha med hästen!
Osäkra men kapabla 9 d'Laina kan även överraska.

V86-5

Bäst från sämst utgångsläge. Visst kan det lösa sig ändå för 12 Aperfectdream, men inget alternativ till singelstreck här inte...
2 Vikings Preacher gav ett fint intryck näst senast på Jägersro. Lite sämre senast, men här är spåret passande för att tidigt köra fram och där är hästen vass!
Favoriten är klart bäst i fältet, men läge för att strecka på och hoppas på utdelningshöjare. 11 Stepping Love med fin liftresa kanske?!

V86-6

Omgångens största favorit är även säker spik. 2 Arch Lane hade väl möjligen varit kul att gardera upp med tanke på favoritskapet, men tongångarna från stallet låter minst sagt påställt och optimistiskt inför framtiden.
Såg även mycket fin ut senast och med loppet i kroppen förväntar jag mig än bättre insats här. Motbuden har inte alls samma klass i sig.

V86-7

Jag är ju lite förtjust i 1 Uappa di Azzurra och singelstreckat hästen flera gånger och vajjat med garderingsflaggan lika många.
Senast är bara att glömma. Det blev inget riktigt lopp av det utan mest ett slags träningsjobb.

Nu sitter Johnny Takter upp vilket så klart får mig att le av förtjusning återigen. Samtidigt är utgångsläget perfekt för antingen ledning eller mer troliga rygg ledaren. Oavsett kommer hon få chansen att bruka sina krafter den här gången - se upp!
Enda emot är formtoppade 10 Waffle som trots bakspåret blir att räkna med samt 9 Uccello Jet som med skor runt om och bakspår bör gå felfritt och visat förr att han kan leverera från svåra utgångslägen över korta distansen. 

V86-8

Två höjer sig rejält; 2 Digital Performer och 5 Exclamation Mark. Det ska väl mycket till för att någon av dem faller, men 9 Buckle Up Pellini blir kraftigt underskattad ikväll med lopp i kroppen. 

Intressant debut för 12 Lexington Hall, men läget jättesvårt och får stå som förstareserv...

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips