V86 Solvalla/Åby 28 februari

Ny V86-omgång och även vintermånadernas sista dag.
Mycket svår och öppen omgång från landets två största banor - som gjort för att spela stenhårt och hoppas på fina pengar!

Jag har lite aggressiv spelstil och ibland tuffar den till sig lite extra. Ikväll testar jag det.

V86-1

Intressant debut för 4 Gute Band hos Johan Untersteiner. Stallet låter positiva och tror på god chans direkt. 2 Rhesos Face har ingen vidare charmig rad direkt, men däremot mött stentufft motstånd flera gånger om. 8 Bonnies Celebrity har nog bäst dagsform i fältet och ska med på kupongen!

V86-2

10 Sir Q.C. är hästen att slå och visst kan det bli en tuffing som blir för svår för resten. Men han blir lite väl betrodd här och uppgiften är inte så enkel som procenten visar. 9 Gravity Falls smyger med länge och ska det äntligen få bli seger nu?
Jag streckar på lite, då där finns några roliga kantbollar som blir "ospelade". 

V86-3

7 Tyson Dimanche gjorde mig besviken senast. Det blev visserligen oväntat löpningsförlopp, men tyckte hästen gav sig lite väl enkelt mot slutet. Kan ta snabb revansch på sig själv, men möjligen är det min lilla besvikelse som gör att jag garderar...?
2 Bonduran d'Inverne ska försöka göra det svettigt för favoriten och 1 Thai Caitlin har perfekt utgångsläge för att hänga med i fältet och göra upp via open stretch. 9 Padron Kloster kan bättre än senast och Joke Face-sonen 8 See My Face ska bli intressant över 2 640 meter.

V86-4

Jaha, och vad händer här då? Ja, här tycker jag det är öppet och jag tvekar inte en sekund på att spela för stora pengarna.
Med lopp i kroppen och optimalt för att få fin resa hela vägen tycker jag 9 Diggerman ska bli riktigt spännande här. Förhoppningen är även att tempot hålles högt och där vi får en diggande avslutning ute i spåren. Spik!

V86-5

Kul att återse 1 Dontbreakthebankås som är en jättetalang och går utvecklingen framåt nu efter alla bekymmer kan året bli framgångsrikt.
Hästarna att slå är ändå 7 Vikens High Yield och 8 Prosperous som båda kommer sluta på målfotot. 5 Caraway var riktigt fin senast och ska tas på allvar.
Dessa fyra höjer sig rejält i loppet.

V86-6

Snabblopp på Solvalla med vissa som gjorde det bra senast och någon med svårbedömd form. Jag tror årsdebuten blir till seger direkt.
2 Lavidaloca de Vie med Björn Goop kommer ha stenkoll på Blue Star Champion hela vägen och från perfekta spår 2 tror jag stoet slutar långt framme här. Van vid bättre motståndare och garanteras att få det perfekt för sig från start till mål här.
1 Sauvignon Blance har jag så klart respekt för, men jag tror Lavidaloca de Vie tar ner denne rätt enkelt faktiskt... 

V86-7

Pompano Euphoria kommer försöka, men jag tror 4 Scorpion Kiss lyckas svara ut henne och ta hand om ledningen. Det kan hålla hela vägen, men så som 10 Ucello Jet presterade senast måste han vara tidig på kupongen.
Jag väljer att låsa loppet på de två och plockar med 5 Pompano Euphoria som förstareserv.

V86-8

2 Ready For Money laddas och når stoet ledningen kan det hålla väldigt länge! 3 Arlandias da Vici räknas direkt i årsdebuten och med lopp i kroppen tycker jag 7 Västerbo Realworld kan hävda sig. 10 Dictionary tål att gå ute i spåren och 12 Zarah Zolide har varit i ett fantastiskt slag och trots ett jobbigt utgångsläge är hon tidig på garderingen!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips