V86: Favoritomgång? » 6 mars | Martin - Travstugan.se

V86: Favoritomgång?

Ikväll har vi V86 hemma på Jägersro tillsammans med Solvalla. Det finns risk för favoritparad för en gång skull.
Som vanligt med V86 kan man dock aldrig vara säker...

SPIKARNA:

 • Cody - V86-1

Många garderar i första avdelningen av en anledning; att vara säkra på att överleva.
Jag spikar dock bästa hästen i fältet. Från bra utgångsläge och med barfotabalans tror jag Cody har en mycket god segerchans i det här sällskapet.

Visst finns där de som kan utmana, men förväntar mig att Cody är som vid segern här på Jägers näst senast - då är där ingen som kommer kunna strida emot.

 • B.B.S.Hudson - V86-4

Jag tycker Jenny A Björk har en spännande uppgift framför sig här - i ett annars vidöppet och stökigt lopp.

B.B.S.Hudson laddar iväg när bilen släpper fältet och kommer som sämst hamna rygg ledaren. Inte omöjligt Björk testar att gå i ledningen och jag tror B.B.S.Hudson oavsett segerstrider.

LÅSET:

 • I V86-5 har normalt 13 Sevilla en stark segerchans och för den "snåle" kan även det här vara ett spikförslag.
  Dock ska det bli mycket spännade att se 11 Everton som var i mycket fin författning senast. Johan Untersteiner kommer vara optimistisk den här gången och det kan bli en sevärd duell.
 • Frankie Brodde - Great King Wine - V86-7

Frankie Brodde blir en av omgångens största favoriter och många har beslutat sig för att det är hans tur den här gången. Visst kan det mycket väl vara så.

Jag tycker dock man ska ha stor respekt för Great King Wine som senast i årsdebuten levererade direkt och var oväntat bra i mina ögon. Går lysande bakifrån, så läget kunde inte varit bättre och jag förväntar mig att han segerstrider återigen.

I ÖVRIGT:

 • Visst förstår jag att 7 Ritchie Ås är väldigt hårt betrodd i V86-2. Insatsen på V75 senast var av bästa slag och han blir troligen svårslagen återigen.
  Det är dock ingen enkel uppgift här och hela 40 meter framför startar 1 Chieftain Takoda som man måste se upp för. Även en felfri 5 Fonda Boko tror jag garanterat segerstrider!
 • I lärlingsloppet på Jägersro, V86-3, är 1 Taiga Woodland det självklara spets- och segerbudet. Men bakom? Ja, där är det öppet som bara den. Jag hoppas och tror Henriette Larsen testar att köra emot med 3 A Leth Life som definitivt kan vara snabbast iväg.
  8 Dali Pagadi ska passas direkt i årsdebuten trots svåra utgångsläget. 
 • V86-6 är omgångens klart öppnaste lopp. Spara inte på strecken - och se upp för 6 Jesper Sånna och 15 Mr Perfection!
 • Avslutningens självklara förstahäst är 6 Deep Pockets som avslutade fjolåret på bästa sätt. Räknas direkt i årsdebuten, men är garanterat inte i form och bakom finns där ett par roliga skrällbud.
  9 Pomeroll Am sveper förbi de flesta sista halvvarvet och se upp för 12 Expresso Doc som trots läget ska passas. Gjorde det lysande senast!


  Martin Engström

  Dela inlägg

  Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

  Fler aktuella travtips

  Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips