V86 Bergsåker/Solvalla

Expresskväll från Bergsåker och Solvalla med relativt fin klass på tävlingarna. En tung strykning i avslutningen fick en att ta ställning!

V86-1
När väl Kaj Widell övertar ledningen med 4 Queer Fish blir det oerhört svårt för konkurrenterna. Jag tror på god vinstchans för Queer Fish, men finns flera i loppet som blandar och ger och kan slå till. 8 Beau Mec har "vaknat till liv" igen och visar mycket fin form för dagen. Ska kunna hävda sig mot Queer Fish! 3 Nahar blandar och ger på äldre dar men ska kunna konkurrera mot dessa liksom stallkamraten 5 Bandit Hornline som håller mycket god form för dagen. 6 Quid Pro Quo är svår att sätta in i loppet och även svår att veta hur bra han är för dagen. Kan dock få perfekt lopp utan att stå för något grovjobb. 7 Order By Keeper har toppform!

V86-2
Med värsta konkurrenten struken är det en högst passande uppgift för 6 It's Showtime Zaz. Visst föreligger där galopprisk kring fyraåringen, men Jorma Kontio lär ta det lugnt i början för att trava in hästen, som senare avancerar framåt och avgör det här loppet rätt enkelt.

V86-3
Jag är smått imponerad av 12 Le Miracle och man kan lätt förstå Frankrike-planerna. Att stå med dubbla tillägg är aldrig en enkel uppgift, men jag har väldigt svårt att se honom förlora. 14 Balfour är en tung motståndare som dock är tillbaka efter vila och är formmässigt inte på samma nivå som Le Miracle för dagen. 1 Donners Am lär försöka tuffa på så länge det går i ledningen men till sist tror jag Le Miracle visar vem som är starkast och bäst i fältet och vinner!

V86-4
Vi har riktigt fin tvååringskull i landet och även det här tvååringsloppet håller mycket god klass med hästar som redan visat upp talangen. 1 Andre Agassi gjorde det bra bakom omöjlig vinnare på topptid senast. Körs antingen i rygg på ledaren eller ut i andraspår. Gör upp om det. 9 Whataboutyou Zaz svarade för en lysande debut på tävlingsbanan på svenskt rekord. Svårt att tro annat än att han åter segerstrider. 6 Activated kan leda loppet väldigt länge och har varit lysande på banan. Dessa tre höjer sig något, men finns några roliga skrällbud:
3 Fiddlestick är intressant och 10 Person of Interest verkar ha vass spurtresurs i sig. 

V86-5
Ett rätt jämnt kallblodslopp där främst tre hästar gör upp; 1 Väskinge Mia, 6 Thess Prinsen och 8 Lome Tornado.
Ett vidöppet lopp där det gäller att strecka på lite.

V86-6
Kan det äntligen vara dags för 4 King City? Mycket möjligt, men hästen blir alldeles för hårt betrodd. 12 Victor A.U. förväntar jag mig en vass insats ifrån trots utgångsläget och 5 Stay Alert kan även han få ta en efterlängtad seger. 7 Danne Edel är en hårding som trivs med Björn Goop!
En jag verkligen vill varna för i loppet är 8 Cupido Sisu!

V86-7
Ett riktigt roligt lopp där jag streckar på lite. Här finns en del betrodda i 4 Global Teardrop, 2 New Flame och 11 Jazza Håleryd men i mina ögon är det här loppet helt vidöppet. Se upp för 10 Carlos Madonna som de verkligen försöker ställa i ordning inför den här starten samt 1 Devon Am!

V86-8
Tråkigt med strykning för omgångens bästa spik 2 Policy of Truth. Den enes "död" är den andres bröd som de säger och nu tror jag istället 3 Love Matters sitter på leken. Värsta motbudet har sämre utgångsläge och den kapable fyraåringen vinner det här övertygande.

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll comebackar Thai Broadway i V64-1, men är hästen att tro på direkt?Och åter varnar jag för Iniesta Bob.V64-18 Thai Broadway gör comeback ... Läs travtips

Från kvällen hittar jag två roliga platsbud som tillsammans ger ett jätteodds!I lopp 7 finns det stor risk att det blir rejäl fart. 12 Above Angel ... Läs travtips