V86 Bergsåker 30 maj

V86 går in i sitt gamla mönster med omgången från en bana och således ingen express.
Bergsåker är först ut denna sommar och där vi i avslutningen bjuds på fina hästar.

V86-1

Magnus Träff besöker Bergsåker med två goda chanser och här startar hans 4 Sugar Daddy.
Hästen var senast ute i tufft lopp mot Disco Volante och går rejält ner i klass, får man väl säga...

Mycket möjligt Sugar Daddy bara vinner, men trots läget vill jag inte lämna 8 Ebony Boko utanför. Inte helt förvånad ifall Westholm testar att ladda direkt från start med denne kvicke sjuåringen.

V86-2

Jag tycker det ser ut som en stark segerchans och fin uppgift för 5 Calamara's Girl.
Det är ett litet fält vilket så klart rent sportsligt är tråkigt, men även fast White Lightning har läge invändigt, tror jag Calamara's Girl löser uppgiften nu med lopp i kroppen.

V86-3

4 Nordby Hugin kan bli svår att slå här, men mycket intressant med sådan som 5 Artig R.B. som jag tror kommer vara med och hugga om främre positionerna direkt. Ska helt klart räknas tidigt bakom förstahästen.

Ett annars ganska ihåligt lopp där de betrodda höjer sig avsevärt mot de mindre bra... 6 U.R.Faxe kommer med lysande form och med Ulf Ohlsson upp är det tidigt motbud!

V86-4

9 Flash Am har sett lysande ut i sina två lopp och nu blir det bakspår för första gången att hantera. Ska givetvis räknas ändå med tanke på hur hon sett ut.
8 Feminista Am har ett än värre utgångsläge, men insatsen senast var femstjärnig och bytet Krister Söderholm mot Torbjörn Jansson är inte direkt negativt...

1 Global Wishmeluck känns intressant från bra utgångsläge och hästen har varit ute mot lite tuffare motstånd än det här. 3 Global Well Off gick i mål med sparat senast och kollar man exempelvis in debutloppet för tre starter sedan tar man hästen tidigt på allvar här.

V86-5

Ett oerhört jämnt stolopp och normalt kan det krävas flera streck här. Jag går däremot ut hårt och litar på förstahästen. Det måste till något sådant här för att få lite värde på den här omgången - omgången överlag känns som en sådan där man måste våga chansa!

Jag tycker 14 Udo känns väldigt intressant, som gjorde det bra i årsdebuten på Hagmyren senast. Läget är inte det lättaste, men hästen har visat förr att hon kan gå ute i spåren. Känslan är även att hon kommer bli klart underskattad bland spelarna och som bäst blir fjärde-femtehandare. Det tackar vi för!

V86-6

Ett fint kallblodslopp som jag tror kommer hålla mycket god fart. 
8 Eldvin blandar och ger fortfarande, men när han är på humör är han riktigt vass och trots läget kan det gå ändå!

6 Bro Viking är en kämpe som jag tycker visat tendenser under våren att han kan vara på väg tillbaka till toppen. Kan vara den roliga skrällen spelarna glömt bort! Jag hoppas väldigt mycket på tempo och då lär vi se både 9 Art Nökkve och 10 Junifaks ute i spåren flyga fram!

V86-7

Conrad Lugauers hästar går riktigt bra för dagen och här dyker han upp med 11 Ukebell Jet som var otroligt fin senast. Bakspåret är klart minus, men hästarna går riktigt bra för dagen i stallet och Ukebell Jet är i toppslag.
9 Young da Vici singelstreckade jag i leran senast och eftersom hästen är mer stark än speedig var han bara glad över förutsättningarna där. Lite svårare nu med snabb bana, men visst kan det lösa sig ändå!

5 Lamino var enorm senast och ser åter ut att kunna nå ledningen här. Kan bli svårstoppad därifrån.

Dessa tre "helgarderar" loppet.

V86-8

Ett fantastiskt fint lopp avslutar kvällen. 9 Cruzado dela Noche står för yppersta klassen och kommer från godkänd tredjeplats i Copenhagen Cup. Siktet är inställt på större uppgift än det här och jag vågar inte lite på att hästen går tom här. Snarare tvärtom.

2 Queer Fish håller jag högt och när han är på tävlingshumör är han riktigt vass! Viss chans att nå ledning här, men oavsett från det här läget borde han sluta bĺand de främre. 4 Digital Ink är troliga ledaren av loppet och intressant med Kihlström åter.

7 Makethemark håller Petri Salmela högt och det är lätt att förstå. Är riktigt starkt sista biten om han får chansen. Given är även 10 Beau Mec som under våren hittat tillbaka till sitt gamla och speediga jag. Visade även i Gävle senast att han håller toppform! Ingen går säker numera med Beau Mec i startfältet...

Lycka till!
Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips