V86 13 september

Efter intensiv derbyhelg och välbehövlig paus är Jägersro tillbaka med tävlingar. V86 Express tillsammans med Solvalla är det som gäller och singelstrecken hittar jag från nationalbanan!
Glöm inte att säkra din andel här!

V86 tillbaka på Jägersro, alltså. Vädermässigt säger prognosen att där ska regna en del under dagen över banan. Däremot när det vankas tävlingskväll har regnet försvunnit och banan ska kunna vara i gott skick!

V86-1
Jag trodde mycket på 4 Victory Kåsgård senast där hästen gick ut på V75. Dessvärre föll hästen i galopp när bilen släppte fältet och där segerchansen rök iväg med bilens avgaser. Nu gör hästen en ny chans mot ett klart lättare motstånd. Dock är det voltstart som gäller och där hästen startar från något klurigt utgångsläge. Får Victory Kåsgård trava in sig lugnt och säkert utan att bli instängd längs vägen kan han mycket väl krossa det här fältet.

Jag är inte lika säker på hästen som senast, inte minst med galopp-tendenserna han sysslat med på slutet, och streckar några motbud. 
7 Face Ribb har siktet på offensivt upplägg när hästen väl kommit iväg från spåret, och där stallet låter väldigt hoppfulla. Gjorde det okej i tufft sällskap på V75 och även fast hästen blandar och ger en del, så verkar formen vara mycket bra för dagen. 11 Speedy Sus är minst sagt även en annan som blandar och ger en del. Här går hästen iväg från intressant läge och jag skulle inte bli förvånad om han tar ner många sista biten. 10 Rigoletto Jet närmar sig segern och avslutande riktigt fint senast. Osäker kring 5 Ferrari River för dagen, men "livsfarlig" att ignorera. 13 Västerbovivann är alltid att se upp med när Thomas Uhrberg får chansen.
Både 1 Staro Interstate och 3 Sambuco är bra hästar, men som lär vara "infångade" tidigt av tilläggshästarna som är av helt annan hårdhet.

V86-2
Visst finns där lite orosmoln på himlen kring 2 National Prince efter förra insatsen, men alla har vi våra dåliga dagar och derbykvalet är bara att glömma. Känslan är att även stallet är inne på samma linje och förväntar sig en bättre National Prince här. Här tycker jag uppgiften ser passande ut för hästen som tidigt lär kunna ta hand om ledningen och därifrån blir han väldigt svårpasserad. Motståndet är helt okej men inte mer - och jag tar tillfället i akt att spika!

V86-3
Kvällens roligaste lopp i mina ögon! Jag fastnade tidigt för 10 M.T.In Cash som svarat för två fina insatser och borde kunna strida om segern även här trots bakspår över kort distans. Där framme lär 2 Dynamite Light och 3 Fidagu U.R. tampas om ledningen och det lär gå undan i det här loppet hela vägen. Annan startsnabb är 5 Picasso Face som jag tycker blir något underskattad här. Formen är det inget fel på och insatsen näst senast visade att hästen kan vara ruskigt snabb från start och leda loppet hela vägen. 9 Tinus Moseby får det lite svårare från bakspår men är givet garderingsbud liksom 11 Champion Melon.

V86-4
Spontant tycker jag tre hästar höjer sig något här; 4 Showman Brodde, 5 Bonduran d'Inverne och 6 Leonardo Vici. Dessa tre tror jag kommer stå sig starka i loppet, men har viss skrällkänsla i loppet som innehåller en del orutinerade! 8 Zacke lär tas lugnt till en början och hästen kan överraska om han får spara speeden till slut. Jätteskrällen 9 Global Thunder som kan få det serverat - har viss skrällkänsla i loppet som innehåller en del orutinerade!

V86-5
Det ser upplagt ut för 1 Augustus F. som man vet sedan tidigare är väldigt svårpasserad från ledningen. Än har hästen inte fått vinna i år, men det till trots har han svarat för en del bra insatser. Blir normalt svårslagen här, men jag är inte helt hundra!
8 Racing Mange gjorde det bra i derbyfinalen senast i ett lopp vi nog alla kommer minnas länge. Räknas tidigt här trots utgångsläget! 6 Alex Tröjborg har liksom förstahästen inte fått vinna än i år, men stall Tomas Malmqvist är på väg i form igen efter en tung period och se upp här! 
5 Even's First Boy var inte mer än godkänd senast, där jag hade visst skrällhopp på hästen. Bara förstareserv nu.

V86-6
3 Bula Bula Am
har nu hunnit göra tre starter i regi Jörgen Westholm och varje start har varit ett fint steg i rätt riktning. Där finns givetvis en del bra hästar emot här, men jag tror väldigt mycket på Bula Bula Am den här gången och är inne på att hästen "krossar" motståndet.

V86-7
Givetvis är 9 Swish Lane hästen att slå här. Träningsrapporterna låter väldigt positiva kring hästen som varit ifrån ett litet tag nu och efter välbehövlig vila selar Peter Untersteiner åter ut sin kapabla femåring. Sedan tidigare vet vi även om att Swish Lane gör bra ifrån sig efter vila!
Jag väljer att låsa loppet och gör det med Ken Ecce och 11 Global Rhapsody. Hästen kommer få en fin ryggresa härifrån om inte Ecce väljer offensivt upplägg direkt. 
Bakom? Min förstareserv i loppet blir 2 Top de Luxe som till min glädje skrällvann senast på V75 på Charlottenlund. Här är det dock helt annan distans och motstånd och behöver en del tur den här gången...

V86-8
Erik Adielsson kan leda avslutningen länge med 5 Global Tenderness som senast äntligen fick segra. Däremot är hästen sårbar och har tidigare inte visat någon vidare segergnista. Ett givet garderingslopp! 2 Kinnonna Goj är litet frågetecken på formen men vi alla vet vad hästen kan uträtta! 9 Dencos Moon Kilab avslutade kanonfint senast och är värd att passa liksom 10 Pastell Tilly. 8 Party Lane behöver lite tur från det här utgångsläget, men var riktigt bra senast och kan avsluta lika fint igen!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Helgens midsommartrav inleds med midnattsomgång uppe på Dannerotravet. Startiden är sen och bland loppen vi bjuds på är High Coast Midnight Race den ... Läs travtips

Midsommarhelg vilket betyder V75 från Kalmartravet! Kalmarsundspokalen och Stoeliten blir två höjdpunkter.Här är mina tidiga funderingar ... Läs travtips