V64: Villiam visar klassen direkt » 8 juli | Martin Engström -…

V64: Villiam visar klassen direkt

Ikväll hämtar vi V64-tävlingarna från Rättvik! Det är en omgång med flera högintressanta hästar till start - inte minst från stall Nurmos!

V64-1

  • Arvtagaren till Kungakronan i stallet gör efterlängtad årsdebut

Efter att Readly Express lämnat gården är det 1 Villiam som regerar som stjärnan i stallet. Här gör han efterlängtad årsdebut i Henning Mårthans minne. 100 000 kronor är förstapriset och i ett väldigt tunt fält tror jag Villiam vinner det här utan att gå för fullt.
Visst är det inte bara att ställa ut skorna och lunka runt, han kommer säkert behöva visa lite av sin klass - men jag ser ingen i fältet som kan strida emot när han väl sätter i den lilla växeln som krävs.

Villiam vinner direkt.

V64-2

Visst, ju längre segerraden blir ju närmre brukar man komma första förlusten. Det är så det sägs ialla fall. Jag har dock inte hittat några tillräckliga anledningar för att gardera upp 7 Hankypanky Peyton.
Stoet har inlett karriären med fem raka segrar och ser här ut att gå mot den sjätte.

Hennes främsta motståndare är vingelläget, men Jorma Kontio känner sig säkert segersäker bakom stoet som tidigt kör sig framåt. Respekten för henne bör vara stor från motekipagen och jag har svårt att se henne som en förlorare här.

V64-3

7 Admiral As är en riktig hårding som inte blir lätt att strida emot i det här väldigt fina treåringsloppet. Visst kan detta vara en möjlig tredje spik i omgången! 

4 Fire of Noa ser jag som ett klart seriöst motbud som säkert vill åt ledarpositionen. Även så 8 Avena Jet. 5 Qeen Roc fick mer av ett lopp i kroppen förra veckan på Solvalla och ska kunna göra sig gällande den här gången istället.

Övriga tror jag kommer få det svårt.

V64-4

Ett ganska ihåligt och lågklassigt kallblodslopp där Claes Eskilsson sitter på leken med 1 Lill Brisa. Över korta distansen kan ekipaget leda hela vägen, men en felfri 6 Lilltjära Anny är tidigt framme och försöker utmana.
Från tillägget fastnar jag främst för 9 Gnistas Filur och 10 Guli Tiger.

V64-5

Ännu en intressant pålle från stall Nurmos här i forma av 6 Victory Topline som efter välbehövlig vila är tillbaka. Ska räknas med chans direkt så klart och normalt vinner väl han ett sådant här lopp - men jag vill ändå gardera honom. 
3 Liam Dana
har perfekt läge bakom bilen och 7 Lukas Zaz är bra i ordning för dagen.

Victor Gentz kommer säkert vilja försöka blanda sig i striden med 8 Soccer trots jobbigt läge och en sådan som 11 Desideria de Zose visade riktigt fina takter under våren. Är möjligen inte i samma goda slag för dagen, men klart skrällbud i fältet!

V64-6

Efter två raka andraplatser är Jörgen S Eriksson säkert sugen att sätta dit en seger med sin 1 Honey Bunny när dessutom läget blev så här bra.
7 Iron Creek
kommer vara tidigt framme och försöka bråka om tätpositionen och från bakspåret fastnar jag främst för 9 Lyckans Star som är bättre än vad raden utvisar och blir intressant med Erik Adielsson i sulkyn denna gången!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Dags för V86 Express och denna gång ska vi besöka Jägersro och Solvalla för som vanligt en spännande omgång.Vilken lördag det hade kunnat bli, men vi ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips