V64 Solvalla 13 mars

Fin klass på kvällens tävlingar från Solvalla. Rutinerade miljonärer årsdebuterar - men de som står ut är talangerna som springer om 300 000 kronor i förstapris.

  • Gårdagen från Mantorp blev dessvärre förstörd på grund av dimman. Nya tag ikväll och förhoppningsvis inga väderförhållanden som sätter stopp...!

V64-1

Ska bli kul att se 1 Finnick Sisu och 4 Even's Cool Boy, som båda inlett karriären med två raka segrar.
6 Announcment och 7 Garrett Mix är främsta hästarna att slå och Joke Face-sönerna 2 Fanucci Am och 5 Felix Am ska båda kunna sluta långt framme - om hästarna tar sig iväg felfritt, vill säga... Framförallt Felix Am, som dessutom är "pappa" Luddes val, känns som något extra!

V64-2

Spelmässigt känns det som ett måste och en skyldighet att gardera upp favoriten här. För att få någon form av värde.

3 Whitehouse Express gör årsdebut och dessutom från perfekt utgångsläge. Ska normalt kunna reda ut det här, men stallformen är frågetecken för dagen och årsdebuter kan alltid vara lite oklara... 
7 Origo Tilly ser jag som värst emot och den med bäst form i loppet, men spåret förstör mycket av dennes vinstchans. Lär väl som vanligt avsluta vasst utan att nå fram... 9 Furious Francis var besvikelse i årsdebuten senast. Förväntar mig en vassare insats ikväll!

V64-3

5 Staro Miami visade senast på svensk mark att det minst sagt är en stortalang till treåring. Ser ut att vara någonting extra, och befogad förstahäst!
2 Teton Giant Dealer svarade för en fin insats senast och närmar sig seger.
Likaså känner jag kring mitt skrällbud 9 Felicity Sisu som det ännu inte släppt för. Tidsfråga innan stoet segrar, och från fint smygläge tror jag hon får en perfekt resa. 4 Tzarina Face duger långt om hon bara håller rätt på benen.

V64-4

En del fina hästar från tillägget som borde göra upp om det. Och med "det" menar jag andrapriset.
Här tycker jag Erik Adielsson borde ha bra chans med 2 Crazy Year Ås. Tidigt fram i ledningen kommer göra det svårt för motekipagen att nå fram och för mig ser detta ut som spets och slut.
Hästen blir inte ens favorit i loppet. 10 Creation Primero blir mest betrodd som hade ett toppår ifjol. Har dock inte startat på över ett halvår.

Nej, det här fixar Adielsson!

V64-5

2 Baronesse Ima kan dock göra spänningen kort med tidig tätposition där stoet visat att hon är svår att ta ner. Joakim Elfvings 7 Whelk har varit lysande under vintern och reser knappast till Solvalla med skrämselhicka... Istället reser Whelk dit med jänkarvagnen!
11 Catch My Love visade senast att toppformen är där och spurtar ner många. 3 Vedalia med ett stall som är i gott slag för dagen kan skrälla liksom 5 Fantasy In med möjlig barfotabalans.

V64-6

Min andra spik i omgången är även den med Erik Adielsson och Svante Båth-tränat.
Jag tycker att 5 Global Un Poco ska kunna vinna det här. Motståndet är bra, framförallt de som startar invändigt om honom, men av samma sort som Global Un Poco är de inte.
Klar spik!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips