V64 Solvalla 12 juni

Tisdag kvällen från Solvalla håller mycket hög klass. Vinstchanserna ser goda ut för två talangfulla fyraåringar.

  • Gårdagen från Färjestad blev en ytterst favoritbetonad sådan. Ändå blev det inte mer än fem rätt, då Bottnas Easy Cash inte motsvarade mina förhoppningar i V64-4.
    Även fast jag tror mycket på två betrodda, hoppas jag på fina pengar ikväll!

V64-1

7 Muscle Hustle har inte haft koll på hovarna i två senaste starterna, men här tror jag Robert Bergh fått i ordning femåringen. Det är ett fint fält som gör upp, men jag har en känsla för att Muscle Hustle kommer göra ett riktigt topplopp. Då är där få i det här gänget som kan stå emot.
Och när han dessutom inte kommer bli jättehårt spelad ikväll försöker jag koppla greppet.

4 Milligan's School fick ta efterlängtad seger senast i självaste Gulddivisionen. Ska helt klart bevakas liksom 1 Umaticaya som inte varit särskilt vass i år som jag därför står över även fast man vet om hur bra stoet är.

V64-2

1 Forfantone Am är en jättespännande talang som inledde karriären på bästa sätt med seger. Ovisst nu med innerspåret och därtill är det en fortsatt orutinerad treåring som fortfarande känns oviss hur prestationen kan bli. Det är helt klart värt att gardera, då han blir rätt hårt betrodd.

3 Even Smaller Plum är tidig bakom som Djuse fått igång med två raka segrar. 9 Zeus Bi får en fin ryggresa hela vägen och tar ner många sista biten.

V64-3

Det blev ett favoritfall senast för 5 Beautiful Bacardi som aldrig trivdes över det svåra utgångsläget. Gjorde en stark insats det till trots men blev till sist slagen. Här är det en betydligt mer passande uppgift för fyraåringsstoet. Två senaste starterna har dock inte resulterat i en lika urläcker och stark Bacardi som tidigare. Motbudet är inte mycket sämre och borde strida emot hela vägen, 4 Hevin Boko!

7 Odessa Celeber ska det mycket till för att strida med sämre utgångsläge än de betrodda. Kihlström har dock siktet inställt på andra-tredje spår utvändigt och stoet har visat att hon kan avsluta i ilfart sista 500m.

V64-4

Svårast möjliga utgångsläge för 8 Dexter Brick. Hästen var otroligt bra senast och behövde inte ens gå "tom i tanken". Svårt att begära att han bara ska vara bäst här med den här inledningen bakom bilen.
7 All For One gjorde det starkt senast trots att det till sist "bara" blev en andraplats. 12 Pinto Bob har haft det lite svårt, men likt Muscle Hustle har jag en känsla av att Robert Bergh trimmat till Pinto Bob. 3 Digital Data är ännu segerlös och nu är det Örjan Kihlströms chans att köra! 2 Lucky Million glöms bort av många på grund av stallet, men är en av de som visat bäst prestationer i fältet. Lär inte gå över 3%!

V64-5

Timo Nurmos har både stjärntravare och kommande stjärntravare i stallet. I femte avdelningen startar fyraårige 1 Hachiko de Veluwe.

Hingsten har inlett karriären med andraplats följt av tre raka segrar. Åter är det 2 640 meter som gäller, vilket Hachiko de Veluwe verkar trivas över. Där finns så klart några bra emot, men jag tycker segerchansen ska vara mycket god och där hästen dessutom aldrig kommer sitta fast.

V64-6

3 Lightningsky har rimlig chans att leda loppet runt om. 6 Royal Dreams hade varit mycket intressant med barfota runt om och är tidigt motbud.

Läget är urtrist för 12 Roheryn, men med den insatsen hästen visade upp senast vore det dumdristigt att ignorera hästen här trots spår 12 över kort distans. 2 Corky Ramirez placeras i fin position tidigt av loppet och är inte mycket sämre än de betrodda. Förvisso vingligt läge, men tror heller inte 7 One Two Beat är chanslös!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Färjestad sätter igång V64-veckan. Och väl på hemmabanan är Björn Goop och dominerar. V64-1 Han gladde mig väldigt senast, den urstarke 8 Ready ... Läs travtips