V64: Rommechansen 2018 » 12 okt. | Martin - Travstugan.se

V64: Rommechansen 2018

En V64-omgång med hygglig klass på loppen. Inte minst inledningen bjuder på någon topp!

V64-1

  • Rommechansen med 80 000 kronor till vinnaren lockade endast fem startande!

Hästen att slå är utan tvekan Fredrik Perssons stjärna, 4 Monark Newmen. Stod för en okej insats i Derbystayern senast som tvåa. Tror knappast han gick tom där. Har varit lite pendlande i prestationerna men tycker det är klart enklare emot nu än på slutet.

3 Unique Juni har jag haft ett gott öga för under sommaren. En stenhård dam som går hela vägen in i mål. Senaste starterna har blivit ganska intetsägande och där hon inte fått chansen. I det här lilla fältet räknar jag med att hon strider!
Även 2 Muscle Hustle är given. Startar även nästa tisdag. Efter fina segern i juli har det gått sämre för honom fast där motståndet varit stenhårt! Ska det vara läge nu?

V64-2

Kallblodslopp som känns som en omöjlig lösning...
9 Arragon är ännu segerlös i år efter tio starter. Nu fått ett lopp i kroppen efter kort uppehåll och med det loppet i kroppen förväntar jag mig att han är i ordning ikväll.

8 Silver Jo hade ett fint fjolår men haft det lite tyngre i år. Vid gardering tycker jag ändå det är en av de tidigaste strecken i fältet. Likaså med 12 Ängsbläsen som jag hade lite hopp om som skräll på V75 näst senast i betydligt hårdare motstånd.
Från start är 5 Vangli Lykke klart intressant som blev snöpligt besegrad senast. Kan rent av sitta i ledning av loppet och det är en position han brukar kunna strida ifrån bra på!

V64-3

6 Mofaksan är en fantastisk tävlare som verkligen är stenhård. Litet fält är klart gynnsamt och når hon upp till samma prestation som näst senast blir hon klart svårslagen!

Värst emot är 7 Lykkje Borka som kommer med två fina segrar på raken. Litet minus möjligen att hon inte startar på mer än en månad.
Från start är 4 Klack Vilja
klart mest intressant. Har inte riktigt hittat samma form som hon hade tidigare i våras och senaste insatserna har varit klar besvikelse. Tycker ändå hon ska kunna hävda sig mot de stenhårda stona på 20 m-tillägg.

V64-4

Kul med montélopp! Och även så fina hästar som gör upp.

1 Angry Bird Am är klart hästen att slå som leder loppet länge. Kan gå hela vägen. 

4 Kattens Chasmin verkar verkligen stormtrivas i montén och kommer åter göra upp om det, likaså 3 Ajlexes Cubano som åter testar på montén.

Jag tycker övriga känns långsökta att vinna, även fast 7 Nakoda Goj är hyfsad.

V64-5

Treåringslopp som känns som en klart öppen historia. Det är väl då det är dags att ta ställning!

Jag tycker 11 In Love Boko har en intressant uppgift. Insatsen senast var klart övertygande där hingsten avgjorde starkt och tog karriärens första seger.

  • Det ser ut att bli bra fart på framspårsekipagen vilket bara är ett klart plus mot slutet för In Love Boko. Klart underspelad och klart rolig att chansspika!

V64-6

Avslutande långlopp som jag tycker har sina roliga fynd!

Tränare Jonas Moberg selar ut två som ska räknas tidigt; 14 Paleo Pride och framförallt 8 Global Skipper som verkligen närmar sig segern. Visades inte minst senast!

7 Grammofon har visat förr att han går bra över distansen och är en av de bättre i det här fältet. 1 Ibra Sånna håller fin form och har även litet försprång till sina motståndare.
Men loppets roligaste fynd? 6 Västerbo Pay Me med Emilia Leo. Inte bara för det är Leo i sulkyn. Hästen var riktigt fin näst senast på Solvalla och visade även senast trots femteplatsen att han är bra i ordning för dagen. 

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Flera talanger selas ut på Gävle under söndagen där det är dags för uttagningar till E3! Svante Båth har som vanligt med några högkapabla ... Läs travtips