V64: Öppen kväll på Solvalla » 5 mars | Martin - Travstugan.se

V64: Öppen kväll på Solvalla

Ännu en tisdag kväll från Solvalla. Det är ovanligt öppen kväll vi har att se fram emot och V64:an ser inte lättlöst ut.

 • Snöplig gårdag från Mantorp med V64.
  Inledande spiken, Evan Smaller Plum levererade, men där nästkommande spiken, Greenboy Pellini, ströks och där förstareserven kom tvåa.
  Favoritparad i övrigt förutom i avslutningen där enprocentare segrade. Utdelning på sex och fem rätt, men jackpott på fyrorna till torsdag på Åby!
 • Nya tag på Solvalla ikväll som jag tycker bjuder upp till flera öppna lopp!

V64-1

 • Med Joke Face som min favorit genom tiderna kittlar det givetvis att kolla in 5 Eclipse Am som ikväll gör årsdebut. Stod för ett par mycket fina insatser under fjolåret och ska bli spännande att följa den här säsongen. Jag tror han duger långt direkt!

3 Exit Angot har förmodligen inte varit i liknande form tidigare och 9 Horatio Fortuna kommer till Solvalla med två raka segrar och körs offensivt. Loppets kantboll är 7 Castor Brick som blir alldeles för bortglömd. Bättre med lopp i kroppen och läget kunde ju knappast varit bättre i volten för att positionera sig perfekt i loppet direkt.

V64-2

 • 8 Janis Joplin Boko tror jag selas ut rejält i ordning den här gången och kan krossa allt. Hannu Korpi laddar framåt direkt och kan göra det svettigt för motståndarna.

Mattias Djuse har med två i loppet som båda ska räknas, 4 Zolly som han själv kör samt 5 M.T.On the Heels. Kim Moberg sitter upp bakom familjetränade 9 On Fleek som ser ut att få perfekt lopp härifrån.

V64-3

Jag tycker det främst ser ut som en duell här. 4 Last Pilaar kan leda hela vägen runt om och är min klara förstahäst. Men inte långt där bak har vi 3 Ninja's Nightwish som fått årsdebuten överstökad och har bra fart under hovarna!

Tycker låset känns väldigt starkt - även fast det är gynnsamt med lite bättre läge nu för 8 Macabeo efter strykning på nummer 1.

V64-4

Det är en fortsatt orutinerad fyraåring och möjligen inte att lita på till 100% ännu av fullt rimliga skäl, men uppgiften ser verkligen perfekt ut för 1 Carotene som är ensam på volten och Jorma Kontio är en mästare på det där med att tidigt positionera sig i ledning och sedan låta övriga jaga ikapp förgäves. Spikas på lilla lappen!

På tilläggsvolten finns där några hyggliga, framförallt 3 Troublemaker Face, men framförallt 6 Fastnet och 5 Valzer Jet.
Dessa tre är de som ska strida mot Carotene.

V64-5

6 Xanthis Brazil har verkligen fått en pangstart hos Nicklas Westerholm. Hästen har fått en rejäl motivationshöjare av flytten dit och har gjort lysande ifrån sig.
Han blir självfallet stor favorit ikväll, men finner ingen direkt anledning att gardera upp honom efter de insatserna han visat på slutet. Vinner det här.

V64-6

Efter insatsen senast kan 10 Survival Kit vara i ordning för att ta ännu en seger. Är ett klart segerbud här, men inte min förstahäst.

 • Det ska bli intressant att kolla in 6 Tobias del Ronco som nu fått ett välbehövligt lopp i kroppen som man förväntar sig lite mer av den här gången. Blev betrodd direkt i årsdebuten senast, men kördes försiktigt.
  Distansen här är ovan för honom, men han ska som sagt bli mycket intressant att kolla in!

3 Lass Revenue årsdebuterar och gör det från fint utgångsläge bakom bilen. Övertygad om att Mattias Djuse laddar framåt direkt och tar hand om ledarpositionen.
5 Toutre låter det påställt på inför den här starten. Tror knappast att Solänget-hästen reser hela vägen till Solvalla för att bara "delta".

Ett kul skrällbud är 8 Tempura som visserligen har risigt läge att utgå ifrån, men som verkligen är härdad i tuffa sällskap och är bland de i loppet med bäst dagsform!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

ÄNTLIGEN är helgen med stort H här. Elitloppshelgen med fantastiska dagar och tävlingar. Pluggandet har varit igång en längre tid men när man fick ... Läs travtips

Elitloppslördagen håller som vanligt god klass! Det är V75-finaler och Harper Hanovers som förgyller vår lördag och här är tidiga tanken! ... Läs travtips

Dagen är här! Elitloppet 2019 ska avgöras och inom V75-spelet körs försöken! Därtill kryddas omgången med Elitkampen.Här är tidig analys av ... Läs travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips

Hon har imponerat stort på mig den här säsongen. I Elitloppet kan hon sluta topp 3!Det är riktigt kul att ett sto är med och slåss mot toppstjärnorna ... Läs travtips