V64: Nurmos-dominans på Bergsåker » 15 aug. | Martin - Travstugan.se

V64: Nurmos-dominans på Bergsåker

Torsdagens V64 körs från Bergsåker. Stall Timo Nurmos kommer minst sagt påställda med tre segerbud!

V64-1

Stall Nurmos kan sätta fart på kvällen direkt. Här startar 1 Victory Topline som rättmätig favorit och loppets mest sannolika vinnare.
Motståndet håller klart hygglig klass, men jag tycker Victory Topline är något vassare och härifrån tycker jag han ska vinna.

Något oklart om han försvarar innerspåret, men oavsett ser jag det som en god chans.

V64-2

  • Vi välkomnar 11 Laxfaks tillbaka! Vinstglade kallblodet gör efterlängtad comeback efter fyra års frånvaro! 
Än så länge har han radat upp segrarna och felfritt är han fortsatt oslagbar. Givetvis är långa frånvaron främsta motståndaren, men Jorma Kontio gav hästen ett välbehövligt kvallopp på Solvalla för någon vecka sedan.

Jag tror Laxfaks har mycket god segerchans direkt och spikar utan att tveka.

V64-3

Fredrik Wallin har fått in 13 Bad Manner som här ska kunna vara loppets förstahäst, men jag varnar tidigt för 9 Barley Sugar som nu fått genomkörare i kroppen och som dessutom går ut mot klart enklare motstånd. 

11 Otroligosåfin ska inte underskattas bakom dessa två och från start lyfter jag fram 2 Canadian Club med Oskar Kylin Blom

V64-4

  • Ännu en stark segerchans från stall Nurmos här i form av 7 Elrond. 

Jorma tar först och främst en safety-start härifrån och kommer senare avancera framåt.
Konkurrenterna har all respekt för Elrond som sett övertygande ut i sina segrar. Loppet klara segerbud och även stall Nurmos tredje seger för V64-kvällen!

V64-5

9 Art Nökkve känns som klart starkaste hästen, men det är ingen enkel uppgift här bak och det står knappast några duvungar 20 meter framför.
3 Björs Frej
står riktigt bra inne i loppet härifrån och kommer tidigt köra sig framåt. Känslan är att det här blir hästen att slå.

6 Guli Storm har gått hyggligt på slutet, framförallt vid tredjeplatsen på V75 för tre starter sedan - och ojämne 7 Bro Viking är alltid farlig att glömma bort!

V64-6

Liksom femte avdelningen tycker jag även avslutningen ser rolig och lite öppen ut.
Markus Pihlström-tränade 7 Mellby Don Juan har bara vunnit ett av tolv lopp den här säsongen men tycker hästen visat på slutet att han är klart på gång.

5 M.C.C.Orlando har även han gjort det bra på slutet och Daniel Wäjersten liftar sig framåt tidigt.
En man ska se upp med i loppet som är väldigt svårbedömd är 3 Leonardo Vici. Att hästen har kapaciteten vet vi om, men det var längesedan vi fick se det... Ska det lossna här!?

11 Hard Times är en häst som är van vid klart tuffare sällskap än det här. Jag mötte för övrigt hästen på Grosbois i vintras när han stod uppstallad i Frankrike. Ola Åsebö har inte riktigt fått igång honom, men en frisk Hard Times är givet att ha med ikväll!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 1 På denna preliminära rad går jag ut stenhårt och spika 6 Macelleria. Hästen har fått en fin utveckling i regi Bergh och radat upp fina insatser ... Läs travtips

Dags att sätta tänderna i veckans V75-omgångEfter en trevlig debut på V86 i onsdags, är det nu dags att sätta tänderna i veckans V75-omgång. Känns ... Läs travtips