V64: Månvinnaren leder runt om » 29 jan. | Martin - Travstugan.se

V64: Månvinnaren leder runt om

Ny tisdagkväll på nationalbanan Solvalla! En fin V64-omgång med flera bekanta profiler.

V64-1

Man gillar ju 8 J.S.Apollo och hästen har varit ute och kämpat på V75. Såg väldigt något segt ut senast på Solvalla, men nu är motståndet lite enklare. Är J.S.Apollo i bra slag tror jag han segerstrider igen!

6 Farouk B.R. är den klara förstahästen i loppet och svarade för en lysande insats senast. Nu är åter distansen lång och åter Ulf Ohlsson upp. I ärlighetens namn blir ekipaget nog mycket svårslaget.

V64-2

Det är bara att väcka liv i gasen vid startögonblicket - sedan är det bara för Ulf Ohlsson att hålla i sig. Här tror jag Ohlsson har mycket goda chanser att leda loppet runt om med 1 Moon Zappa och jag spikar!

Värsta motbudet är 10 Selfie Brodde, men som har bakspår att ta sig iväg ifrån och det kan bli långt fram...

V64-3

Det var en tung säsong ifjol, men det här året har 2 Volusia Bell inlett med två raka segrar. Nu är utgångsläget perfekt här med värsta motbuden från betydligt svårare lägen, så visst kan det bli tredje raka.

Haft en del förhoppningar på 7 Kent's Laddie, men osäkerheten har sannerligen gjort att utvecklingen inte gått framåt. Vid felfritt är det för mig bästa hästen i loppet, men inget jag kanske förlitar mig på riktigt ännu...
6 Maple Hills Eto'o visade fin form under senhösten, men i två senaste starterna har det gått trögare. Är snabb bakom bilen och Kevin Oscarsson lär troligen testa sig framåt direkt.

11 Peakster är väl värst från bakspåret, nonchalera inte 10 Expresso Doc!

V64-4

  • Här tror jag främst stona gör upp om det.

Per Lennartsson startar åter sin mycket kapabla 5 Syria A.T.. Stoet lär säkerligen ta det lugnt vid en början och placera sig perfekt i andraspår. Väl vid avancemang framåt med varvet kvar, tror jag stoet kan bli mycket svårslaget.

Värst emot enligt mig är 4 Word For Word.
Blir klart underskattat den här gången, men är väl en av få i loppet som på slutet övertygat, framförallt näst senast! 

Från bakspåret har jag respekt för 9 Global Underwriter. Hästen gick okej i comebacken och ska vara klart vassare den här gången. Insatserna han levererade tidigare i somras visade prov på en riktigt bra häst i den här klassen.

V64-5

  • Flera miljonärer selas ut, men det är knappast några segermaskiner...

4 Västerbo Hard Cash ser ut att bli favoriten i fältet. Han har inte synts på banan på över ett år och även fast Goop säkert förberett honom är det ett måste att gardera sjuåringen.
2 Cut Him Some Slack är tillbaka igen efter några framgångar i montén. Intressant från det här läget. 11 Forecast lär väl plocka placeringar över upploppet och med lite flax kanske spurta hem segern.

Ett väldigt "halvtaskigt" lopp där jag tycker det krävs en del streck... Ska det exempelvis lossna för 7 Ginny Weasley!?

V64-6

Klassen den står 11 Zinco Jet för. Här har Petri Salmela en fyraåring som kan bli riktigt bra. Redan visat sin klass och kapacitet, men bakspår här är tufft och även fast hästen är bra nog att runda allt, väljer jag att strecka på med ytterligare två...

1 Ronzon Face är tillbaka och han är det med samma förutsättningar som senast; spår 1 bakom bilen över kort distans.
Att han varit från en tid är så klart klart orosmoln över hans himmel här. Björn Goop siktar på att leda runt om.

6 Dreamlady Glatigne var överraskande bra senast och nu sitter Örjan Kihlström upp. Liten outsider i det här fältet, men tycker ekipaget är klart värt att se upp för med tanke på hur hästen såg ut senast.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips