V64 Mantorp: Nurmos-duo sitter på leken » 1 juli | Martin Engström -…

V64 Mantorp: Nurmos-duo sitter på leken

Juli månad inleds med V64 från Mantorp. Stall Timo Nurmos har två segerbud i omgången och vi får även se Travstugans Staro Nashville igen!

V64-1

Jag tror det kan vara dags för 4 Bagatelle den här gången, som vid seger tar säsongens första. Däremot är hon allt annat än travsäker och därav krävs det gardering innan hon åter presterat.

  • Det är knappast ett topplopp vi inleder V64-kvällen med. Mer eller mindre hela fältet skriker formlöst.

1 Libellus håller jag som främsta motbud till Bagatelle och 2 Uandmetogether Ås är i grunden bästa hästen i fältet, men har inte visat något på ett tag och återkommer här efter kort uppehåll.

V64-2

Självfallet är 9 Staro Nashville hästen jag fastnar för här - Travstugans stolta kämpe!
Med två lopp i kroppen är han garanterat redo för att strida ikväll och det är inte det tuffaste sällskapet han ställts emot. Det är dock inte mitt förstastreck.

Jörgen Westholms hästar går fortsatt riktigt vasst och här ser vi 4 Exodus Brick som jag håller som min förstahäst i loppet. På ren styrka kan han ta hem det här.

Lyckas Adrian Kolgjini få iväg 5 Unarmed Face slutar ekipaget garanterat bland de främre på målfotot. Insatsen näst senast på Åby var grymt!

V64-3

Att singelstrecka någon i åttonde starten som dessutom blir blytung favorit är väl något man helst vill undvika - dock verkar 5 Hodder ha hittat sig en perfekt uppgift här.
Peter Untersteiner kommer försöka ladda iväg direkt och jag har svårt att se någon från invändigt som kan utmana. 

Sitter Hodder tidigt i ledning är loppet över för övriga. 

V64-4

Stall Nurmos första segerchans är 5 I Am Rapida som galopperade bort seger senast och var näst senast strålande. Jag tror I Am Rapida åter har goda möjligheter att besöka vinnarcirkeln här.

8 Mazerati Woodland var väl inget vidare på Halmstad senast. Innan det har han däremot varit riktigt vass och ska hästen få chansen måste ekipaget köra offensivt direkt. Kommer göra allt för att nå ledningen, vilket är klart möjligt trots spåret.
Två raka galopper är inget vidare för 14 Miss Silver, men härifrån bör hon kunna ta sig iväg utan bekymmer och hon är inte mycket sämre än de två tidigare nämnda.

V64-5

8 Attaboy gjorde en klart bra insats senast i årsdebuten och med det loppet i kroppen tror jag Jorma Kontio är offensiv direkt när bilen släpper fältet.
Kan vinna trots resa utvändigt ledaren hela vägen och jag håller Attaboy som loppets klara förstahäst. 

Bakom blir det givetvis intressant att se tyskgästen 12 Exclusive Fire och även fast det rör sig om en kapabel fyraåring tror jag inte han kämpar ner Attaboy.

V64-6

I avslutningen är 3 Staro Leonardo det självklara förstavalet. Femåringen är normala fall den givna vinnaren, men frågan är vart han hamnar?

2 Dontbreakthebank Ås har haft det besvärligt den här säsongen och är ännu segerlös efter tio starter. Härifrån kommer Adrian Kolgjini tveklöst försöka ta hand om ledningen. Hästen är betydligt bättre än vad han visat i år och möjligen är det här det lossnar för honom igen?

4 Sukpoint C.C. var överraskande bra på Jägersro senast och kommer åter försöka ladda iväg med Johan Untersteiner. Har väl egentligen svårt se henne segra den här gången - men det hade jag förvisso även senast...

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Dags för V86 Express och denna gång ska vi besöka Jägersro och Solvalla för som vanligt en spännande omgång.Vilken lördag det hade kunnat bli, men vi ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips