V64 Mantorp 12 mars

Ett framtidsnamn som visat framfötterna på slutet singelstreckas i lärlingsloppet. Och tar även risken/chansen på att Othello Face är starkast.

V64-1

Inledningen är lite oviss, då flera av hästarna inte visat någon vidare form på slutet. 
6 Vikens Prince
är den som jag fastnar för främst här. Gör debut för Thomas Dalborg här och även fast det varit segerlöst en längre tid, tror jag han kan skrälla ikväll.
3 J.A.Connie Bell har bästa läget av de betrodda och dessutom bra form för dagen. Kan bli svårpasserad med Kim Eriksson.
10 Champion Chip kan bättre än vad han visat på slutet och 7 Jejje Palema är van vid att reda ut vingliga utgångslägen. 4 Rebel Yell Face med möjlig barfotabalans kan möjligen skärpa till sig och prestera bättre än på slutet.

V64-2

Siktet inställt på ledning för 2 Donjo som därifrån kan bli svårpasserad. Det är dock ett lurigt lopp det här med flera roliga skrällbud som man ska se upp med.
1 Valencia Strix kan från läget ta framskjuten placering den här gången och en jätteskräll är 8 Mr Jalla Jalla som avslutade säsongen under hösten ifjol på bra sätt. Årsdebut här och behöver så klart en del tur, men inte mycket sämre än de betrodda.
10 Walther På G. tål att tugga på ute i spåren och det troliga är offensiv taktik. 

V64-3

Omgångens största favorit blir 1 Conway Streamline som har stor chans att leda loppet här runt om. Det tror även jag att han har, men de två främsta motbuden blir väldigt lågt spelade och jag kan inte förmå mig från att ignorera dom.
2 Dandy du Metz har varit en klar besvikelse och det enda positiva är väl att det bara kan bli bättre nu. Skulle hästen mot förmodan vakna på rätt sida av boxen idag är han intressant utmanare till storfavoriten. 5 Omega Broline var riktigt bra senast!

V64-4

Lärlingslopp med flera bra hästar och så även kuskar. Den kusken som möjligen varit bäst på sistone är även den jag chansspikar.
Sandra Eriksson sitter upp bakom 7 Amina Crystal. Utgångsläget är väl inget vidare, men jag tycker stoet gjort flera bra lopp under hela vintern. Nu blev det galopp kort efter start senast, vilket är högst ovanligt för att vara Amina Crystal.

Ikväll blir ekipaget alldeles för lågt spelade och med tanke på hur jag tycker hästen varit på vintern är det ett för mig intressant segerbud. Jag spikar!

V64-5

Great King Wine känns klart ojämn i sina prestationer. Istället ligger mitt hopp till Veijo Heiskanen med 8 Othello Face
Nu har hästen fått några lopp innanför västen och näst senast blev det dessutom seger. Prestationerna framförallt i två senaste loppen har varit riktigt bra och Othello Face räds knappast någon i det här fältet.

Jag hoppar Heiskanen reder ut utgångsläget och singlar.

V64-6

3 Luksom gick bra efter galopp senast och håller sig hästen bara felfri den här gången är det ett tidigt segerbud i det här gänget.
1 Man o'War gör första starten för Bergh och från spår 1 kan det räcka långt. Litet frågetecken finns där dock då hästen senast ströks på grund av feber (1 mars). 
2 Ufo Jet sätter sällan nosen först, men är samtidigt oftast med där framme och slåss om segern. Positivt inför ikväll är att hästen senast satt fast med krafter sparade som kan nyttjas här! 8 Lajos Fawör har inget kul utgångsläge men varit vass i två raka segrar!

4 Wild Card hade en fin vinter och vår ifjol, men senare lite svårare. Fått årsdebuten överstökad nu och kan så klart duga, men ställer mig dock högst tveksam till segerchansen ikväll.

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Midsommardag bjuder på GS75-omgång från Rättvik.Flera toppar selas ut - bland annat Villiam som är tillbaka. GS75-1 Breeders' Crown fyraåriga ston - ... Läs travtips

Jag har mitt system inför Grand Slam 75 i Rättvik klart. Det blir spik på 3 Ferry Boko (GS75-3) och 7 Up To Me (GS75-5). GS75-1 12 Dibaba (55 %) har ... Läs travtips

Midsommarhelg vilket betyder V75 från Kalmartravet! Kalmarsundspokalen och Stoeliten blir två höjdpunkter. V75-1 Silverdivisionen - 2 140 ... Läs travtips

Midsommarhelgen betyder V75 på Kalmartravet och som vanligt körs omgången på söndagen, så vi får en extra dag att fundera på loppens utgång. Vill ... Läs travtips

Hej på er! Jag hoppas alla haft en fantastisk midsommar för det har jag haft! Idag (lördag) har vi en ... Läs travtips

Lämplig uppgift för hemmahästen med världens bästa kusk!1 Walk All Over You står inför intressant uppgift när det är V75 hemma i Kalmar.Den här gången ... Läs travtips