V64 Jägersro

Kvällen spenderas på Jägersro denna tisdag kväll. Det väntas lite nederbörd under dagen, men lagom till kvällen ska det bli bättre och där vi får se stjärnor comebacka och tvååringar göra upp.

Det blev bara fyra rätt igår på Mantorp. Lågprocentaren Yetsye skrällde i V64-2 och singelstrecket Donato E. hade ingen vidare bra dag. Nya tag ikväll på hemmabanan Jägers!

V64-1

Det ska bli väldigt kul att återse 1 Spartan Kronos på banan igen. Jag gick en smygglimt av honom redan för två veckor sedan när han kvalade och såg där mycket fin ut. Hästen har en topp för yppersta eliten och nu gäller det bara att hitta den med. Efter fina intrycket i kvalet kan han trots uppehållet gå ut och vinna direkt. Men helt säker på honom är jag inte - man ska ha respekt för formen.
Annan topphäst som gör comeback ikväll är 2 Takethem. Hästen tillhörde deltagarna i årets Elitloppet, men där lyckan inte föll ut. Takethem hann sedan starta i Oslo Grand Prix och "vanligt" lopp på Århus innan han skadade sig. Efter fyra månaders läkning och återhämtning är han tillbaka ikväll och liksom Spartan Kronos är det en topphäst, men där formen är det stora frågetecknet. 
Kan någon av övriga utmana? Jo, visst ska man ha respekt för 3 Rapide du Pommeau som utan tvekan är i bättre slag än sina två konkurrenter, rent formmässigt. Efter skrällsegern i Malmö Stads Pris tidigare i somras har däremot segrarna uteblivit, men även fast det inte blev något lopp för honom i Müllers Memorial senast så tyckte jag han såg riktigt fin ut där. Inte av samma klass som de två topparna, men för dagen bra nog att utmana!

V64-2

6 Restless Face hade kunnat vara ett givet singelstreck, då hon kapacitetmässigt utan tvekan är den bästa i det här fältet. Däremot är hon ytterst osäker och risken är uppenbar att hon galopperar bort sig. 
En jag väntar på ska slå till på riktigt är 7 Blue Racer Ås. Hon är i stort sett lika strulig som Restless Face, men kunnande finns där. En vacker dag kan hon få för sig att tävla! Svarade inte för någon lysande insats senast, men det viktigaste var att hon äntligen skötte sig hela vägen. 11 Countdown Joke vann lätt på Kalmar senast och är tidig liksom 3 Miss Senorita. 9 Vincent Horse kan bli farlig om han får en resa i andra-tredje par utvändigt och får chansen över upploppet. Möjligen den som har bäst spurt i sig.

V64-3

Uttagningslopp till Svensk Uppfödningslopp som är tvååringarnas stora lopp. Här håller jag på 2 Ajabaja.
Hästen är inte bara bildskön, han är även en mycket fin travare som inlett karriären mycket bra. Ajabaja svarade för en lysande insats näst senast. Senast var han ute i Svampen där han från bakspår redan från början var mer eller mindre chanslös på segern. Hästen var dock den som avslutade bäst av alla och fjärdeplatsen togs med mersmak. 
Visst finns där en del intressanta motbud här, främst 3 Andre Agassi och 6 Devil Sound, men jag tar ställning för Ajabaja som har bästa läget!

V64-4

8 Kung Edward går minst sagt ner i klass den här gången, efter att ha stångats ute på bland annat V75 på sistone. Skulle kunna vara ett singelförslag men det kan strula från det här utgångsläget och jag har respekt för flera av motbuden.
5 Tommy Hill närmar sig segern liksom 4 Miss Pixel och 2 Ecupos Ahla är hästen att slå från ledningen. 10 Caddie Icon gick i mål med krafter kvar senast och trivs över lång distans och det är sanslöst vad bortglömd 13 Classic Kimble blir!

V64-5

6 Uptothe Chapel vann i läcker stil senast och visst är han att räkna med även här. Hästen blir lite för stor favorit och utgångsläget gör att det kan strula med positionerna. 3 Stronghold duger normalt, men är högst osäker. 8 Rawindski har jobbigt utgångsläge, men fått två lopp i kroppen i nya regin och trivs bättre över kort distans som det är ikväll. Streckar även 10 Buick Brodde. Bakspår över kort distans på Jägers är inte det lättaste, men formmässigt är hästen bland de bättre här och spelarna har tappat bort honom fullständigt.

V64-6

Ett öppet lopp som avslutar, men där jag tar ställning för 6 Digital Product. Hästen var mycket fin näst senast vid segern på Kalmar och senast startade han från vingligt utgångsläge över kort distans på Åby mot tufft motstånd. 
Digital Product har mött betydligt värre gäng än kvällens och vid sunda vätskor och utan strul tror jag han vinner! Värst emot är 3 Staro Leonardo som kan leda loppet hela vägen, men där det föreligger rejäl galopprisk!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips