V64 Jägersro 13 februari

Solvallas tisdagskvällar åker 65 mil söderut till Jägersro.
Malmöbanan får tillbaka sin tävlingskväll för någon timme - och det ser ut som en spelvänlig omgång!

  • Jackpott-omgången innehåller två starka spikar och där finns förhoppning på storskräll både i montéloppet och V64-5.

V64-1

Stolopp med bara sju startande vilket så klart är lite tråkigt. Men vad gör det när där bara finns en klar vinnare i loppet?

4 Swish Lane är åter tillbaka efter dryga månaden hemma i träning. Värsta motbudet (Ulriika Highness) har spår långt ut på vingen och Swish Lane ska kunna besegra övriga utan att kämpa alltför hårt. 
Stoet borde bli stor favorit i omgången och rent spelmässigt är det väl ingen jättefestlig inledning - men hon är verkligen stenklar.

V64-2

Montélopp med flera volter som jag hoppas kan bli händelserik då jag streckar på något.
7 Tour de France är en lovande sexåring som ännu inte fått uträtta allt han kan ännu. Blir intressant att se här med Christina Lindhardt, men jag hoppas han får kämpa hårt för segern.
Trots tillägget ser jag både 13 Suit And Tie och 14 Sylvester D.K. som givna. Suit And Tie med lopp i kroppen ska bli kul att se här. 10 Lillaxel testar på monté igen, något han lyckats bra med tidigare. Även 2 Lee Sånna går tillbaka till monté vilket hästen verkar trivas bättre med än travloppen.

V64-3

2 Falk On Hill har normalt en toppchans över 1 640 meter. Svarat för flera fina insatser och segrar på sistone, både över 1 640 meter och 2 140 meter. Senast kom hästen tvåa bakom Tudor Kronos men svarade för en mycket fin insats. 
Visst kan det vara en sund spik, men 9 Mitos Gold hade jag med senast på V86 i hästens årsdebut. Var nästan bättre än vad jag trodde där med andraplatsen - förväntar mig en minst lika rykande insats här. 7 Silver Annie har inte riktigt samma toppform som för någon start sedan, men stoet är kapabel i det här gänget. 3 Hades Håleryd galopperade bort sig direkt senast - får en ny chans här...!

V64-4

Här finner jag andra spiken.
I amatörloppet med duktige Håkan B Johansson tycker jag 6 Saliga har en mycket fin uppgift.
Jag har haft ögonen på stoet sedan karriärens start mer eller mindre, en karriär som inleddes med tre raka segrar. Nu har Saliga fått två lopp inför det här och med tanke på att Pearl Face och Scorpion Kiss säkerligen behöver lopp och Saliga förhoppningsvis når ledningen ser det ut som en segeruppgift!

Som reserv varnar jag för 7 Seven O.M. för de som garderar. Bättre än raden!

V64-5

Två hästar här som överraskade på en rejält senast.
3 Rocky Egedal var bara bäst i långlopp senast och hästen som tidigare haft svårt att vinna i Sverige var helt klart värd segern efter den insatsen. Är mycket bättre över längre distanser, men visat tidigare att 2 140 meter inte är något problem.
5 British Steel vann senast på finfin tid på Solvalla. Spår 5 på Jägers är kanske inte det bästa och litet kuskminus när tränaren själv kör - men med intrycket kvar på näthinnan från senast är det givet garderingsstreck.
4 Stay Alert kommer hem till Sverige igen efter äventyr nere i Frankrike. Hårdhet nog för att utmana. 8 Pajas Face har jag varnat om flera gånger om på V75, men där det inte släppt för hästen. Här är förutsättningarna svåra, men är han bara i ordning ska han kunna testa mot ledningen och lyckas han nå dit är han hästen att slå. 

V64-6

Många fina hästar, men de enda som gör upp är gänget från start. Och framförallt två.
2 Racing Ribb är givna hästen att slå. Raja Mirchi-sonen har inlett året på ett segerglatt vis och han verkar ha kommit igång på riktigt och kommer ha ett toppår. 1 Rodick Broline med lopp i kroppen kommer bli än bättre den här gången.
6 Piper Pagadi har gjort mig besviken två senaste insatserna. Jag framhåller fortfarande att hästen kan vara något extra. Det ska bara släppa till...!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips