V64 Halmstad 14 maj

Fin måndagskväll på Halmstad, där Svante Båth har två starka segerchanser som bara vinner.

V64-1

7 Gomez har fått två lopp i kroppen och formen borde sitta där inför den här starten, med mycket passande förutsättningar. En distans hästen stormtrivs med och okmmer tidigt hamna bra på det.
8 Cantona Mearas har jag haft ögonen på två senaste starterna. Senast spikade jag hästen och där han föll tappert som tvåa. Springspår härifrån och likt Gomez tidigt framme.

Motståndet bakom är bra. 2 Partizan Face gör årsdebut efter flera månader ifrån. Gick ett snabbt banjobb inne på Jägersro för två veckor sedan och såg mycket fin ut.
Men att där är någon som utmanar mina två streck, ser jag som långsökt.

V64-2

9 Zara Kronos fick se sig förlorad senast som stor favorit. Gör nytt försök nu, mot lite enklare motstånd. Treåriga talangstoet ska kunna ha rimlig chans att åter besöka vinnarcirkeln.
2 Whataboutyou Zaz är bättre än vad hon än så länge visat i nya regin. Från det här läget borde hon kunna göra upp om segern. 5 WingsofcrazinesÅs var riktigt fin senast och kan åter svara för en fin insats.
3 Teton Giant Dealer galopperade bort sig direkt förra tisdagen, men såg fin ut i värmningen och stallet går bra för dagen. Kan helt klart överraska, liksom 1 Finally Tour.

V64-3

2 Global Welcome hade ett lysande fjolår. I årsdebuten senast visade hästen att han mycket väl kan överträffa sig den här säsongen. Jag har mycket svårt att se någon utmana, även fast jag gillat vad jag sett av 6 Global Woodstock.

V64-4

Det mest öppna fältet och där vi hoppas att en lågprocentare slår till. 
2 Elway Am
känns som hästen att slå, men en felfri 3 Illuminati kommer kunna strida emot länge. Mycket intressant med barfotaryck på 10 Staro Jellybean! Årsdebut ikväll bör man så klart ha i åtanke, men mycket intressant att se vad hästen kan göra härifrån - inte sprungit barfota runt om sedan augusti ifjol. 
Förutom näst senast tycker jag 11 Twilight Brodda svarat för fina prestationer i sina fyra senaste starterna. Stefan Söderkvist upp nu och stoet kan ta ner många härifrån.

V64-5

Ny väldigt stark segerchans för Svante Båth-talang, nu i form av 3 Very Kronos
Årsdebuten presterades i bästa slag där han dessutom sprang väldigt fort. Med den insatsen i kroppen och åter mycket fint utgångsläge är det läge för repris. 
Det som är emot är eventuell sjukdom. I övrigt? Ingenting.

V64-6

Läge för revansch för 12 Vamp Kronos? Stoet årsdebuterade i uttagningarna till Drottningens pokal där hon dessvärre galopperade bort sig direkt. Efter det fick hon sig en lugn genomkörare. Läget här är så klart mycket svårt, men normalt är hon klart bäst i fältet och ska kunna plocka ner många ändå.
4 Rose Mary är en intressant fyraåring som inlett säsongen mycket lovande. Värst emot Vamp Kronos.

Motståndet hårdnar ikväll, men jag tycker även 3 Gun Palema ska tas med stor respekt. 5 Calamara's Girl årsdebuterar, men presterade bra i tuffa sällskap ifjol och kvällens gäng är normalt något hon ska kunna utmana direkt trots ringrost. 

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är Unionkampensdags på Färjestad på lördag. Det är även premiär för VM i V75!Omgången Jag tycker det är en mycket fin omgång som vi bjuds ... Läs travtips

Bara en V75 omgång denna helgen, hur ska vi klara oss?? Skämt o sido så bjuds det på unionskamp på Färjestadstravet på lördag. En hel del gästerna ... Läs travtips

Då var det dags för V75 från Färjestad! Det är även första omgången i "VM i V75" som vi alla här i Travstugan kommer delta i! Jag brukar rata VM i V75 ... Läs travtips

V75 FärjestadStart 16:20 Missa inte att säkra dig andel på 200kr/1000k (som analysen bygger på)https://tillsammans.atg.se/inb... V75-1Inleder ... Läs travtips

Dags för VM i V75 någon jag spontant inte brukar vara med i då jag inte ser att jag kan göra tillräckligt bra system för att vinna pengar, men man får ... Läs travtips

Jag tycker Peter Untersteiner med Heart of Steel har en mycket vettig segerchans!Förutsättningarna kunde väl knappast varit bättre för Heart of Steel ... Läs travtips

Jag väljer att ge Arsenal en andra chans vid starten på Färjestad!Det är ett stentufft motstånd som väntar. Dock är utgångsläget desto bättre för ... Läs travtips

Dagens Dubbel på Färjestad bjuder på kallblod och ett långlopp. Två spännande och intressanta lopp där jag hade svårt att välja spik, men valde i ett ... Läs travtips