V64 Eskilstuna 16 april

V64-veckan drar igång från Eskilstuna ikväll.
Där finns klar risk för låg utdelning och favoritomgång - men jag ska göra mitt bästa!

V64-1

Snabblopp över två tillägg kan möjligen göra det öppet - men där finns hästar som klart höjer sig över mängden.
Spurtstarka 6 Thorn Bird och 8 Cut Him Some Slack är främsta segerbuden, men det ska kul att se årsdebuterande 9 Klöver All Over igen. Denne trivs främst i ledning, vilket det knappast kommer bli nu, men det låter optimistiskt från stallet. I det här sällskapet ska hästen kunna blanda sig i striden.

V64-2

Jag tycker intrycken i två senaste starterna varit riktigt bra och det borde resultera i seger för 2 Such A Knight när som helst. Det är dock ett rätt öppet lopp det här och det krävs en del streck!
Även fast motståndet inte sa så mycket senast för 7 Misty Marke, där han vann, så kan han likväl slå till här med när övriga satt fart på loppet. En solklar skräll! 11 Sambuco verkar trivas för Per Lennartsson och 6 Lexington Hall med årsdebuten överstökad och perfekt läge i volten gör det bäddat för att denne ska kunna segerstrida hela vägen.

V64-3

Unghästar gör upp i kvällens mest öppna lopp. Helgardering känns klart befogat i ett lopp där inga direkt höjer sig över resten.

5 Up North tog debutsegern i karriärens andra start senast och körs åter av Torbjörn Jansson. 6 Arctic Carl imponerade senast där hästen lyckades vinna trots galopp längs vägen.
10 Running Like Hell går iväg från fint smygläge och karriärens start har varit positiv även för Running Like Hell. Den roligaste skrällen och outsidern i loppet.

V64-4

5 Swift Success gjorde det riktigt bra direkt i comebacken senast. Med det loppet i kroppen är hon än vassare inför kvällens start. Med skicklige Oskar J Andersson frontar ekipaget tidigt och sitter där hela vägen.
Skulle det möjligen inte bli så, är jag inte orolig för det. Motståndet är inget som skrämmer och Swift Success är den enda med befogad form!

V64-5

Det var klart imponerande att kolla in 9 Bear Abiba senast som fullkomligt lekte med motståndet på Solvalla. Kan bara vara bäst här med och runda fältet i lekande stil.
10 Bambi Rozz har jag respekt för som håller riktigt vass form för dagen. 8 Mellby Exotic har mer eller mindre hela karriären kämpat med svåra utgångslägen och likaså ikväll. Med herr Jansson upp ska det dock bli kul att följa henne här - liksom regidebuterande 1 Dreamlady Glatigne.

V64-6

4 Magic Gwin gjorde det trots allt bra i årsdebuten och såg helt enkelt ut att behöva den genomköraren i kroppen. Ikväll är motståndet lite enklare och med lopp i kroppen förväntar jag mig en vass insats ikväll.
Hästen kommer givetvis bli kvällens stora favorit, men jag har mycket svårt att se något annat än seger.

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips