V64 Axevalla

Tisdagskvällen bjuder på V64-omgång på Skaraslätten och Axevalla travbana. En del bekantingar selas ut och omgången innehåller två starka favoriter.

Spikar:

  • Det har inte gått riktigt enligt planerna på sistone för 4 Trot Kronos och Veijo Heiskanen. Senast blev hästen slagen av en fint körandes Springover, men här tror jag hästen får besöka vinnarcirkeln igen.
    Visst har jag respekt för främst 1 Stepping Spaceboy, men Trot Kronos bör ta ner denne om hästen bara är i liknande slag som på sistone. 
  • 3 Uncle di Poggio har imponerat på slutet och formen är precis där den ska vara. Jag tycker hästen höjer sig över motståndet även här och trots att det möjligen blir skor den här gången, så ser jag detta som en god vinstchans.

Övriga lopp:

  • V64-2 är kvällens mest öppna lopp. 1 Quite Nice vinner lopp när som helst, men jag tycker det är ett lurigt lopp med många roliga skrällbud. Sköter sig bara 9 Henna exempelvis, så tar hon ner många sista biten. 4 Rue Royale var riktigt bra näst senast och kommer hästen i närheten av den prestationen är det en segerstridare.
  • Med lopp i kroppen tror jag väldigt mycket på 13 Jager Oaks i V64-3. Hästen svarade för en fin comeback och över den här distansen är där få i loppet som kan utmana. 8 Cantona America svarade för en fin avslutning senast och borde kunna sluta långt framme även här. Streckar även 5 Tax Schelter som visserligen blandar och ger en hel del, men i ljusa stunder hävdar sig gott mot detta motståndet.
  • V64-4 är ett lika öppet lopp som V64-2 nästan. Lärlingar gör upp och hårt betrodd blir 5 Västerbo Cheers med Oskar J Andersson. Motstånd saknas dock inte och en jätteskräll som blir bortglömd är 12 Miss Melinda. 8 Cava Composite är ett måstestreck med tanke på hur hon såg ut senast vid segern. 6 Tinky Windy Lady såg ut som en "nästagångare" senast där hon avslutade med alla krafter sparade.
  • 1 Ilona Håleryd är givetvis hästen att slå i V64-6, men hon blir alltför stor favorit från ett utgångsläge som dessutom kan göra att hon får det svårt. 3 Schatzi Fayline förväntar jag mig en bra insats ifrån den här gången nu när hon dessutom fått ett lopp i kroppen. 2 Twins Zindy kan leda loppet länge och var senast ute på V75. 
    Dessa tre räcker väldigt långt i avslutningen!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Helgens midsommartrav inleds med midnattsomgång uppe på Dannerotravet. Startiden är sen och bland loppen vi bjuds på är High Coast Midnight Race den ... Läs travtips

Midsommarhelg vilket betyder V75 från Kalmartravet! Kalmarsundspokalen och Stoeliten blir två höjdpunkter.Här är mina tidiga funderingar ... Läs travtips