V5 Århus 2 juli » 2 juli | Martin Engström - Travstugan.se

V5 Århus 2 juli

Det körs topptrav i Danmark och på Århus travbana under söndagen. Det är derbydags för fyraåringarna och utöver det får vi även se flera bekanta profiler!

Ja, det är lite i skymundan från Grand Slam 75 som tävlingarna på Århus körs. Glädjande nog bjuder dock ATG på spel till danskbanan - något som knappast är en självklarhet vanligtvis.
Många bekanta ekipage springer, så missa inte tävlingarna!

Spiken:

 • 7 Takethem (V5-2) har bland annat sprungit i Elitloppet och Oslo Grand Prix i år och redan nästa vecka springer hästen i storloppet Ulf Thoresen Minneslopp.
  Även fast det bara är en vecka dit, så tycker jag uppgiften Takethem står inför här är mycket lämplig. Den självklare stjärnan i dansk travsport idag ska vinna det här, trots utgångsläget.
  Konkurrenter fattas inte. 3 Tripolini V.P. är alltid stark, men har inte vunnit på ett tag och 6 Magiccarpetride U.S. och 7 Stand And Deliver har minst lika dåliga utgångslägen som Takethem.

I övrigt:

 • 1 Cash Valley är en klara favoriten i V5-1 och hästen kan leda det här runt om. Jag hoppas dock det blir lite fart på tillställningen och där favoriten får svettas. 8 Giggs Boko är ännu en hårding från stall Peter Jensen och räds inte att gå utvändigt om ledaren. Även 4 Amos Shadow är mer stark än snabb och räknas tidigt. 9 Leading Tile har två raka segrar och kan få loppet härifrån. Bortglömda? 6 Von Gladiator och 3 Vestmark.
 • Långloppet, V5-3, håller ingen vidare klass frånsett två hårdingar som är på en helt egen nivå. Jag tycker låset 9 Alamo Boko och 11 Nougat Ås känns väldigt starkt. Nougat Ås höjde självförtroendet senast när han äntligen fick vinna igen.
 • 3 Triton Neergård, 4 Good's of Norway och 10 Victory Kåsgård är hästarna som höjer sig i V5-4. Normalt ska det räcka med dessa tre, men jag vill lyfta varningen finger för 6 Rattigan.
 • Avslutande Jydsk Grand Prix för fyraåringar har sin självklare favorit i 1 Bad Moon Rising. Visst ska han vara den klara segerhästen i det här loppet, om man ser til vad han uträttat hitintills i karriären.
  Stall Steen Juul selar ut hela fyra hästar i loppet, där tre räknas tidigt och en är en kantboll. 4 Børge är jag lite svag för, en häst jag tror kommer få ett fint år. 3 Bulgari Peak är Steen Juuls val i loppet och det säger en del om vad han tror om hästen. 8 Bali är lite galoppbenägen, men när han fungerar är det en riktig topphäst. Visade inte minst ifjol många fina prestationer. Loppets jätteöverraskning är 5 Blachman och kantbollen är 6 Bivo Torkdahl.

Lycka till,
Martin Engström

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
 • Världens största spelsajt
 • Egna fasta travodds
 • Bra välkomsterbjudande
 • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 har ett brett utbud på fasta travodds och fördelarna är att limits är höga och att dom faktiskt sätter sina egna odds. Det här är ett spelbolag man definitivt ska använda sig av när man spelar på trav.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Det var lurigt värre på Jägersro vid V75 i lördags och det kommer så vara även vid V64 under tisdagen. Vädret kan göra banan krävande och det är inte ... Läs travtips

Hallå där kära vänner Dags för en ny vecka och ytterligare smaskiga omgångar väntar. Denna onsdag ska vi besöka Åby och Solvalla och som vanligt ska ... Läs travtips

Äntligen är januari kommen och ett av årets vassaste lopp stundar denna månad.  Jag pratar naturligtvis om ärofyllda Prix ... Läs travtips