V5 Århus 2 juli

Det körs topptrav i Danmark och på Århus travbana under söndagen. Det är derbydags för fyraåringarna och utöver det får vi även se flera bekanta profiler!

Ja, det är lite i skymundan från Grand Slam 75 som tävlingarna på Århus körs. Glädjande nog bjuder dock ATG på spel till danskbanan - något som knappast är en självklarhet vanligtvis.
Många bekanta ekipage springer, så missa inte tävlingarna!

Spiken:

 • 7 Takethem (V5-2) har bland annat sprungit i Elitloppet och Oslo Grand Prix i år och redan nästa vecka springer hästen i storloppet Ulf Thoresen Minneslopp.
  Även fast det bara är en vecka dit, så tycker jag uppgiften Takethem står inför här är mycket lämplig. Den självklare stjärnan i dansk travsport idag ska vinna det här, trots utgångsläget.
  Konkurrenter fattas inte. 3 Tripolini V.P. är alltid stark, men har inte vunnit på ett tag och 6 Magiccarpetride U.S. och 7 Stand And Deliver har minst lika dåliga utgångslägen som Takethem.

I övrigt:

 • 1 Cash Valley är en klara favoriten i V5-1 och hästen kan leda det här runt om. Jag hoppas dock det blir lite fart på tillställningen och där favoriten får svettas. 8 Giggs Boko är ännu en hårding från stall Peter Jensen och räds inte att gå utvändigt om ledaren. Även 4 Amos Shadow är mer stark än snabb och räknas tidigt. 9 Leading Tile har två raka segrar och kan få loppet härifrån. Bortglömda? 6 Von Gladiator och 3 Vestmark.
 • Långloppet, V5-3, håller ingen vidare klass frånsett två hårdingar som är på en helt egen nivå. Jag tycker låset 9 Alamo Boko och 11 Nougat Ås känns väldigt starkt. Nougat Ås höjde självförtroendet senast när han äntligen fick vinna igen.
 • 3 Triton Neergård, 4 Good's of Norway och 10 Victory Kåsgård är hästarna som höjer sig i V5-4. Normalt ska det räcka med dessa tre, men jag vill lyfta varningen finger för 6 Rattigan.
 • Avslutande Jydsk Grand Prix för fyraåringar har sin självklare favorit i 1 Bad Moon Rising. Visst ska han vara den klara segerhästen i det här loppet, om man ser til vad han uträttat hitintills i karriären.
  Stall Steen Juul selar ut hela fyra hästar i loppet, där tre räknas tidigt och en är en kantboll. 4 Børge är jag lite svag för, en häst jag tror kommer få ett fint år. 3 Bulgari Peak är Steen Juuls val i loppet och det säger en del om vad han tror om hästen. 8 Bali är lite galoppbenägen, men när han fungerar är det en riktig topphäst. Visade inte minst ifjol många fina prestationer. Loppets jätteöverraskning är 5 Blachman och kantbollen är 6 Bivo Torkdahl.

Lycka till,
Martin Engström

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

 • Världens största spelsajt
 • Egna fasta travodds
 • Bra välkomsterbjudande
 • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips