V4 Eskilstuna 16 maj » 16 maj | Martin - Travstugan.se

V4 Eskilstuna 16 maj

V4-omgången innehåller en storstjärna som känns lika stenklar som jag pratar bred skånska. Övriga tre lopp känns desto öppnare!

Spelformen innehåller den här kvällen en stor favorit, men det enda som möjligtvis kan sätta stopp för henne är eventuell sjukdom.

Singelstrecket:
I V4-2 får vi åter njuta av Daniel Redéns ögonsten, nämligen 6 Delicious U.S.. Många är vi som rentav hoppas att det här loppet är genrepet inför Elitloppet. Visst stöter hon på ett bra motstånd här, inte minst hemmahästen 7 Galactica, men så som Delicious U.S. sett ut i framförallt två senaste loppen är det högst sannolikt att vi får se ännu en ljuvlig prestation.
Solklar spik.

Övriga lopp:

 • Kul voltstartslopp över 1 640 meter inleder V4:an. 10 Minnestads El Paso comebackade senast direkt på V75 och även fast det inte blev någon lyckad prestation, var det högst säkert ett behövligt lopp i kroppen. Förväntar mig en framskjuten placering här.
  9 Pax och 11 Pallex Leejs är tidiga bakom min förstrankande, men som sagt är det här ett väldigt öppet lopp där det kan gå lite hur som helst. 6 Holly Rivner och 8 Ninepoints Annie blir båda totalt bortglömda och tillhör främsta skrällbuden. 3 Allegro Brick är den som är allra svårast att sätta in i loppet. Gör comeback efter över ett år ifrån tävlingsbanan. Efter vad han levererade ifjol är han ändå värd ett streck. Skulle inte bli en jättechock om hästen vinner här, direkt. 4 Mister Zaxis ratar jag den här gången, då inte minst spåret knappast är det bästa för den här hästen som har galoppbenägenhet.
 • V4-3 är ett mycket fint lopp med flera bekanta hästar. 11 Bison Spiro har tillsammans med Anna Karin Rundqvist verkligen imponerat på senare tid. Gjorde det okej senast på V75 i ett bra lopp och tror hästen gör upp om segern här igen. 5 Blue Star Champion är väldigt svårbedömd. Mångas val i loppet, men har fortsatt ingen känsla för honom och chansar bort. 
  9 Ebu B. Boko är möjligen den man unnar en seger allra mest i det här sällskapet. Stått för goda prestationer på slutet utan att ha fått sätta nosen först. Örjan Kihlström upp den här gången och värd att se upp med! Likaså är 1 Olympic Torch, som visserligen blandar och ger en del men när hästen är på humör är det mot det här motståndet en solklar outsider.
  10 Snyting är den häst jag nog gormade allra mest om under vintern - utan lyckat resultat. Oturen har skrattat hästen i ansiktet vartenda gång och visst, det är åter en långsökt tro att han ska kunna vinna här men någon gång ska det bannemig sitta.
 • I V4-4 har åter 11 O.M. Don't Cry  en god chans. Annat utgångsläge nu än senast där hästen rann undan från ledningen i fin stil. Tror ändå hästen åter har mycket god chans. 
  8 Misirlou är en fyraåring efter Raja Mirchi, som vi vet sedan tidigare lämnat många avkommor. Tycker definitivt hon ska kunna göra upp om segern här. 7 Likeonway slutar långt fram om hon kommer iväg felfritt och trots läget är 12 Yrsa Brick värd en varning. Loppets långskott är annars 13 M.T. Kornelia.

Martin Engström

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Äntligen dags för V86 igen och denna onsdag beger vi oss hela vägen upp i norr och Bergsåker, samt till Nordens största arena för travsport, ... Läs travtips

Våren i antågande även i norr, men fortfarande snö, men underbart med hemmaplan igen!  Många fina spik förslag denna vecka och omgången ser ... Läs travtips

I lördags lyckades vi spela in drygt 30.000kr på en av mina andelar. Formen och ranking känns riktigt på gång och jag har höga förhoppningar till ... Läs travtips

Då var det dags för favoritspelet V86 igen. Förra veckan fick jag en sjua och en massa sexor, ni som kommer ihåg vet att det var bra utdelning och ... Läs travtips

V75 kommande helg körs från norska Momarken.Här är tidiga analysen av omgången, med bland annat Pastore Bob!V75-1 2 Moruga är bättre än vad han ... Läs travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips