V4 Charlottenlund 16 maj » 16 juni | Martin - Travstugan.se

V4 Charlottenlund 16 maj

På fredag eftermiddagen arrangerar Charlottenlund tävlingar. Till V4-omgången får vi se flera bekanta hästar göra upp och där en mycket intressant häst årsdebuterar.

  • Spiken:
    Den danske derbysegraren från ifjol, 7 Axel, gör nu årsdebut. Hästen var ute i ett provlopp för ett tag sedan där han "vann" i fin stil. Även fast det är årsdebut och hästen inte tävlat på ett tag, så tror jag på en toppinsats från den kapable femåringen.
    Främsta motbudet är så klart 6 Apapmand - men tar ställning för derbyvinnaren!

Övriga lopp:

  • Marcus Lindgrens, 5 Den of Warlock, startar som favorit i V4-1. Trivs på Lunden och har åter god chans att vinna igen. Där finns en del roliga motbud emot. 3 Vores Wosniacki levererade storartat senast där hästen tidigt tog hand om ledningen och vann övertygande. Har form för att strida även här. 7 Global Strategy har jag fått se på Jägersro under våren och framförallt senast såg hästen fin ut. Borde kunna göra upp om det här. Stallkamraten, 9 Frankie Lobell, vinner inte särskilt ofta men är alltid med där framme. Kevin Oscarsson får chansen nu! En felfri 8 Tootsie kan överraska.
  • 5 Rio Grande i V4-2 var riktigt fin senast på Jägersro och från det här utgångsläget borde hästen bli svårslagen. 9 Counterfeightr är dock en tuffing som knappast lär ge bort loppet till min förstahäst. 8 Armani V P lyckades besegra derbyvinnaren, Axel, i ett storlopp i höstas och har en ruggig avslutning.
  • V4-3 är ett vidöppet lopp och det bästa rådet jag kan ge är att strecka på så mycket ni bara kan. Personligen helgarderar jag. 4 Beatriz tillhör bland favoriterna i årets stoderby i Danmark och trots att hon går ut mot äldre här är hon given förstahäst. 1 Capello Bob tycker jag har gjort en fin vår mot tufft motstånd och ska hävda sig gott mot det här gänget. 7 Ray-Ban varnar jag även för - men som sagt gardera på!

Martin Engström

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Flera talanger selas ut på Gävle under söndagen där det är dags för uttagningar till E3! Svante Båth har som vanligt med några högkapabla ... Läs travtips