V4 Charlottenlund 16 maj

På fredag eftermiddagen arrangerar Charlottenlund tävlingar. Till V4-omgången får vi se flera bekanta hästar göra upp och där en mycket intressant häst årsdebuterar.

  • Spiken:
    Den danske derbysegraren från ifjol, 7 Axel, gör nu årsdebut. Hästen var ute i ett provlopp för ett tag sedan där han "vann" i fin stil. Även fast det är årsdebut och hästen inte tävlat på ett tag, så tror jag på en toppinsats från den kapable femåringen.
    Främsta motbudet är så klart 6 Apapmand - men tar ställning för derbyvinnaren!

Övriga lopp:

  • Marcus Lindgrens, 5 Den of Warlock, startar som favorit i V4-1. Trivs på Lunden och har åter god chans att vinna igen. Där finns en del roliga motbud emot. 3 Vores Wosniacki levererade storartat senast där hästen tidigt tog hand om ledningen och vann övertygande. Har form för att strida även här. 7 Global Strategy har jag fått se på Jägersro under våren och framförallt senast såg hästen fin ut. Borde kunna göra upp om det här. Stallkamraten, 9 Frankie Lobell, vinner inte särskilt ofta men är alltid med där framme. Kevin Oscarsson får chansen nu! En felfri 8 Tootsie kan överraska.
  • 5 Rio Grande i V4-2 var riktigt fin senast på Jägersro och från det här utgångsläget borde hästen bli svårslagen. 9 Counterfeightr är dock en tuffing som knappast lär ge bort loppet till min förstahäst. 8 Armani V P lyckades besegra derbyvinnaren, Axel, i ett storlopp i höstas och har en ruggig avslutning.
  • V4-3 är ett vidöppet lopp och det bästa rådet jag kan ge är att strecka på så mycket ni bara kan. Personligen helgarderar jag. 4 Beatriz tillhör bland favoriterna i årets stoderby i Danmark och trots att hon går ut mot äldre här är hon given förstahäst. 1 Capello Bob tycker jag har gjort en fin vår mot tufft motstånd och ska hävda sig gott mot det här gänget. 7 Ray-Ban varnar jag även för - men som sagt gardera på!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips