GS75: Treåringstoppar på Bergsåker » 4 aug. | Martin Engström -…

GS75: Treåringstoppar på Bergsåker

Söndag eftermiddagen är högintressant då det är dags för uttagning till E3-finalen. Flera treåringstoppar startar och även fast där är starka favoriter finns där några utdelningshöjdare.

GS75-1

Det är verkligen imponerande vilken statistik han mäktar med i inledningen av sin förhoppningsvis framgångsrika karriär.
6 Global Adventure
ståtar med tio segrar i sina tolv första starter och här står han inför en klart passande uppgift. 

  • Intrycket senast var mycket fint och jag tycker han känns klart svårslagen!

GS75-2

Pekka Korpi vann långa E3 med 7 Mascate Match senast och snacka om att det var en glänsande seger. Nu är det nya tag att även vinna korta E3 och att se henne som annat än segrare av det här loppet är klart långsökt.
Även fast det är 1 640 meter från vingliga utgångsläget och där motbud startar från perfekta utgångslägen, så är Mascate Match huvudet högre och jag tror knappast någon vill ta fajten mot henne här.

GS75-3

Efter plumpen i korta E3-finalen försökte 7 Belker att ta nya tag senast på Solvalla. Dessvärre såg det väl inget vidare ut där heller och visst känns han klart osäker för dagen. Ska väl definitivt fortsätta streckas och en av de mest betrodda i det här fältet, men Belker känns lite som ett frågetecken för dagen...!

2 Zola Key är min förstahäst i loppet, som i två senaste starterna svarat för klart bra insatser. Nu är det äntligen ett vettigt läge bakom bilen och jag tror Zola Key är segerredo här.

GS75-4

  • Stall Westholms hästar har gått bra en längre tid och här tror jag Jörgen kör ut med optimism bakom 4 Global Amazone som känns som hästen att slå.
    Där finns flera intressanta bakom!

1 Angel From Above tror jag som sämst får reda rygg ledaren och hon är inte alls chanslös över sista halvvarvet. 7 MargaretaSjöhammar har svarat för flera fina insatser på raken och känns given att strecka. 
10 Dior Ima
har möjligen inte varit i sitt bästa slag på slutet, men senast på Solvalla gav Mattias Djuse stoet en perfekt genomkörare inför det här.

GS75-5

Spår 8 bakom bilen är ingen enkel uppgift - men det var å andra sidan inte spår 12 under Elitloppshelgen heller. Det hindrade inte 8 Aetos Kronos då och det kommer inte göra det idag heller.

Jerry Riordans treåring känns som en riktig storstjärna för framtiden och det är verkligen en majestätisk tävlare. Jag tror knappast hon förlorar det här loppet.

GS75-6

Trots bakspåret är där något i mig som gör att 11 Blissful Ignorance känns intressant. Otroligt lovande och jag tror tveklöst hon strider om det trots det här läget.
Likaså känns det för 8 Diana Zet.

6 Alaska Dany gjorde det klart bra på Lindesberg senast och verkade knappt ta i heller. Känns som hästen att slå...

GS75-7

  • Det är först i avslutningen vi måste strecka på lite mer - klart öppet kallblodslopp där värdet kan höjas!

8 Järvsö Bukefalos är väl bästa hästen som kommer från strålande insats - men det kan behövas lite tur härifrån. 1 Järsvömalla och 2 Sundbo Busen håller båda en mycket fin dagsform för dagen och från dessa två lägena över kort distans kommer de båda strida om segern.

11 Klack Vickan känns som loppets roliga överraskning som efter ett blek fjolår varit klart förbättrad under årets starter.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Vanligtvis när det gäller V64 från Halmstad så är där alltid en eller två hästar man tryggt kan luta sig mot. Den här måndag kvällen är dock ... Läs travtips

Av stallets två hästar i loppet har Peter Untersteiner valt 10 Explosive Rain. Intressant ikväll!I lopp 5 på Halmstad ikväll ser vi flera ... Läs travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips