GS75: Jakobsson/Goop med flera chanser
  • Hem
  • Martin
  • GS75: Jakobsson/Goop med flera chanser

GS75: Jakobsson/Goop med flera chanser

Från söndagen på Årjäng tycker jag både Magnus Jakobsson och Björn Goop kör flera bra segerchanser. Två av mina tre spikar körs av någon av dessa!

Chianti startar i GS75-5

GS75-1

Björn Goop kan inleda omgången med 5 Mister Lee som jag normalt tycker är spikförslag mot dessa konkurrenterna. Dock var han ute så sent som för några dagar sedan bara och presterade klart svagt där. Given att gardera!

2 Tättman är främsta motbudet och man ska heller inte nonchalera 4 Knightgi som senast äntligen fick ta första årssegern - vilket var på just Årjäng!

GS75-2

1 Rappnor och Ole Johan Östre har en fin chans här och lyckas ekipaget försvara innerspåret kan de leda runt om.
Jag har dock stor respekt för 5 Björkeviking som kommer ta sig iväg snabbt härifrån och kan mycket väl snuva Rappnor på ledningen.

Från 20 metersfållan hittar vi loppets bästa häst i form av 7 Bilbo B.S. som är van vid betydligt hårdare motstånd än det här.

GS75-3

  • Omgångens starkaste och bästa spik hittar vi här.

Berne Gustafsson selar åter ut sin stjärna, 7 Global Unesco, som är minst huvudet högre än motståndarna här. Magnus Jakobsson är säkerligen optimistisk bakom och jag tycker fältet bakom är alldeles för klent för att kunna utmana. Det här leker Global Unesco hem!

GS75-4

Jakobsson kan mycket väl besöka vinnarcirkeln två gånger om. Här kör han 2 Egge Piril som har perfekta förutsättningar. Hästens främsta motståndare är han själv och där föreligger viss galopprisk trots allt. 
8 Hellestvedt Trym
har blivit förstärkt med Björn Goop i sulkyn och efter sina Norge-starter ska det bli intressant att se vad ett körspö kan hjälpa till med!

GS75-5

Flera rutinerade miljonärer gör upp över 2 640 meter.
Över den här distansen är det självklart att lyfta fram 3 Mack Dragan först och främst. Carl Johan Jepson försöker följa bilen och sitta i ledning direkt. Därifrån ska Mack Dragan besegras.

2 Fly With Us såg fin ut i kvalet och är givetvis lite av en joker i loppet. Oklart hur pass bra det fyraåriga stoet verkligen är. Stallkamraten 4 Chianti vet vi vad han kan uträtta på banan och med comebacken överstökad borde han vara klart på gång här!

GS75-6

Visst har jag stor respekt för framförallt Fossens Wally och Ivana Boko men 8 Frequency Am är en häst jag har mycket hopp om.
Fyraåringen är jag helt övertygad om har hur mycket som helst kvar att uträtta på banan och den här gången får Björn Goop sitta upp för första gången.

  • Häxar det inte alltför mycket från utgångsläget tror jag Feaquency Am bara är bäst!

GS75-7

  • Ja, jag avslutar omgången med dubbelspik. Och i avslutningen är det 4 Victory Road som tar snabb revansch.

Senast galopperade han bort V75-seger, men före det har han imponerat flera gånger om. Jag tar inte så hårt på galoppen senast utan tror fortsatt han är i riktigt fin form för dagen. Carl Johan Jepson laddar åter fram och sköter ledarpositionen med Victory Road som revanscherar sig!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 1 På denna preliminära rad går jag ut stenhårt och spika 6 Macelleria. Hästen har fått en fin utveckling i regi Bergh och radat upp fina insatser ... Läs travtips

Dags att sätta tänderna i veckans V75-omgångEfter en trevlig debut på V86 i onsdags, är det nu dags att sätta tänderna i veckans V75-omgång. Känns ... Läs travtips